maritbet girişmaritbet
Soğukçeşme 50 milyon dolara yenilendi!

Soğukçeşme 50 milyon dolara yenilendi!

Sultanahmet'teki Soğukçeşme Sokağı'ndaki restorasyonun ardından işletmeyi Hilton yapacak.

Türkiye'nin en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan İstanbul Sultanahmet'teki Soğukçeşme Sokağı, yenileme çalışmalarının ardından ağustos ayında hizmet vermeye başlıyor. Soğukçeşme'de 80 oda ile hizmet verilecek. Odaların işletmesi ise Hilton tarafından yapılacak.

Tarihi çok eski dönemlere dayanan İstanbul Sultanahmet'teki Soğukçeşme Sokağı, yaklaşık 2 yıllık yenilenme sürecinin ardından yeniden turizme açılıyor. İsmini 1800'lü yıllarda yapılan bir Türk çeşmesinden alan sokakta, 12 konak, 1 sarnıç ve tarihi dehlizler yer alıyor. Bir tarafı Ayasofya, diğer tarafı Topkapı Sarayı olan Soğukçeşme Sokağı geçmişte kral ve kraliçeleri ağırlarken, ağustos ayının başından itibaren zengin turistlerin konakladığı bir yer olacak. Türkiye Cumhuriyeti'nin 6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'ün doğduğu evin de bulunduğu sokağı 10 yıllığına kiralayan Keskin Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ercan Keskin, sokağın yenilenme sürecini Hürriyet'e anlattı. Soğukçeşme Sokağı için 50 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını ifade eden Keskin, sokak dışındaki tarihi Yeşil Ev'in de yenilendiğine dikkat çekti. Keskin, ilk olarak 2 Mayıs'ta Yeşil Ev Restoran'ın açılacağı bilgisini verdi. Toplamda 7 restoran açılacağının altını çizen Keskin, konaklar için de dünyanın en büyük uluslararası otel zincirlerinden olan Hilton ile anlaşıldığını dile getirdi. Keskin, sokak içinde toplam 80 oda yer alacağı bilgisini verdi. Ayrıca sokak içinde bir de SPA merkezi olacağını söyleyen Keskin, ağustos ayı başında da tüm sokağın ve restoranların devreye gireceğini söyledi. 

ALGI OPERASYONU VAR

Konakları kiraladıktan sonra Türkiye'de birçok şeyin değiştiğini söyleyen Keskin, “Yurtdışında tanıtım için birçok ajans ile görüşüyoruz. Ancak ‘Biraz daha bekleyelim' diyorlar. Neden dediğimizde ise ‘İyi bir şeyler yapsak ve bunları yayınlasak bile okunmayacak. Çünkü ülkenizde bombalar patlıyor' ifadelerini kullanıyorlar. Ancak biz bunu kabul etmiyoruz. Çünkü Türkiye üzerinde bir algı operasyonu var. Kötü bir propaganda devrede. Dünyanın her yerinde bombalar patlıyor ama Türkiye'deki daha çok dikkat çekiyor. Çünkü turizm Türkiye'nin en önemli gelir kaynaklarından biri. Biz ise yatırımlara devam ediyoruz. Katma değer yaratmak için elimizden geleni yapacağız” dedi. 

7 YILDIZLI OTEL LÜKSÜ

Yurtdışından turistler için Ayasofya'nın çok önemli olduğuna dikkat çeken Keskin, “Türkiye'de olaylar var ancak bunlar geçici. Çünkü yabancılar Ayasofya'dan vazgeçemez. Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı gibi binlerce yıllık tarihi eserler var bu ülkede” diye konuştu. Soğukçeşme Sokağı'nı pansiyon statüsünden çıkarıp dünyanın en iyi ‘7 yıldızlı oteli' haline getirdiklerini belirten Recep Ercan Keskin, “Sultanahmet'te ara sokaklarda turistlere çok büyük ücretler ödetiliyor. 3 liralık ürün 30 liraya satılıyor. Biz 7 yıldızlı hizmet verip uygun fiyatlar sunacağız” diye konuştu.  

HİLTON TABELASI OLMAYACAK

Otellede Hilton tabelası olmayacağını söyleyen Recep Ercan Keskin, “Ayasofya Konakları olacak. Hilton'un dünyada böyle bir anlaşması olmayabilir. Kendi ismi olmadan otellerin işletmesini yapacak. O kadar değerli bir bölge ki Hilton da burada yer almak istedi. Çünkü sırada bekleyen çok otel zinciri var. Burası için birçok otel zinciri ile görüşüldü. Birçoğu ile görüşme bile yapamadık. Öyle yoğun bir talep aldık” şeklinde konuştu.

YENİLEME İÇİN ABD'Lİ MİMAR İLE ÇALIŞILDI

ABD'li mimar Martin Lawrence Bullard ile Soğukçeşme Sokağı'ndaki çalışmaları beraber yaptıklarını ifade eden Recep Ercan Keskin, “Dünyanın en etkili 10 mimarı arasında yer alıyor. Ayrıca Osmanlı'dan çok etkilenmiş bir isim. Çalışmaların başında o yer aldı. Duvar kağıtlarından, kullanılacak teknolojiye kadar her alanda çok titiz çalışmalar yapıldı” dedi.

ORGANİK VE YEREL ÜRÜNLER

Restoranlarda ve otellerde organik ürünler kullanılacağını ifade eden Recep Ercan Keskin, “Yerel tatları tüketiciye sunacağız. Alacağımız ürünlerle Anadolu insanı da kalkınmış olacak. Çok iyi şeflerle anlaşıldı. Sunacağımız hizmet ile fark yaratacağız” dedi.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Soğukçeşme 50 milyon dolara yenilendi!
  • 01.05.2016 09:46

Soğukçeşme 50 milyon dolara yenilendi!

Sultanahmet'teki Soğukçeşme Sokağı'ndaki restorasyonun ardından işletmeyi Hilton ...