maritbet girişmaritbet
Servotel, 18 turizm yatırımına danışmanlık yapacak

Servotel, 18 turizm yatırımına danışmanlık yapacak

Servotel Corporation, aralarında Moskova, Montenegro, Bakü ve New York’un bulunduğu 12 yeni destinasyonda 18 turizm yatırımına danışmanlık yapacak

Türkiye'nin yanı sıra 42 ülkede gayrimenkul ve turizm sektörlerine, proje geliştirme, konsept oluşturma, markalama, yönetim ve pazarlama, fizibilite, değerleme danışmanlığı ile yön veren Servotel Corporation, önümüzdeki iki yıl içinde aralarında Moskova, Montenegro, Bakü ve New York'un bulunduğu 12 yeni destinasyonda 18 turizm yatırımına danışmanlık yapacak. 

Servotel Corporation Türkiye ofisiyle şu anda 2 milyon 500 bin metrekarelik projeye danışmanlık verdiklerini ifade eden Servotel Yönetim Kurulu Başkanı Ömer İsvan, önümüzdeki iki yıl içinde Moskova'dan Montenegro'ya, Bakü'den New York'a 12 yeni destinasyonda 18 farklı projede turizm tesisi geliştirme ve markalama konusunda danışmanlık vereceklerini söyledi. Servotel Corporation olarak gayrimenkul ve turizm sektörlerine verdikleri hizmetlerle önemli bir ihtiyacı karşıladıklarını ifade eden İsvan, “Servotel bir projeye arazinin tedarik edildiği ilk günden, hatta bazen tedarik öncesinden itibaren fizibilite, değerleme, proje geliştirme, konsept oluşturma, markalama, yönetim ve pazarlama danışmanlığı veriyor. Başta Türkiye olmak üzere Doğru Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Rusya, CIS ülkeleri, Hint Okyanusu ve Amerika'nın da dâhil olduğu bir coğrafyada yatırım ve geliştirme danışmanlığı verdiğimiz projelerimiz var” diye konuştu.

Otelcilik ve turizm sektöründe öncü bir yaklaşım izlediklerini anlatan Ömer İsvan, otel yatırımcıları için proje geliştirme ve markalama hizmetlerine ilave olarak bu yıl ‘White Label Management – Beyaz Etiketli İşletme' sistemini hizmete soktuklarını söyledi. Ömer İsvan, Beyaz Etiketli İşletme konusunda şunları söyledi:

“Beyaz Etiketli İşletme sisteminde, hem uluslararası bir zincir markaya mensup olup hem de işletmesinin bu marka yerine daha yoğun ve özel ilgi ile kendine daha yakın bir profesyonel grup tarafından yönetilmesini isteyenlerin yanı sıra özgün ve kendi markası ile pazarlanabilecek bir oteli hayata geçirmek isteyen yatırımcılar için tüm işletme kurgusu Servotel tarafından yapılıyor. Bugüne kadar tüm yatırım konularında bizden komple hizmet alan yatırımcılarımız, bundan sonra işletme ile ilgili de ihtiyaç duydukları tüm hizmetlerini Servotel'in bu departmanından alabilecekler.”

Servotel'i 30 yıl önce Londra'da ilk kurduğumuzda özellikle Avrupa'da münferit oteller için 'Beyaz Etiketli İşletme' modellemesi yaptıklarının altını çizen Ömer İsvan, Bu modellemeyi yeniden gündeme almalarında neden olan iki ana sebebi şöyle açıkladı:

“Birinci nedenimiz büyük uluslararası markaların özellikle daha üst segmentte franchise vermek isteyip ancak yatırımcıların ehil işletmecisi olmadığından dolayı verememesiydi. Buna paralel olarak da yatırımcıların da bir taraftan markayı isteyip diğer taraftan işletmenin daha fazla kontrol edebileceği, daha yoğun üst düzey hizmet alabileceği bir firma tarafından veya bu firma desteği ile kendisi tarafından yapılmasını istemeleridir. 

İkinci nedenimiz ise yeni trendlerde insanların seyahat ederken daha özgün yerlerde kalmak istemesine uygun arz oluşturmak istemeleri, özgün ve bağımsız, kendi markasını oluşturabilecek nitelikte otel yapmak isteyen yatırımcıların konsept ve geliştirmeye ek olarak işletme ve pazarlama ihtiyaçlarının oluşmasıdır.”

‘Yatırımcılara kolaylık sağlayarak projelere artı değer oluşturuyoruz'

Servotel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayla Heyfegil ise “Beyaz Etiketli İşletme” sisteminin yanı sıra mega otel, karma kullanım ve masterplan projelerinin de içinde olmaya devam ettiklerini söyledi. Danışmanlık verdikleri masterplan projelerine örnek olarak Fiba Holding Alemdağ, Türkerler İzmir Halkapınar projelerini örnek gösteren Ayla Heyfegil, “Başta Türkiye'nin üç büyük kenti olmak üzere gerek şehirleri markalaştıracak gerekse yeni pazarlar sağlayacak mega projelere, masterplan yaklaşımı, en iyi kullanım analizi, markalama, satış, pazarlama ve yönetim danışmanlığı veriyoruz. Bu da hem yatırımcılar hem de mimarlar, mühendisler ve diğer proje paydaşları için çok büyük kolaylık sağlıyor. Aynı zamanda kurgulama ve projelendirme aşamasına optimizasyon sağlarken, projelerin ticari geri dönüşüne de önemli değer ve sürat artıları kazandırıyor” dedi. 

Ayla Heyfegil, basın buluşmasının gerçekleştiği Bomonti Hilton Oteli'ne arazinin tahsis edildiği ilk günden itibaren proje geliştirme ve markalama danışmanlığı yaptıklarının altını çizdi. İbrahim Çeçen Holding'e ait Bomonti Hilton Oteli'nin 2013 sonunda açıldığını ve Avrupa'nın en büyük toplantı ve yatak kapasitesine sahip, en şık otellerinden biri olduğuna dikkat çeken Ayla Heyfegil, proje geliştirirken arsanın bulunduğu bölgenin ihtiyaçları ile yatırımcıların isteklerini ortak bir paydada buluşturduklarını ifade etti. 

Türkiye'nin en önemli yatırımcı ve sanayicilerine gayrimenkul ve turizm alanında danışmanlık verdiklerini hatırlatan Ayla Heyfegil, “Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere çok yönlü karma kullanım projelerinin önemli bölümünde Servotel'in imzası var. 2014 yılında ayrıca otel yenilemeleri konusunda da hizmet vermeye başladık. Şu anda önümüzdeki birkaç yılda dünyanın en büyük çaplı otel renovasyonu olacak bir proje üzerinde çalışmaya başladık” diye konuştu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gayrimenkulun aktörleri ArkiPARC’taydı!
  • 31.03.2012 13:05

Gayrimenkulun aktörleri ArkiPARC’taydı!

ArkiParc Buluşması 28 Mart'ta Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşti ...

Akbatı AVYM'ye yatırım yapacak yatırım fonu için talep toplanıyor
  • 07.12.2017 17:47

Akbatı AVYM'ye yatırım yapacak yatırım fonu için talep toplanıyor

Logos Portföy, Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ne yatırım yapacak 1. Gayrimenk ...

'Türkiye turizmde çok daha üst sıralara çıkabilecek'
  • 31.03.2017 14:01

'Türkiye turizmde çok daha üst sıralara çıkabilecek'

Servotel Yönetim Kurulu Başkanı Ömer İsvan, Servotel tarafından düzenlenen basın ...

Trump International Hotel, Bakü’ye geliyor!
  • 10.12.2014 14:52

Trump International Hotel, Bakü’ye geliyor!

Gayrimenkul yatırımlarına yön veren Servotel, Trump International Hotel & Tower’ ...

Sedat Nemli, Servotel’in yönetim kadrosuna katıldı
  • 21.10.2014 13:12

Sedat Nemli, Servotel’in yönetim kadrosuna katıldı

Servotel Corporation, Sedat Nemli’nin ekibe katılması ile turizm operasyonlarınd ...

'Sadece otel değil konut projelerinde de varız'
  • 21.09.2014 14:37

'Sadece otel değil konut projelerinde de varız'

Servotel, 42 ülkede yatırımcılarla dev markaları buluşturuyor ...