maritbet girişmaritbet
Sizce 'sürdürülebilir konut' neyi ifade ediyor?

Sizce 'sürdürülebilir konut' neyi ifade ediyor?

İzocam tarafından 15.’si düzenlenen Yalıtım Yarışması’nın konusu, “Sürdürülebilir Konut, Sürdürülebilir Kent” başlığıyla sunuluyor.

İzocam'ın bu sene on beşincisini düzenlediği Yalıtım Yarışması'nda “Astana'nın çetin iklim koşullarında ‘sürdürülebilir konut' neyi ifade etmektedir?” sorusuna yanıt aranıyor. Yarışmada dereceye giren öğrenciler Saint-Gobain Insulation tarafından düzenlenecek Multi Konfor Binalar Yarışması'nda ülkemizi temsil edecekler.

Öğrencilerden, Astana şehrinin zorlayıcı karasal iklim şartlarını göz önünde bulundurarak, EXPO'nun “Geleceğin Enerjisi” temasına uygun, yeni kentsel mekanla bütünleşen sürdürülebilir binalar tasarlamaları bekleniyor. Yarışma sonunda ulusal aşamayı kazanan birinci proje 7 bin, ikinci proje 5 bin ve üçüncü proje 3 bin TL ödül ve uluslararası finalde ülkemizi temsil etme hakkı kazanacak. 

Türkiye ve KKTC Üniversitelerinin Mimarlık, İç Mimarlık, Şehir Planlama, İnşaat Mühendisliği ve Makine Mühendisliği Lisans ve Yüksek Lisans öğrencilerinin katılabileceği “İzocam 15. Yalıtım Yarışması'nda” ulusal jüri ses yalıtımı, yangın güvenliği, ekolojik binalar ve yapı fiziği konusunda yetkin öğretim görevlileri ile uzman mimarlardan oluşacak. 

Başvuruları Kasım ayında başlayan yarışma için, öğrenciler projelerini en geç 6 Nisan 2015'e kadar teslim edecekler. Kazananlar 19 Nisan 2015 tarihine kadar yarışmanın resmi web sitesinden duyurulacak. 20 ülkenin en iyi projelerinin yarışacağı uluslararası aşama ise 27-30 Mayıs 2015 tarihlerinde Kazakistan'ın Astana şehrinde gerçekleşecek.  

Yarışma ile ilgili detaylı bilgiye ve başvuru formuna www.yalitimyarismasi.com adresinden ulaşılabilir. Ayrıca tüm sorular ve iletişim için Yapı Endüstri Merkezi (0212 266–70–70 / [email protected]) ile irtibat kurulabilir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sizce 'sürdürülebilir konut' neyi ifade ediyor?
  • 10.12.2014 13:56

Sizce 'sürdürülebilir konut' neyi ifade ediyor?

İzocam tarafından 15.’si düzenlenen Yalıtım Yarışması’nın konusu, “Sürdürülebili ...

Asansörler gökdelenlerle YUKARI ÇIKIYOR!
  • 28.03.2010 17:43

Asansörler gökdelenlerle YUKARI ÇIKIYOR!

Artık lüks olmaktan çıkan asansörler, müstakil konutlarda da yer buluyor ...