maritbet girişmaritbet
S.Gökçen-Kurtköy metrosu 3 duraktan oluşacak

S.Gökçen-Kurtköy metrosu 3 duraktan oluşacak

İstanbul ili Pendik ilçesi Kurtköy Mevkii’nde hayata geçirilecek olan Sabiha Gökçen - Kurtköy Metro Hattı ile ilgili detaylar belli oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan Sabiha Gökçen - Kurtköy Metro Hattı projesi Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı. 760 milyon liralık proje bedeli ile hayata geçirilecek olan metro hattı güzergâhının 6 km uzunluğunda olması planlanıyor.

Yerin altında olacak Gekilde planlanan her iki metro hattı projelerinin güzergâhı; işletme altındaki Kadiköy-Kartal hattını, devamında işletmeye açılmak üzere olan Kartal-Kaynarca hattını ve devamında yapımı devam etmekte olan Kaynarca-S.Gökçen hattını Kurtköy yönüne uzatmak amacıyla planlanıyor. 

Proje konusu S.Gökçen-Kurtköy hattı, son istasyon olacak olan Sabiha Gökçen Gstasyonunda Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli-Kurtköy hattı ile entegre olacak. Yani S.Gökçen-Kurtköy hattı “Kurtköy İstasyonu” ile Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli-Kurtköy hattı “Kurtköy Hızlı Tren İstasyonu” arasında yolcu aktarımı ile gerçekleştirilecek. Bu iki istasyonun yanında ayrıca yapımı planlanan YHT hattı istasyonu yer alacak, böylece bu bölge bir aktarma merkezi haline gelecek. 

YHT hattı Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden 3. Havalimanı'na ulaşacağı için ilerleyen yıllarda söz konusu Kurtköy aktarma merkezinin önemi daha da artacak. 

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli-Kurtköy hattının, yapımı devam etmekte olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy hattının devamı olduğu düşünüldüğünde, tüm bu hatlar Üsküdar istasyonu ile Marmaray raylı sistem hattına, Altunizade istasyonu ile de metrobüs hattına bağlanmış olacak.

Sabiha Gökçen-Kurtköy hattı proje güzergahı 3 istasyondan oluşacak; 

  • Teknopark İstasyonu
  • Yenişehir İstasyonu
  • Kurtköy İstasyonu

2018 başında başlayacak olan metro hattı inşaatı, yaklaşık 2,5 yıl sürecek. 2020 ortasında sona ermesi planlanan metro hattının 2020 yılı sonunda işletmeye açılacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

S.Gökçen-Kurtköy metrosu 3 duraktan oluşacak
  • 01.02.2017 08:44

S.Gökçen-Kurtköy metrosu 3 duraktan oluşacak

İstanbul ili Pendik ilçesi Kurtköy Mevkii’nde hayata geçirilecek olan Sabiha Gök ...