maritbet girişmaritbet
Silivri Cezaevi, artık fabrika gibi...

Silivri Cezaevi, artık fabrika gibi...

Bir zamanlar gündemden düşmeyen Silivri Cezaevi'nde mahkûmlar, her sabah düzenli olarak ceza infaz kurumu bünyesindeki çalışma alanlarına gidiyor.

Silivri Cezaevi'nde bulunan mahkûmlar, fırın, kafeterya, erkek kuaförü, market, restoran, araç bakım onarım, inşaat bakım onarım, fotoğrafhane, misafirhane işletmeciliği kollarında çalışıyor ve üretim yapıyor. Mahkûmlar, fırında günde 14 bin ekmek, 500 paket kuru pasta, bin muffin kek, 2 bin 200 simit, poğaça ve hamburger ekmeği üretiyor. Bu ürünler, ceza infaz kurumunda bulunan hükümlü ve tutuklular ile personelin ihtiyacını karşılıyor. Silivri Cezaevi'nde çalışan mahkûmların sigortaları yattığı gibi maaş da alıyorlar. Maaşları 1500 ile 2 bin 500 TL arasında değişiyor. Yılda bir kere de kâr payı alıyorlar.

SERBEST KALDIKTAN SONRA İŞ HAYATINA DEVAM EDEBİLİYOR 

Adalet Bakanlığı, cezaevinde kalan mahkûmları topluma yeniden kazandırmak için çalışmaya teşvik ediyor. Bakanlık tarafından cezaevlerinde birçok işkolunda kurslar veriliyor. Kursları tamamlayan mahkûmlar, cezaevlerinde istihdam ediliyor. Maaş alan mahkûmların sigortaları da yatıyor. Bakanlık işkoluna göre özel sektörle de işbirliği yaptı. Mahkûmlar, serbest kaldıktan sonra dilerlerse özel sektörde iş hayatına devam edebiliyor. İsteyen de öğrendiği meslek kolunda kendi işyerini açabiliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Silivri Cezaevi, artık fabrika gibi...
  • 13.10.2015 09:58

Silivri Cezaevi, artık fabrika gibi...

Bir zamanlar gündemden düşmeyen Silivri Cezaevi'nde mahkûmlar, her sabah düzenli ...

Silivri Cezaevi’nde su bitti!
  • 13.06.2012 12:12

Silivri Cezaevi’nde su bitti!

Yıllar önce İstanbul'un sayfiye bölgesiydi. Plajları ve yazlıkları ile adeta Bod ...