maritbet girişmaritbet
Şekerbank ile Filli Boya Capatect yalıtım için kolları sıvadı!

Şekerbank ile Filli Boya Capatect yalıtım için kolları sıvadı!

Şekerbank, yalıtım sektörünün köklü markası Filli Boya Capatect ile bir araya gelerek Türkiye’de yalıtım seferberliği başlatıyor.

Proje kapsamında, Avrupa standartlarında mantolama kalitesi sunan Filli Boya Capatect Isı Yalıtım Sistemi'ni tercih eden apartman sakinleri, Türkiye'nin apartman/site yönetimlerine özel tek bankacılık ürünü olan EKOkredi Yalıtım ile uygun faiz oranları ve 60 aya varan vade imkanından yararlanıyor. Ayrıca işbirliğinden faydalanan mevcut binalara, gerekli kriterleri karşıladığı takdirde 2017 yılı itibarıyla tüm binalar için zorunlu hale gelecek Enerji Kimlik Belgesi ve ücretsiz teknik danışmanlık hizmeti sağlanıyor. 

Enerji verimliliği yatırımlarının finansmanı konusunda Türkiye'de bir ilk olan EKOkredi ürünü ile 82 bine yakın konutun yalıtılmasına destek olan Şekerbank ve dünya genelinde 50 yılı aşkın ürün ve uygulama tecrübesine sahip Filli Boya Capatect, yalıtım seferberliğine bilinçlendirme toplantılarıyla başlıyor. Apartman yönetimlerini enerji verimliliği ve yalıtım konusunda bilgilendirmek amacıyla 15 Nisan'da Ankara'dan başlayacak toplantılar ile 1.500 apartman/site yöneticisine ulaşılacak. Yalıtım buluşmalarının sonraki durakları ise Denizli, İzmir, Bursa, Balıkesir ve Tekirdağ olacak.  

Proje kapsamında, yalıtım yaptıracak apartman/site yöneticileri ve bireysel müşteriler, masrafsız olarak sunulan EKOkredi Yalıtım'ın 60 aya varan vade ve avantajlı faiz oranlarından faydalanabiliyor. Ayrıca, binalar Capatect uzmanlığı ile yalıtılarak Enerji Kimlik Belgesi ve ücretsiz teknik danışmanlık hizmeti de sağlanıyor. Yalıtım ile elektrik ve doğal gaz giderlerinde elde edilecek yüzde 50'ye varan tasarrufla yapılan harcamanın kendi kendini ödeyen yatırıma dönüşmesi hedefleniyor.

Şekerbank EKOkredi-Filli Boya Capatect yalıtım seferberliği kapsamında, her yıl 60 bin konutun yalıtılması ve yıllık 300 milyon TL finansman desteği sağlanması öngörülüyor. 

Yalıtım seferberliğinin tanıtım toplantısı, Şekerbank Perakende Bankacılık Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk ve Filli Boya Yalıtım Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gülay Dindoruk'un ev sahipliğinde gerçekleştirildi.  

 “Yalıtım ile yıllık 10 milyar dolar tasarruf sağlamamız mümkün” 

Şekerbank Perakende Bankacılık Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, toplantıda yaptığı konuşmada, ülkemizde tüketilen toplam enerjinin yüzde 73'ünün ithal edildiğini belirterek, mevcut enerji tüketiminin aynı hızla devam etmesi halinde 2023 yılına kadar enerji ihtiyacının 2 kat artacağını kaydetti. Türkiye'de enerjinin yüzde 37'sinin binalarda tüketildiğine dikkati çeken Ertürk, “Ülkemizdeki 20 milyonu aşkın konutun yüzde 85'inin ısı yalıtımı bulunmuyor. Eğer tüm bu binalar yalıtımlı olsa yıllık 10 milyar dolarlık enerji tasarrufu sağlama potansiyelimiz bulunuyor.” dedi.  

EKOkredi ile 61 bini aşkın kişi enerji tasarrufu ile tanıştı

Şekerbank'ın kuruluşundan gelen sürdürülebilir kalkınma misyonuna vurgu yapan Ertürk, enerji verimliliğinin finansmanında sektörde bir ilk olarak geliştirdikleri EKOkredi ile bugüne kadar 61 bini aşkın kişiyi enerji tasarrufu ile tanıştırdıklarını ve 566 milyon TL'yi aşkın finansman desteği sağladıklarını kaydetti. 
Ertürk, EKOkredi ile sadece yalıtım için değil, doğal gaz dönüşümünden A sınıfı elektrikli cihazlara, verimli ısıtma/soğutmadan verimli aydınlatma sistemlerine, rüzgar ve güneş enerjisi sistemlerinden atık arıtma ve atık yönetimine, modern sulama ekipmanlarına her türlü enerji verimliliği yatırımını uygun koşullarda finanse ettiklerini vurgulayarak, 61 bini aşkın kişinin 53 bin 750'sinin bireysel, 7 bin 300'ünün ise KOBİ, esnaf ve çiftçi müşterilerden oluştuğunu söyledi. 

150 milyon metreküp doğal gaz tasarrufu…

EKOkredi ile hem doğanın hem de boşa harcanan emeğin korunduğunu dile getiren Ertürk, sağlanan uygun finansman desteği sayesinde 6 yılda 82 bine yakın konutun yalıtımı ile 150 milyon metreküp doğal gaz tasarrufu veya elektrik cinsinden 17.2 milyar kilowatt-saatin üzerinde enerji tasarrufu elde edildiğini belirtti. Ertürk, ayrıca EKOkredi ile hayata geçen projeler ile toplamda 3,8 milyon ton karbondioksit salımının engellenmesinin sağlandığını söyledi. 

Ertürk, enerji verimliliği alanında yürüttükleri tabana yaygın bankacılığın uluslararası finans kuruluşlarınca da ilgi gördüğünü vurgulayarak bugüne kadar yaklaşık 500 milyon TL enerji verimliliğine özel yurtdışı kaynak edindiklerini söyledi.

“İlk adım olarak 1.500 apartman/site yöneticisi ile buluşacağız”

Yalıtım kararının verildiği apartman/site yönetimlerinin kredilendirilmesi için önemli altyapı yatırımı yaptıklarını belirten Ertürk, EKOkredi Yalıtım'ın sektörde apartman yönetimlerine özel tek kredi olduğunu vurgulayarak, “Apartmanlarda ya da sitelerde, kat maliklerinin ayrı ayrı krediler veya ödeme araçlarıyla ödeme yapmaları yerine, yöneticinin şahsi sorumluluğu olmadan kat malikleri kurul kararı ile apartman yönetimlerinin kredilendirildiği ve sektörümüzde ilk olan bir hizmet sunuyoruz.” dedi. 

Apartman yönetimlerini enerji verimliliğinin ve yalıtımın faydaları konusunda bilinçlendirmenin önemine değinen Ertürk, Filli Boya Capatect ile başlattıkları yalıtım seferberliğinin ilk adımı olarak 15 Nisan'da Ankara'dan başlayacak ve Denizli, İzmir, Bursa, Balıkesir ve Tekirdağ'da devam edecek toplantılar düzenleyeceklerini ifade etti. Ertürk, bu toplantılarda 1.500 apartman/site yöneticisi ile buluşacaklarını da sözlerine ekledi.

“Hedefimiz, her yıl 60 bin konutun yalıtımı ve 300 milyon TL finansman desteği” 

Gökhan Ertürk, uzun soluklu bir işbirliği olarak nitelendirdiği seferberlik kapsamında her yıl 60 bin konutun yalıtılmasını ve yıllık 300 milyon TL finansman desteği sağlamayı hedeflediklerini kaydederken, “Böylece yılda 384 milyon kilowatt-saat enerji tasarrufu elde ederek her yıl 84 bin ton karbondioksit salımını engelleyebileceğiz. Aile bütçelerine katkımız ise yıllık toplam 46,2 milyon TL olacak.” dedi.  

Ertürk, reel sektör-finans sektörü işbirliği açısından örnek oluşturan projenin yapı sektörüne iş hacmi yaratarak istihdama da katkı sağlayacağının altını çizdi.

“Yalıtımla elektrik ve doğal gaz giderlerinde yüzde 50'ye varan tasarruf mümkün”

Filli Boya Yalıtım Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gülay Dindoruk ise toplam enerji tüketimimizn yüzde 37'sini binalarda tükettiğimizi ve binalarda tüketilen enerjinin yüzde 70'inden fazlasının ısıtma ve soğutma amaçlı olduğunu söyledi. Dindoruk, dış cepheye uygulanacak doğru bir ısı yalıtım sistemi ile ortalama yüzde 50 oranında enerji ve yakıttan tasarruf, her yıl ülke ekonomisine yaklaşık 25 milyar TL değerinde katkı sağlamanın mümkün olduğunu belirtti. 

“880.000 yalıtımla Bolu ormanlarının 3 katı kadar doğaya katkı sağladık”

Yalıtım sektörüne girdikleri 2003 yılından bu yana Filli Boya Capatect markasıyla ulaştıkları başarıya dikkat çeken Dindoruk, sağlanan faydayı şöyle özetledi: “Yenilikçi ürün ve teknolojiler ile ısı yalıtımı işine girdiğimiz 2003 yılından bu yana yaklaşık 880 bin konutta, 83 milyon metrekare ısı yalıtımı uygulaması yapılmasını sağladık. Bu sayede binaların sadece ısıtmada elde ettiği tasarruf ile 2 milyar metreküp daha az doğal gaz kullanılmasına ve 3,3 milyon hane halkının toplamda yaklaşık 2,4 milyar TL tasarruf etmesine vesile olduk. Ayrıca, uygulanan ısı yalıtımı ile 4,3 milyon ton karbondioksitin atmosfere salımını engelledik. Bu rakam, Bolu ormanlarının yıllık karbondioksit emiliminin yaklaşık 3 katına eşdeğerdir.” 

 “Avrupa standartlarında yalıtımla 10 yıl garanti sağlıyoruz”

Dindoruk, ısı yalıtım sisteminin performansında, kullanılan malzemelerin kalitesinin, birbiri ile uyumunun ve uygulama doğruluğunun öneminin altını çizerek, Filli Boya'nın ısı yalıtım uygulaması hizmeti veren bayileri tarafından Capatect teknik şartnamesine göre yapılan uygulamalarda 10 yıl garanti ve 2 yıl sigorta ayrıcalığı sunduklarını belirtti. 

Dindoruk sözlerini şöyle sürdürdü: “Capatect, sektöre sunduğu ısı yalıtım sistemlerinin tüm ana ürünlerini ISO 9001 kalite standartlarına uygun olarak Türkiye'nin en modern, Avrupa'nın ise sayılı tesislerinden biri olan Betek Gebze Fabrikası ile Kayseri Fabrikası'nda üretmektedir. 2012 yılında faaliyete geçen Betek Kayseri Fabrikası, teknolojik altyapısı, üretim kapasitesi ve yatırım değeri açısından Anadolu'nun en büyük dış cephe ısı yalıtım sistemleri üretim tesisidir. Capatect Isı Yalıtım Sistemi, TS EN 13499 ısı yalıtım sistemi standardına uygunluk belgesine ve Avrupa teknik onay kuruluşu “EOTA” tarafından verilen ETAG 004 belgesine de sahip olarak, ısı yalıtım levhasından yapıştırıcısına, sıvasından son kat kaplama ve boya ürünlerine kadar birbirleri ile uyum içerisinde çalışan bir sistemdir.”

 “Yalıtımı sağlanan tasarrufla kendini ödeyen bir yatırıma dönüştürüyoruz”

Ülkemizin enerji verimliliği hedeflerine ısı yalıtımını yaygınlaştırmadan ulaşmanın mümkün olmadığına değinen Dindoruk, kredili ödeme seçenekleri ile yüksek kaliteli ve uzun ömürlü sistemlere tüketicilerimizin daha kolay ulaşabileceğini belirtti. 

Şekerbank işbirliğiyle 2023 yılına kadar yaklaşık 3 milyon adet konutun ısı yalıtımını yapmayı hedeflediklerini vurgulayan Dindoruk, doğru bir ısı yalıtım sistemi ile yaklaşık yüzde 50 oranında tasarruf elde edilebileceğini, bu tasarruf ile ortalama 3 yılda ısı yalıtımı için yapılan harcamanın geri kazanılabileceğini söyledi. 

Dindoruk; “Şekerbank işbirliğiyle Türkiye'de her gelir düzeyindeki konut sahibinin dünyada 50 yılı aşkın ürün ve uygulama tecrübesine sahip, Avrupa standartlarında Capatect Isı Yalıtım Sistemi'nin kalitesine kolaylıkla ulaşabilmesini sağlamayı amaçlıyoruz. 60 aya varan vadeler ve uygun faiz oranlarıyla Capatect'e özel EKOkredi ile yalıtımı kendini ödeyen bir yatırıma dönüştürüyoruz. Aynı zamanda Enerji Bakanlığı tarafından onaylanmış bir enerji verimliliği danışmanlık firması olmamız sayesinde, işbirliğimiz kapsamında Enerji Kimlik Belgesi ve  doğru yalıtım için ücretsiz teknik danışmanlık hizmeti de sunuyoruz.” dedi.  

EKOkredi Yalıtım'dan yararlanmak isteyenler, 71 il ve 101 merkez dışı ilçedeki 312 Şekerbank şubesi veya Türkiye çapında hizmet veren uzman Filli Boya bayilerine başvurabiliyor. Ayrıca Şekerbank çağrı merkezi 444 78 78 ve Filli Boya çağrı merkezi 444 1 222'den de projeye ilişkin bilgi alınabiliyor.  

Isı Yalıtımı Yaptırmanın Faydaları:

·    Isı yalıtımına harcanan para, sağlanan enerji tasarrufu ile kendisini ortalama 3 yıl gibi kısa bir sürede amorti eder. 

·    Isı yalıtımı ile evlerde ısınma için harcanan enerji ortalama %50 oranında azaltılabilir.

·    Isı yalıtımlı binalarda daha küçük kapasiteli kombi ve daha küçük radyatörler kullanılabilir. 

·    Isı yalıtımı, betonun içindeki demirlerin paslanmasını engelleyerek, binanın depreme karşı dayanıklılığını arttırır.

·    Isı yalıtımı, yakıt tüketimini ve dolayısıyla da atık gazları azaltarak, çevre kirliliğinin ve küresel ısınmanın önlenmesine katkıda bulunur; doğayı korur.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konutlarda Yalıtım Seferberliği binlerce kişiye ulaştı!
  • 25.05.2018 11:58

Konutlarda Yalıtım Seferberliği binlerce kişiye ulaştı!

Filli Boya ve Şekerbank'ın ortakla düzenlediği Konutlarda Yalıtım Seferberliği k ...

Şekerbank ve Filli Boya'dan Yalıtım Seferberliği!
  • 16.05.2018 09:44

Şekerbank ve Filli Boya'dan Yalıtım Seferberliği!

Şekerbank ve Filli Boya'nın "Yalıtım Seferberliği" kampanyasının bu yılki 5'inci ...

Yazlık evinizin bakımını yaparken yalıtımı unutmayın!
  • 21.03.2017 14:48

Yazlık evinizin bakımını yaparken yalıtımı unutmayın!

İzocam Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fatih Öktem, yazlıkl ...

Şekerbank 69 ilde 846 gayrimenkulü satışa çıkardı
  • 01.11.2016 11:24

Şekerbank 69 ilde 846 gayrimenkulü satışa çıkardı

Şekerbank T.A.Ş’ye ait yeni girişlerle ihtiyaç fazlası toplam 846 gayrimenkul ih ...

Şekerbank ile Filli Boya Capatect yalıtım için kolları sıvadı!
  • 13.04.2015 11:52

Şekerbank ile Filli Boya Capatect yalıtım için kolları sıvadı!

Şekerbank, yalıtım sektörünün köklü markası Filli Boya Capatect ile bir araya ge ...

Enerji verimliliği için mantolamaya dikkat çekiyor!
  • 26.11.2014 15:58

Enerji verimliliği için mantolamaya dikkat çekiyor!

Filli Boya Yalıtım, doğalgaza gelen zamlarla birlikte enerjinin daha verimli ve ...