maritbet girişmaritbet
Seramikte ABD’ye bu yıl 50 milyon dolar ihracat hedefleniyor

Seramikte ABD’ye bu yıl 50 milyon dolar ihracat hedefleniyor

Dünya devine seramik ihracatı ilk dört ayda yüzde 60 arttı

Türkiye seramik sektörü, yılın ilk dört ayında en yüksek ihracat artışını yüzde 60'lık oranla ABD'ye gerçekleştirdi. Geçen yıl sektörün yedinci büyük pazarı olan ABD, dört ayda yapılan 23,7 milyon dolarlık ihracat rakamıyla beşinciliğe yükseldi. 

Türkiye Seramik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet T. Yamaner, yılsonuna kadar ABD'ye 50 milyon dolar ihracat hedeflediklerini açıkladı. 

Türk seramik markaları, ABD'ye ihracatı artırmak üzere katıldıkları kaplama malzemelerinde dünyanın en büyük fuarı Las Vegas'taki Coverings'te büyük ilgi gördü. 

Türkiye seramik sektörü, bu yılın ilk dört aylık ihracatında en yüksek artışı yüzde 60'lık oranla ABD'ye gerçekleştirdi. Küresel krizin etkilerinden yavaş yavaş kurtulduğu gözlenen ABD, ihracat artış oranıyla sektörün en büyük dört pazarı olan Almanya, İngiltere, Irak ve İsrail'i geride bıraktı. Türkiye Seramik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet T. Yamaner, geçen yıl sektörün yedinci büyük pazarı olan ABD'nin, bu yılki artış oranıyla beşinciliğe yükseldiğini açıkladı. 

ABD'ye ocak-nisan ayları arasında 23, 7 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiklerini belirten Yamaner, “Ülkeyi sarsan küresel kriz nedeniyle ihracatımız son yıllarda olumsuz etkilenmişti. Buna rağmen sektörümüz için önemini giderek artıran ABD'yi gözden çıkarmadık. Seramik firmalarımızın üstün performans sergileyerek pazara özel üretim yapması, ABD'ye ihracat artışında etkili oldu. Ayrıca artan döviz kurları ve ülke ekonomisinin canlanması da olumlu katkı yaptı. Ülkeye bu yılki ihracat hedefimiz, yüzde 10 artış ile 50 milyon dolar ihracat gerçekleştirmek” şeklinde konuştu.  

Fuarda Türk firmaları büyük ilgi gördü

ABD'ye ihracatı daha da artırmak üzere Seramik Tanıtım Grubu (STG) faaliyetleri çerçevesinde sektör firmaları, seramik kaplama malzemeleri alanında dünyanın en önemli etkinliği olan Coverings-Uluslararası Mermer, Doğal Taşlar, Makine ve Servisleri Fuarı'nda ürünlerini sergiledi. Las Vegas'ta 29 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen fuarda, Türkiye yoğun katılım gösteren ülkeler arasında yer aldı. 

Coverings'e katılan Ahmet T. Yamaner, fuarın krizden nasibini aldığını ve son yıllarda güç kaybettiğini dile getirdi. Yamaner, “Bu yılki fuar atmosferine baktığımızda krizin etkilerinin giderek azaldığını söyleyebiliriz. Gerek katılımcı ülke, gerekse ziyaretçi sayısındaki gözle görülür artış, fuarın geçmiş yıllara nazaran daha verimli geçmesini sağladı. Bundan sonra da Coverings'e katılarak ABD'de Türk seramik ürünlerinin daha çok tercih edilmesini sağlayacağız” dedi. 

Yamaner, gelecek yıl Orlando'da gerçekleşecek Coverings Fuarı'na sektör firmaları olarak daha geniş bir stand ile katılacaklarının da altını çizdi. 

Türkiye en yoğun katılım gösteren ülkeler arasında

Seramik Tanıtım Grubu, fuardaki standı ile yüzlerce profesyonel ziyaretçiyi ağırladı. Yurtbay Seramik, Kale Seramik ve Ege Seramik firmalarının standları ile katıldığı fuara, Kütahya, Söğütsen, Umpaş, Uşak, Vitra, Akgün ve Graniser gibi seramik firmaları da temsilcileri ile hazır bulundu.  

Türkiye'nin en yoğun katılım gösteren ülkeler arasında yer aldığı fuarda, aralarında Almanya, ABD, İngiltere, Japonya ve İtalya'nın da olduğu 38 ülkeden firmalar yer aldı. Fuara bu yıl 16. kez katılım gerçekleştiren Türk karo üreticisi firmaları, toplamda 72 metrekarede kurulu standlarında ikili görüşmeler ve çeşitli materyaller ile kaplama malzemelerinin tanıtımını yaptı.  

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye ihracatına en büyük katkı inşaat seramiğinden!
  • 17.05.2018 14:36

Türkiye ihracatına en büyük katkı inşaat seramiğinden!

Türkiye ihracatına katkısı en yüksek sektör 26,5’lik oranla inşaat seramikleri o ...

Seramikte ABD’ye bu yıl 50 milyon dolar ihracat hedefleniyor
  • 13.05.2014 14:25

Seramikte ABD’ye bu yıl 50 milyon dolar ihracat hedefleniyor

Dünya devine seramik ihracatı ilk dört ayda yüzde 60 arttı ...

Toprak Seramik, Cersaie Fuarı'nda yerini aldı!
  • 08.10.2013 11:19

Toprak Seramik, Cersaie Fuarı'nda yerini aldı!

Türkiye Seramik Sektörünün öncülerinden olan Toprak Seramik, beş yıl aradan sonr ...

BİEN,  İtalya’da özgün tasarımlarıyla göz doldurdu!
  • 30.09.2013 10:50

BİEN, İtalya’da özgün tasarımlarıyla göz doldurdu!

Türkiye seramik sektörünün yenilikçi firması Bien, dünyanın en önemli fuarlarınd ...

Seramik sektörü kabına sığamayınca yurt dışında satın alma yapıyor!
  • 27.02.2013 10:35

Seramik sektörü kabına sığamayınca yurt dışında satın alma yapıyor!

Avrupa’da ilk üçte yer alan Türkiye seramik sektörü, Batı Avrupa’nın ekonomik kr ...