maritbet girişmaritbet
Soma’ya yeni iş olanakları geliyor!

Soma’ya yeni iş olanakları geliyor!

Soma’ya madencilik dışında iş kolu oluşturmak için kolları sıvayan hükümet, bölgenin geleceğine yön verecek.

Soma Organize Sanayi Bölgesi'nin kuruluş protokolü imzalanırken, altyapı projeleri ve kamulaştırma çalışmaları hızlandırıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, OSB'ye şimdiden seramik, granit ve zeytinyağı işleme, iş makineleri gibi sektörlerde faaliyet göstermek üzere 13 yatırımcının başvurduğunu açıkladı. Işık, "OSB'de üretim başladığında yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlanmış olacak" dedi. 

İHALE AÇILACAK 

Yaklaşık 13 yıldır çalışmaları süren ancak bir türlü hayata geçirilemeyen OSB için tüm olanaklar seferber edilmiş durumda. Sanayi Bakanı Işık, OSB'nin imar planı ve keşiflerin hızlandırılması yönünde talimatı verdi. Soma OSB yönetiminin talebi üzerine ağustosta 91 hektarlık alan için onay verdiklerini belirten Işık, "Kamulaştırma işlemleri devam eden Soma OSB'nin hâlihazırda harita, jeopolitik rapor, parselasyon planları, altyapı proje ve keşiflerinin bölge yönetimi tarafından hazırlanarak bakanlığımızca onaylanması sürecindeyiz. Bunu müteakip altyapı ihale aşamasına geçilecek" diye konuştu. 

YATIRIMCI BÖLGEYE İLGİLİ

Bakan Fikri Işık, yatırımcıların da bölgedeki sanayi hamlesini yakından takip ettiklerini belirtti. Soma'nın lojistik avantajlarına da dikkat çeken Bakan Işık, herhangi bir sektör ayrımı yapılmayacağını vurguladı. Işık şöyle konuştu: "Sanayi bölgesinin kuruluş protokolünde sektör grubu 'karma' olarak belirlendi. Başvurular da çeşitli sektörlerden geliyor zaten. Şimdiye kadar yapılanlara bakıldığında seramik de var zeytinyaı ğve makine de." 

Sabah

Yorum Yaz