maritbet girişmaritbet
Sivas Divriği Sadık Özgür Devlet Hastanesi'ni Recep Akdağ hizmete açtı!

Sivas Divriği Sadık Özgür Devlet Hastanesi'ni Recep Akdağ hizmete açtı!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Sağlıkta dönüşümün asıl değiştirdiği şey, şu kafaların içidir, zihniyettir. Bu memleketin 75 milyon insanı, 75 milyon kardeş, onların bir tekinin bile boynu bir hastanenin önünde bükülse buna rızamız yoktur'' dedi.

 

Bakan Akdağ, Divriği Sadık Özgür Devlet Hastanesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Anadolu'da il merkezlerine uzak ilçelerde yapılan en önemli hizmetin yol olduğunu belirtti. 
 
Sağlık yatırımlarının da önemine dikkati çeken Akdağ, ''2005 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Sağlık Bakanı olarak ülkenin doktoru eksik diye konuştuğum zaman, ana muhalefet partisinden bir meslektaşım 'Türkiye'de doktor sayısı yeterlidir, hatta fazladır' dedi. Yeterli midir, fazla mıdır soruyorum'' diye konuştu. 
 
Doktor sayısını artıracaklarını, Divriği'ye de daha fazla doktor vereceklerini belirten Akdağ, şunları kaydetti: 
 
''Bizden önceki 10 senede Sivas'a yapılan sağlık yatırımı 29 milyon liraydı. Bizim dönemimizde 180 milyon lira. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanemiz de 140 milyon liralık yatırımla önümüzdeki 2 sene içinde geliyor. Allah'ın izniyle bunlardan daha fazlasını da yapacağız. Çünkü biz insanı mukaddes bilen Hacı Bektaşi Veli'nin, Yunus Emre'nin, Şeyh Edebali'nin torunlarıyız. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Bizim nazarımızda nerede bir insan varsa, nerede bir mazlum varsa biz onun hizmetkarıyız. Hizmetkarı olmaya da devam edeceğiz. Siyaset bunun için yapılır, bunu için yapılmalıdır. Başka türlü bir siyasette de bizim gözümüz yoktur. Sağlıkta dönüşüm diyoruz. Sağlıkta dönüşüm sadece bina yapmak, ambulans getirmek ya da doktor, hemşire getirmek değildir. Siz daha fazlasına layıksınız, daha fazlasını da yapacağız. Sağlıkta dönüşümün asıl değiştirdiği şey şu kafaların içidir, zihniyettir. Bu memleketin 75 milyon insanı, 75 milyon kardeş, onların bir tekinin bile boynu bir hastanenin önünde bükülse buna rızamız yoktur. İster Divriği'de, ister Erzurum'da, ister İspir'de... En son hastanın ızdırabı dininceye kadar bizim ızdırabımız dinmeyecektir. Sağlık Bakanı Recep Akdağ kardeşinizin ızdırabı dinmeyecektir.'' 
     
Milli Savunma Bakanı Yılmaz
 
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise Türkiye'nin, sosyal devletin en önemli gereklerinden olan sağlık hizmetinde dünyanın en iyileri arasına girdiğini belirterek, son 10 yılda 2 binden fazla yeni sağlık tesisi inşa edildiğini kaydetti. 
 
Yurtta ve dünyada barış istediklerini vurgulayan Yılmaz, ''Dolayısıyla da bizim tek yaptığımız şey halkına zulmeden bir yönetime destek vermemek. Siz haktan, hukuktan, adaletten ayrılmayan Divriğili hemşehrilerim, halkına zulmeden bir idareye destek vermemizi ister misiniz- İstemezsiniz. Siz haktan yanasınız, adaletten yanasınız, milletten yanasınız. Bizim de tek yaptığımız şey budur'' dedi. 
 
Yılmaz, Suriye'de yaşananlarla ilgili olarak, ''Biz Esed'i halkına zulmedene kadar destekledik. Bizim dışımızda olanlar ise halkına zulmetmeye başladıktan sonra destekliyor ki bu bize yakışmaz. Bu toprakların insanına yakışmaz. Mazlumun, mağdurun kimliği sorulmaz. Kim yere düşerse kaldırmak, onun yanında olmak bizim insani vazifemizdir'' diye konuştu. 
 
Konuşmaların ardından Bakanlar Akdağ ve Yılmaz ile diğer protokol üyeleri, Divriği Sadık Özgür Devlet Hastanesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Yılmaz, hayırsever iş adamı Sadık Özgür'e plaket takdim etti. Açılışın ardından Yılmaz ve Akdağ, hastaneyi gezdi. 
 
Açılış törenine, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, AK Parti Sivas milletvekilleri Mesude Nursuna Memecan, Hilmi Bilgin ve Ali Turan, CHP Sivas milletvekili Malik Ecder Özdemir, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru ve diğer yetkililer katıldı. 
     
Seyit Ahmet Eksik/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Jennifer Lopez, Kaliforniya'dan 1 milyon 370 bin dolara ev aldı!
  • 11.07.2020 13:56

Jennifer Lopez, Kaliforniya'dan 1 milyon 370 bin dolara ev aldı!

Ünlü yıldız Jennifer Lopez, Amerika'nın Kaliforniya eyaletinden aldığı lüks ev i ...

Kocaeli Şehir Hastanesi 2018 yılının sonuna kadar tamamlanacak
  • 29.01.2017 09:20

Kocaeli Şehir Hastanesi 2018 yılının sonuna kadar tamamlanacak

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başiskele ilçesinde bir otelde düzenlenen Kocaeli İl ...

Recep Tayyip Erdoğan Van'da Tenzile Ana okulunu eğitime açtı!
  • 24.10.2012 09:13

Recep Tayyip Erdoğan Van'da Tenzile Ana okulunu eğitime açtı!

Van’ı ziyaret eden Başbakan Erdoğan, hayırsever bir işadamı tarafından yaptırıla ...

Sivas Divriği Sadık Özgür Devlet Hastanesi'ni Recep Akdağ hizmete açtı!
  • 13.10.2012 17:19

Sivas Divriği Sadık Özgür Devlet Hastanesi'ni Recep Akdağ hizmete açtı!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Sağlıkta dönüşümün asıl değiştirdiği şey, şu kafala ...

TOKİ Antalya Kepez’e 300 yataklı hastane yaptırıyor!
  • 03.07.2012 15:50

TOKİ Antalya Kepez’e 300 yataklı hastane yaptırıyor!

Kepez'de inşa edilecek 300 yataklı yeni devlet hastanesinin mimari projesi tamam ...

Hastanenin temeli 30 Mart’ta atılacak
  • 11.02.2012 15:26

Hastanenin temeli 30 Mart’ta atılacak

Mersin'in Mut İlçesinde TOKİ tarafından ihalesi gerçekleştirilen 75 yataklı Devl ...