maritbet girişmaritbet
Shell, İstanbul Şile’de petrol arayacak!

Shell, İstanbul Şile’de petrol arayacak!

Shell İle Türkiye Petrolleri'nin anlaşması sonucu Kadıköy'de denizden 100 kilometre uzakta Şile bölgesinde, petrol aranacak.

Akaryakıt sektörünün devi Shell, İstanbul'da Kadıköy'den 100 kilometre uzaklıkta petrol arayacak. 300 milyon dolarlık bir anlaşma çerçevesinde gerçekleştirilecek operasyon ile ilgili olarak dün Cumhurbaşkanlığı açıklama yapmıştı. Asıl merak edilen soru ise, petrol çıkarsa Türkiye'de akaryakıt fiyatları ucuzlayacak mı? Bu sorunun cevabı önümüzdeki dönemde netlik kazanacak.

Yarı yarıya

Yüzde 50-50 hisseyle yapılacak olan çalışmada Shell'in maliyetine de, kazancına da ortak olan Türkiye, Şile'de, Romanya'ya yakın bölgede doğalgaz ve petrol çıkarmak için uğraşacak. Barbaros Hayrettin Paşa Sismik Araştırma Gemisi, 1540 kilometrekarede 3 boyutlu ve 190 kilometrede 2 boyutlu sismik araştırma yaptı.

Çalışmalar hemen başlıyor

Yapılan tüm çalışmalar, bölgede petrol ve doğalgaz aranması gerektiği sonucunu ortaya çıkardı. Konuyla ilgili olarak İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'de bir açıklama yaptı. İlk arama Şile'de 2 bin 93 metre derinlikte gerçekleşecek ve çalışmalar Ocak 2015'te başlayacak.

300'e yakın kişi çalışacak

Haydarpaşa Limanı'nda yer alan kara ikmal üssüyle de desteklenecek olan sondaj çalışması esnasında toplam 235 ile 285 arasında kişinin görev alması bekleniyor. Türkiye tarihinin en önemli projeleri arasında yer alacak olan çalışmanın sonucu merakla bekleniyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Shell, İstanbul Şile’de petrol arayacak!
  • 11.12.2014 17:17

Shell, İstanbul Şile’de petrol arayacak!

Shell İle Türkiye Petrolleri'nin anlaşması sonucu Kadıköy'de denizden 100 kilome ...