maritbet girişmaritbet
Sinaburg Yanardağı'nda patlama meydana geldi!

Sinaburg Yanardağı'nda patlama meydana geldi!

Endonezya'nın Kuzey Sumatra Adası'ndaki 2 bin 600 metre yüksekliğindeki Sinabung Yanardağı'nda 1 saatte 3 patlama olduğu bildirildi.

Yanardağda meydana gelen patlama sonucu püsküren kül tabakasının yüksekliği 3-4 kilometreye ulaşırken, Endonezya Ulusal Afet Ajansı yetkilileri yaptıkları açıklamada bir saat içinde üç şiddetli patlamanın meydana geldiğini duyurdu.

Bölgedeki alarm düzeyi en yüksek seviyede devam ederken, yanardağın 7 kilometre çevresi de "tehlikeli bölge" ilan edildi. Bölgedeki köylerde yaşayan 10 binden fazla kişi güvenli bölgelere yerleştirildi.

Yanardağda meydana gelen patlamalar nedeniyle köyünü terk etmek zorunda kalan Hendra Achmad, yanardağ çevresinde yaşamanın çok zor olduğunu söylerken, "Köylerimize geri dönemiyoruz. Yanardağdan çıkan kül ve duman 4-5 kilometreyi etkisi altına aldı. Bugün sadece bir saat içinde 3 patlama meydana geldi" dedi.
Yaklaşık 400 yıl sonra 2010'da yeniden faaliyete geçen Sinabung Yanardağı'nda geçen yıl meydana gelen patlamalarda 17 kişi yaşamını yitirmişti. 

''Pasifik ateş çemberi'' deprem ve volkan kuşağında yer alan Endonezya'da 130 aktif yanardağ bulunuyor.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sinaburg Yanardağı'nda patlama meydana geldi!
  • 26.06.2015 14:12

Sinaburg Yanardağı'nda patlama meydana geldi!

Endonezya'nın Kuzey Sumatra Adası'ndaki 2 bin 600 metre yüksekliğindeki Sinabung ...