maritbet girişmaritbet
Sivas'ta ''Hobbit'' evlerine yoğun ilgi!

Sivas'ta ''Hobbit'' evlerine yoğun ilgi!

Sivas Belediyesi’nce kent merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Paşabahçe Mesire Alanı’na inşa edilen mini ’Hobbit köyü’ oluşturuldu.

Belediye tarafından kent merkezi yakınlarındaki Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı'na 'Hobbit' evlerine benzer evler inşa edildi. Film kahramanı cücelerin yaşadığı evler kadar büyük yamaç evleri ilgi görünce, sayı artırılmaya başlandı. Başlangıçta 7 adet yapılan evlerin sayısı 24'e çıkarıldı.

Yeni etap çalışmalarıyla birlikte mini 'Hobbit köyü' oluşturuldu. Yeni evlerde yapılan çalışmalarda sona gelindi. Evlerin iç dekorasyonun tamamlanmasıyla birlikte peyzaj çalışmalarına geçildi. Doğayla iç içe olan evlerde bir ailenin her türlü ihtiyacını giderebileceği imkanlar bulunuyor. Mutfak, salon, yatak odası ve banyo bulunan, 1+1 olarak inşa edilen evlerin mimarisi görenlerin ilgisini çekiyor.

'TATİL KÖYÜ HAVASINDA OLACAK'

Yeni etap çalışmalarında son aşamaya gelindiğini kaydeden Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, "Konutlar tamamlandı. Tefriş çalışmaları haricinde imalat noktasında hemen hemen eksikler kalmadı, diyebiliriz. Alanda peyzaj çalışmaları devam ediyor. Ortaya şimdi asıl görüntü çıkmaya başladı. Çok otantik, çok farklı bir görüntü. Burasının ciddi şekilde ilgi göreceğini düşünüyoruz. İnanıyorum ki başlı başına Sivas'a bir değer katacak. Turizm noktasında ilgi çekecek bir alan ortaya çıktı. Tahmin ediyorum, bayramdan sonraya kadar burası tamamlanmış olur.'' dedi.

ÇOK SAYIDA TALEP VAR'

Hedeflerinin, bölgeye 70- 80 adet daha 'Hobbit' evi yapmak olduğunu dile getiren Başkan Aydın, şunları söyledi:

"Şu anda talebe cevap veremiyoruz. Çok sayıda talep var. Burası doyumluk değil, tadımlık olacak. Bunu sürekli büyüteceğiz. İhtiyaç olduğu takdirde bu alana 70- 80 civarında bu tür toprağın içine gömülü, ön kısmı vadiye bakan ev yerleştireceğimizi ön görmüştük. Bu ihtiyaca göre, talebe göre, zaman içinde o sayıya ulaşacak; diye düşünüyoruz. Her yerden talep var. Burayı gelip, gören herkes bize '5 yıldızlı oteli değil, ben burayı tercih ediyorum' diyorlar.'' dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sivas'ta ''Hobbit'' evlerine yoğun ilgi!
  • 27.05.2018 11:49

Sivas'ta ''Hobbit'' evlerine yoğun ilgi!

Sivas Belediyesi’nce kent merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Paşabahçe Mesire Ala ...

Hobbit Köyü görenleri şaşkına çeviriyor
  • 14.09.2015 10:30

Hobbit Köyü görenleri şaşkına çeviriyor

Gişe rekorları kıran “Yüzüklerin Efendisi” ve “Hobbit” filmlerinin merkez platos ...