maritbet girişmaritbet
Sivas'ta Vefa Konutları'nın temeli atıldı

Sivas'ta Vefa Konutları'nın temeli atıldı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşlar için yaptırılan Vefa Konutları'nın temal atma törenine katıldı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kılavuz Mahallesi'ndeki cezaevi yanında Sivas Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Özbelsan AŞ tarafından dar gelirli vatandaşlara yönelik yaptırılan 400 dairelik "Vefa Konutları"nın temel atma törenine katıldı.

Bakan Yılmaz, Vali Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Sami Aydın ve diğer ilgililerle butona basarak konutların temelini attı.

Daha sonra engellilerin oy kullanmasını kolaylaştırmak için dizayn edilen Yahyabey Mahallesi'ndeki Mustafa Taki İmam Hatip Ortaokulunda incelemelerde bulunan Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Okulumuzu, engellilerimizin 16 Nisan'da oylarını rahatlıkla, huzur içinde kullanabilmelerinin önünde teknik eksiklikler var mı diye ziyaret ettik." dedi.

Okulda engellilerin çok rahat şekilde oy kullanma yerine erişebildiklerini gördüklerini dile getiren Yılmaz, "Yine bildiğiniz gibi engelliler 112'yi ararlarsa onları evlerinden almak üzere araç göndereceğiz. Bu araçlar engelli kardeşlerimizi alacaklar. Yine engelli kardeşlerimizi okullara getirecekler. Engelsiz okullarda kendilerine engel olmayacak şekilde oylarını kullanabilecekler. Dolayısıyla demokratik sistemin milli iradeyi hakkıyla temsil etmesi için üzerilerine düşen vazifeyi hakkıyla yerine getirebileceklerdir." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Aynı şekilde bütün okul müdürlerine il ve ilçe müdürlerine çağrımdır, talimatımdır: Bulundukları yerlerde oy sandığı kurulacak okulları seçim gününden önce ziyaret etmeleri, engellilerin sandığa engelsiz şekilde ulaşabilmelerini temin etmeleri ve bununla ilgili de kaymakamlıklara ve valiliklere gereken talimatı eksiksiz olarak vermeleridir. Yine vatandaşlarımız da bulundukları her yerde, nerede olursa olsun, 112'yi ararlarsa kendi adreslerine araç gönderilecektir ve araçla oy kullanacakları mahale getirilecektir."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sivas'ta Vefa Konutları'nın anahtar teslim töreni yapıldı
  • 13.10.2018 09:39

Sivas'ta Vefa Konutları'nın anahtar teslim töreni yapıldı

Bakan Murat Kurum, Sivas Belediyesi tarafından yapılan Kale Projesi alanı ve res ...

Arnavutköy'de memurlar 800 TL taksitle ev sahibi oldu!
  • 11.04.2017 08:51

Arnavutköy'de memurlar 800 TL taksitle ev sahibi oldu!

İstanbul'da bir ilki gerçekleştiren Arnavutköy Belediyesi, ilçede görev yapan ka ...

Sivas'ta Vefa Konutları'nın temeli atıldı
  • 08.04.2017 16:34

Sivas'ta Vefa Konutları'nın temeli atıldı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Belediyesi tarafından dar gelirli vatand ...

Sivas'ta Vefa Konutları projesiyle 400 aile ev sahibi olacak!
  • 23.11.2016 13:28

Sivas'ta Vefa Konutları projesiyle 400 aile ev sahibi olacak!

Sivas Belediyesi ve belediye şirketi Özbelsan AŞ, dar gelirli ailelere ev sahibi ...