maritbet girişmaritbet
Sicilya’daki oteller barınağa dönüştürülüyor!

Sicilya’daki oteller barınağa dönüştürülüyor!

Akdeniz'in en büyük adası Sicilya'da, gittikçe artan göçmen dalgasıyla baş edebilmek için oteller ve kamu binaları barınağa dönüştürülmeye başlandı.

Son 4 ay içinde Akdeniz'de 900'den fazla göçmenin hayatını kaybettiği mülteci trajedisinden en çok etkilenen ülkelerin başında İtalya geliyor. Ülkenin güneyindeki Sicilya adası, Afrika'dan ve Ortadoğu'daki savaş bölgelerinden gelen mültecilerin birinci durağı konumunda. Akdeniz'in en büyük adası Sicilya'da, yetkililer gittikçe artan mülteci akınıyla başa çıkabilmek için, otelleri ve kamu binalarını barınağa dönüştürmeye başladı. 

Fransız haber ajansı AFP, konuyla ilgili özel dosyasında barınağa dönüştürülen Don Bosco Oasis Oteli'ni mercek altına aldı. Habere göre, yaz sezonunda kapılarını turistlere kapatmaya karar veren otel, odalarındaki yatak sayılarını da artırmış ve günlüğü 29 eurodan mültecileri ağırlamaya başlamış. Yetkililer, mültecileri durumları netleşene kadar 72 saat boyunca otelde misafir ediyor. 

PAPA'DAN ÇAĞRI 

Öte yandan, geçtiğimiz hafta en az 450 kişinin Akdeniz'de boğulduğunun ortaya çıkmasından sonra, Katolik dünyasının lideri Papa Francis "Uluslararası toplum bu krize mutlaka müdahale etmeli" dedi.

Yorum Yaz