maritbet girişmaritbet
Sirkeci Prestij Projesi'nde gelişme!

Sirkeci Prestij Projesi'nde gelişme!

Proje için Gül İnşaat’la sözleşme imzalanmasıyla ilgili önerge İTO Meclisi aralık ayı olağan toplantısında kabul edildi

TOBB-İTO Sirkeci Prestij Projesi için Gül İnşaat ile sözleşme imzalanmasıyla ilgili önerge İTO Meclisi aralık ayı olağan toplantısında oylandı.

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, oylama öncesinde meclis üyelerine proje hakkında bilgi vererek, şunları kaydetti:

"Bu projeyle İTO'nun İstanbul'a kalıcı ve aynı zamanda gurur duyulacak bir eser bırakmasını arzu ettik. 8 bin 500 yıllık bir geçmişe sahip tarihi yarımadanın metruk halinden kurtarılarak ve özellikle tarihi dokusu korunarak yeniden cazip hale getirilmesinin gereğine inandık. İstanbul Ticaret Odası'nın kendisine ait hak ve mülklerini koruyarak kazançlı çıkmasını amaçladık."

Projenin sadece bir inşaat projesi olmasının çok ötesinde tüm bölgenin çehresini değiştirecek, İstanbul'a değer katacak bir eser olacağını ifade eden Çağlar, "İhaleye beş firma iştirak etti. İhalemizde en iyi teklifi 3,5 yıl proje ve inşaat süresi, 11,5 yıl işletme süresi olmak üzere yıllık net 11,8 milyon Türk Lirası bedeliyle Gül inşaat AŞ verdi. Bu teklif katılımcı diğer firmalara tek tek soruldu, 11,8 milyon liranın üzerinde bir teklif alınamadı" bilgisini verdi.

İTO meclisinde gerçekleşen oylamada önerge, 44 red, 97 kabul oyuyla kabul edildi.

TOBB-İTO Sirkeci Prestij Projesi'yle, Eminönü'ndeki İTO'ya ait Liman Han, TOBB'a ait Güneş Han ve yüzde 50'si TOBB'a, yüzde 50'si İTO'ya ait otopark alanına, kongre merkezi, ticaret alanları, konaklama tesisi, seyir terası ve otopark içeren bir tesis yapılması planlanıyor.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sirkeci Prestij Projesi'nde gelişme!
  • 11.12.2015 14:56

Sirkeci Prestij Projesi'nde gelişme!

Proje için Gül İnşaat’la sözleşme imzalanmasıyla ilgili önerge İTO Meclisi aralı ...