maritbet girişmaritbet
Soyak Kristalkule dünyanın en iyileri arasında!

Soyak Kristalkule dünyanın en iyileri arasında!

Dünyanın en iyi 10 binası listesine Türkiye’den Soyak Kristalkule girdi.

Dünyanın dört bir yanından gökdelenler ve nefes kesen mimari projeler hakkında bilgi paylaşımı sağlamak amacıyla hizmet veren Emporis tarafından yayınlanan dünya çapında 300'den fazla gökdelen arasından seçilen en iyi 10 bina listesi açıklandı. Sıralamada Pekin'deki Wangjing SOHO binasının birinci, NewYork'daki Dünya Ticaret Merkezi'nin 4. sırada yer aldığı dünyanın en iyi binaları arasında ''Soyak Kristalkule'' 7. sırada yer aldı. 

Yapılar hakkında küresel bir bilgi sağlayıcısı olan Emporis'in her yıl düzenlediği “Gökdelen Ödülü” yarışmasında projeler, yıl içerisinde tüm dünyada gerçekleştirilen ve yarışmanın kriterlerine uygun proje bilgilerinin yer aldığı kendi veritabanı üzerinden otomatik olarak seçildi. Tasarım ve işlevselliği bir araya getiren en iyi mimar ve projeyi seçmek amacıyla yapılan yarışmada en iyi 10 proje, Emporis editörlerinin oluşturduğu jüri tarafından yapılan oylamalar sonucu belirlendi.

Soyak Kristalkule

LEED Silver sertifikalı Soyak Kristalkule, İstanbul'da artan ofis ihtiyacını karşılamak üzere sektörde 55 yıllık deneyime sahip Soyak tarafından kendi arsası üzerinde geliştirildi ve 2011 yılında inşaatına başlanılarak, 2014 yılında tamamlandı. Projenin mimari tasarımı, Dünya çapında üne sahip Mimar Henry Cobb önderliğindeki NewYork'dan Pei Cobb Freed & Partners (PCF&P) tarafından yapıldı. PCF&P liderliğinde, proje statik tasarımı yine USA menşeli Thorton Tomasetti, mekanik ve elektrik tasarımı ise Jaros Baum & Bolles tarafından yaptırıldı, yerel proje ayağında Has Mimarlık, Balkar İnşaat  Müh. ve Müşavirlik, Enmar ve Dinamik Proje yer aldı. Proje yönetimini uluslararası ise ARUP yürüttü.

Ulusal ve uluslararası uzmanların katılımıyla, geniş bir ekip çerçevesinden tasarlanan Soyak Kristalkule'de, çağdaş mimarlık ilkeleri ve teknoloji en yenilikçi ve sürdürülebilir biçimde uygulandı.

İstanbul'un değerli iş alanı bölgesi Levent'te, 104.000 m2 kapalı alan olarak inşa edilen, Soyak Kristalkule, biri 169 metre diğeri 63 metre yüksekliğinde iki ofis binası ile bunları arsa boyunca birbirine bağlayan, restaurant, kafeterya, alışveriş alanları, ofis iç bahçeleri, yansıma havuzları gibi sosyal donatıları ve 5 kat otoparkı içeren podyum yapısından oluşuyor.

Soyak Kristalkule'de tasarım aşamasının ilk anından beri, 3 ana tasarım kriteri hedeflendi. Birinci kriter; Büyükdere Caddesi üzerindeki birinci kule ile İstanbul silüetine sembolik değer katılması, ikinci kriter daha düşük gabariye sahip Çeliktepe tarafındaki ikinci kulenin alana saygılı yükseklikte ve uyum sağlayacak malzemeler kullanılarak tasarlanması ve üçüncü kriter ise dar, uzun arazi yapısının en etkin şekilde kullanılması amaçlandı.
 
Soyak Kristalkule mimari konsept ana noktası ise; Mimar Henry Cobb tarafından belirlenen, şehrin en canlı yerinde yer alacak ve her gün önünden geçen milyonlarca kentliye eşlik edecek binanın, farklı konumlardan da kentlilere farklı perpektifler sunarak, monotonlaşmış bina silüetlerinin dışına çıkmasıdır.

Dikdörtgen prizmanın hassas geometrik parametrelere uygun olarak eksiltilmesi sonucunda  simgesel formuna ulaşan Soyak Kritalkule, Büyükdere Caddesi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gibi iki ana ulaşım arterinin kesişim noktasında olması sebebiyle farklı noktalardan bakışta kentlilere sürprizli perspektifler sunarak mimari tasarım hedefine ulaşıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

International Architecture Awards'dan Soyak Kristalkule'ye ödül!
  • 29.12.2016 12:44

International Architecture Awards'dan Soyak Kristalkule'ye ödül!

Soyak Kristalkule, dünyanın en büyük ve en kapsamlı küresel mimari ödül programı ...

Soyak Kristalkule dünyanın en iyileri arasında!
  • 15.10.2015 15:01

Soyak Kristalkule dünyanın en iyileri arasında!

Dünyanın en iyi 10 binası listesine Türkiye’den Soyak Kristalkule girdi. ...

En çok gökdelen hangi şehirde?
  • 20.05.2015 09:15

En çok gökdelen hangi şehirde?

Dünyada en fazla gökdelenin yer aldığı şehirlerden biri de İstanbul oldu. ...

Dumankaya İkon, Emporis Gökdelen Ödülü’nde finale kaldı!
  • 29.08.2013 14:23

Dumankaya İkon, Emporis Gökdelen Ödülü’nde finale kaldı!

Yüksek binalar ve ikonik yapılar hakkında küresel bir veri sağlayıcısı olan Empo ...