maritbet girişmaritbet
"Sivrisinekler de kışı apartmanlarda geçiriyor"

"Sivrisinekler de kışı apartmanlarda geçiriyor"

Kış uykusu için apartmanları tercih eden sivrisineklerle mücadele için bu mekanların kış aylarında ilaçlanmasının önem taşıdığı bildirildi.

Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Parazitoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdullah İnci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tehlikeli bir vektör (hastalık taşıyıcı) olan sivrisineklerin, çevre ısısının 18 dereceye ulaştığı dönemlerde kış uykusundan uyandıklarını dile getirdi.

Bu yıl mart ayı ortalarında hava sıcaklığının yükselmesiyle kış uykusundan uyanan sivrisineklerin, daha sonra etkili olan soğuk hava dolayısıyla telef olduğunu ifade eden İnci, bu dönemde uyanmayanların ise son günlerde hava sıcaklıklarının artması üzerine çevrede görülmeye başladığını söyledi.

İnci, son yıllarda sivrisineklere karşı birçok biyolojik mücadele yöntemi geliştirilmesine rağmen hala birçok belediyenin çeşitli araçlarla açık alanda ilaçlama yaptığına dikkati çekerek, bu mücadele yönteminde çok fazla başarı sağlanamadığını anlattı.

Sivrisinekle etkin bir larva mücadelesiyle baş edilebileceğini vurgulayan İnci, "Sivrisinekler kış uykusu için apartmanların sığınakları, bodrumları ve kalorifer dairelerini tercih ediyor. Buraların özellikle kış aylarında ilaçlanmasıyla sivrisinek mücadelesinde yüzde 100 başarı sağlanabilir. Bunun yanında sokaklardaki rögarların temiz tutulması ve ilaçlanması gerekir. Rögarlarda su kalmazsa bunlar üreyemez" diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Sivrisinekler de kışı apartmanlarda geçiriyor"
  • 20.04.2015 12:42

"Sivrisinekler de kışı apartmanlarda geçiriyor"

Kış uykusu için apartmanları tercih eden sivrisineklerle mücadele için bu mekanl ...