maritbet girişmaritbet
Seyaş Sey Halk GYO'yu tasarlayacak!

Seyaş Sey Halk GYO'yu tasarlayacak!

Halk GYO, projesinin Seyaş Sey Mimarlık ofisinin tasarlayacağını açıkladı

Halk GYO, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi arsası üzerinde inşa etmeyi planladığı 46 ve 34 katlı iki kule ve 8 katlı 3 bina için tasarım firması seçim sürecini tamamladı. Halk GYO, tasarım süreci için SEYAŞ Sey Mimarlık Mühendislik Müşavirlik A.Ş. ile çalışma kararı aldı. Yüksek binalar üzerinde global uzmanlığa sahip AECOM Ltd., Yabancı Tasarımcı ve Sözleşme Garantörü  sıfatıyla projede yer alacak. Konuya ilişkin “Tasarım Hizmetleri Sözleşmesi “imzalayan Halk GYO en büyük paydaşlarından olduğu İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi için start  vermiş oldu.

Yüksek binalar üzerine uzman önde gelen 16 yerli ve yabancı firma arasında yapılan değerlendirme sonucunda tasarım firması seçim sürecini tamamlayan Halk GYO İFM projesinde Seyaş ve Aecom'dan,  ihtiyaç programının belirlenmesi, konsept, avan, ruhsat ve uygulama projeleri de dahil olmak üzere her türlü danışmanlık hizmetini ve uygulama kontrolünü de içerecek şekilde tasarım çalışmalarında hizmet alacak. Dünyada benzer yüksek binalarda kullanılan en son teknolojilerle tasarlanması planlanan Halk GYO ofis kuleleri için aynı zamanda çevre dostu binalarda dünya genelinde en geçerli standart olarak kabul edilen LEED yeşil bina standardı altında asgari ‘Silver' sertifikası alınması hedefleniyor. 

Tasarım çalışmaları halen devam eden Halk GYO ofis kulelerinin konseptleri itibariyle çağdaş ve İstanbul Finans Merkezi master planına uygun olarak Selçuklu motiflerinin yer aldığı özgün bir proje olarak öne çıkması planlanıyor. Halk GYO ofis kulelerinin yüksek bir ticari verimlilikte, büyüme projeksiyonlarına cevap verebilecek şekilde esnek bir yaklaşımla, iç konfor, enerji verimliliği ve diğer sürdürülebilirlik kriterlerine uygun olarak tasarlanması diğer hedefler arasında… 

Halk GYO İstanbul Finans Merkezi Projesi'nin en büyük paydaşı…

Merkezi Ankara'da bulunan kamu bankaları Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası ve BDDK ve SPK gibi kurumları tek bir merkezde toplayacak İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin toplam alanı 1,7 milyon m²... Mimari tasarım çalışmaları devam eden ve yeşil alanlarla desteklenecek IFM projesi tamamlandığında 50 bin kişiye istihdam sağlayacak. Projenin 25 bin ziyaretçi kapasitesi ve 11 bin kişilik yaşayan nüfusuyla haftanın 7 günü 24 saat canlı bir merkez olması planlanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin en büyük paydaşlarından biri olan Halk GYO  bu proje ile gayrimenkul portföy büyüklüğünü 3 milyar TL'yi aşan seviyelere ulaştırmayı hedefliyor. Halk GYO'nun kuruluşuna göre gayrimenkul portföy büyüklüğü %119 artarak  2012 yılı sonu itibariyle 1.079 milyon TL'ye  ulaştı. Halk GYO düzenli kira geliri elde ettiği 22 binasına ek olarak portföyünü önemli lokasyonlarda yüksek gelir getirmesi beklenen ofis, otel ve konut projeleri ile büyütmeye devam ediyor. 

Yüksek ve başarılı projelerle tanınan Aecom ve Seyaş… 

SEYAŞ; 1959 yılında kurulan ve 1974 yılından beri mimarlık, mühendislik ve müşavirlik hizmetleri veren, ulusal ve uluslararası pek çok projeye imza atmış, Türkiye'nin köklü ve lider mimarlık, mühendislik ve müşavirlik firmalarından biri... Faaliyet alanları arasında; konut, sanayi, eğitim, sağlık, spor, ulaşım, ticari, kültürel, yönetim ve turizm yapıları yer alan firma; tasarım öncesi planlanama, tasarım hizmetleri, tüm disiplin ve safhalarda proje hizmetleri, ihale ve inşaat yönetim hizmetleri veriyor. Firmanın projelerinden bazıları; İşbank Kuleleri Uygulama ve Detay Projeleri, Landmark Tower Uygulama ve Detay Projeleri ile Arap Türk Bankası Genel Müdürlük Binası, Ankara Karum Ticaret Merkezi, Kızılcahamam Termal Tesisleri, Türkmen Sivil Havacılık Binası komple tasarım projeleri sıralanabilir. Türkiye'nin ilk LEED Gold  sertifikalı tesisi  olan Siemens Gebze Yerleşkesi ile Türkiye'nin ilk LEED Platinium sertifikalı tesisi olan  Basf Gebze Yerleşkesinin de aralarında bulunduğu Areva (Schneider), Pratt Whitney THY TEC, Bilim İlaç, Avon, Proctor and Gamble, CocaCola gibi üretim tesislerinin komple tasarım ve inşaat yönetimini gerçekleştirmiştir.

Merkezi A.B.D. Los Angeles'da bulunan Aecom, yaklaşık 45.000'den fazla uzman mühendis ve mimarla 140 ülkede hizmet veriyor. Yüksek binalarda uzmanlaşan Aecom bugüne kadar 500'den fazla yüksek bina projesinde tasarımdan proje ve inşaat yönetimine birçok görevde bulundu. Bu projeler arasında New York'da yıkılan ikiz kulelerin yerine yapılan One World Trade Center, Londra'da bulunan ve halen Avrupa'nın en yüksek binası unvanını taşıyan The Shard gökdeleni,  dünyanın en yüksek binası olan ve Dubai'de bulunan Burj Khalifa kulesi Aecom'un çeşitli görevler üstlendiği yüksek bina projelerinden bazıları. Yine şirketin tasarımında görev aldığı dünyanın önde gelen yüksek binaları arasında yer alan Şangai Uluslarası Finans Merkezi kuleleri, Suudi Arabistan'ın en yüksek kulesi olan Kingdom Centre, yine Çin'de bulunan ve 2005 yılında tamamlanan 96 metre yüksekliğindeki Meteoroloji Kulesi ve Shenzhen şehrinde bulunan Galaxy Central Plaza sayılabilir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Halk GYO, aktif büyüklüğünü 3,9 milyar TL’ye taşıdı
  • 10.11.2021 11:12

Halk GYO, aktif büyüklüğünü 3,9 milyar TL’ye taşıdı

İstikrarlı büyüme performansını sürdüren Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ...

Halk GYO, 3,7 milyar TL aktif büyüklüğe ulaştı!
  • 10.08.2021 10:37

Halk GYO, 3,7 milyar TL aktif büyüklüğe ulaştı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., yılın ilk yarısında aktif büyüklüğünü g ...

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!
  • 26.09.2018 12:54

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Evora İzmir basına tanıtıldı
  • 25.09.2018 15:38

Evora İzmir basına tanıtıldı

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Umut Durbakayım ve Feyzullah Yetkin Evora İzmir'i anlatıyor
  • 25.09.2018 13:32

Umut Durbakayım ve Feyzullah Yetkin Evora İzmir'i anlatıyor

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım ve Halk GYO Genel M ...

Türkiye'nin ilk GYO sukuk ihracı gerçekleşti
  • 15.02.2018 17:30

Türkiye'nin ilk GYO sukuk ihracı gerçekleşti

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, "Kira sertifikası ihracımız, gayrimenkul sek ...