maritbet girişmaritbet
Şeker ustası Carlos Lischetti, İstanbul’a geliyor!

Şeker ustası Carlos Lischetti, İstanbul’a geliyor!

Dünyaca ünlü şekerden figür sanatçısı Carlos Lischetti, İstanbul'a geliyor.

Dünyaca ünlü şekerden figür sanatçısı Carlos Lischetti, şeker hamurundan figür yapımı hakkında sahip olduğu muazzam tecrübeleri bizlerle paylaşmak üzere 9 Nisan ve 12 Nisan 2015 tarihleri arasında Mutlu Dükkan'ın ev sahipliğinde İstanbul'a geliyor.

Carlos Arjantin'in Rosario kentinde büyümüş olup pasta süslemeye tam 24 yıl evvel 1990 yılında başlamıştır. Bu konuda kendisini geliştirmek için hep yoğun bir iç motivasyona sahip olup, çalışmalarını ve yeteneğini dünyanın en ünlü şeker sanatçılarını örnek alarak kendi kendine yaptığı çalışmalar neticesinde geliştirmiştir.  Bitmek bilmeyen ve giderek artan merakı onu Buenos Aires, Paris ve Londra'da farklı eğitimler almak yoluna itmiştir. Carlos, Arjantin ve Avrupa'da farklı okullarda yıllar boyunca edindiği tüm bilgi birikimini ve pasta süsleme tekniklerini uzun zamandır dünyayı dolaşarak  öğrencileri ile paylaşmaktadır. Bugüne kadar Fransa, Portekiz, Almanya, İspanya, Rusya, İngiltere, Çin ve daha pek çok ülkede eğitim vermiş olup Türkiye'ye ilk defa Mutlu Dükkan'ın davetiyle geliyor.

Carlos Lischetti

Carlos Lischetti, "Animation in Sugar" isimli bir kitap yayınlamış olup halen "Cakes & Sugarcraft Magazine" isimli dergide yazarlık yapmaktadır. Ayrıca, şu anda ikinci kitabı üzerinde çalışmalarına devam etmektedir.

Mutlu Dükkan'da eğitimi verilecek şekerden figür tasarımlarına aşağıda ulaşabilirsiniz:

Pastacılıkta Yeni Bir Soluk

Zeynep Yümlü hazırladığı “kişiye özel” pasta, kurabiye ve kekleri kendi blog'unda sergileyince büyük ilgi çekti. Sipariş yağmuru, bu hobisini mesleğe dönüştürmesini sağladı. Günde ortalama 5.000 kişinin blog'unu ziyaret ettiği Yümlü oldukça yoğun bir ilgi ile karşı karşıya.

Zeynep Yümlü'nün (30) çocukluğu Türk Havayolları'nda çalışan babasının konumu nedeniyle dünyanın çeşitli ülkelerinde geçti. Eğitim hayatına Belçika'da başladı. Ürdün ve Kıbrıs'ta devam etti. Türkiye'ye dönünce Galatasaray Lisesi'ni bitirdi. Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olan Zeynep Yümlü tatlı dünyası ile tanışmasını şöyle anlatıyor: “İş hayatının yoğunluğundan biraz olsun uzaklaşmak istedim. Amerika'da ve Avrupa'da çok sevilen “cookie” adlı süslü kurabiyeler ve “cupcake” diye tanınan minik kekler yapmaya heveslendim. Tek günlük bir kursa katıldıktan hemen sonra internetten araştırmaya başladım. Yurt dışından pasta, kek ve kurabiye hakkında kitaplar, süsleme malzemeleri ve kalıplar getirttim. Deneme yanılma yöntemiyle en lezzetli kurabiye ve kek tariflerini buldum”.

Dünyaca ünlü “Wilton” ve “Planet Cake” fimalarında eğitimler

Bu tarihten itibaren Zeynep Yümlü'nün tek hedefi kendisini tüm dünyada değer gören pasta ve şeker sanatı üzerinde geliştirmek oldu. Bu yolda 2011 Nisan ayında dünya pastacılık devi Wilton firmasının Hollanda'da gerçekleşen Master Course'una katıldı. Firmanın tasarım direktörü Sandy Folsom ile 9 tam günlük eğitim sonunda Wilton sertifikasına sahip oldu.

Ardından Şubat 2012'de, TV şovları ve modern tasarımları ile tüm dünyada ün kazanmış “Planet Cake”in Sydney, Avustralya'da gerçekleşen ileri düzey pasta süsleme eğitimlerine katıldı. Burada 3 hafta boyunca “Basics Foundation”, “Basics Intermediate” ve “İleri Düzey Pasta Tasarımları” üzerine verilen eğitimleri başarıyla tamamlayarak bu alanlardaki “Planet Cake” sertifikalaırna sahip oldu. Bu seyahati sırasında ünlü pasta ustaları Jessica Pedemont, Anna Maria Roche, Christopher Chavez ve Luigi Stivaletta gibi konusunda uzman pek çok farklı kişi ile birebir çalışıp Planet Cake'in kurucusu Paris Cutler ile tanışma fırsatı yakaladı.

Keskin köşeli ve yüksek Amerikan tipi pastalar

İçinde bulunduğu sektöre yeni soluklar getirip, son zamanlarda hızla gelişen bebek doğum, doğum günü, düğün, yılbaşı ve benzeri temalı partilere uygun ürünler tasarlayan Zeynep Yümlü, kişiye özel tasarlanmış pastalar, cupcake kuleleri ve kurabiyeler denildiğinde akla ilk gelen isimlerden biri olma başarısına ulaştı. Zeynep Yümlü, hazırladığı pastalarda geleneksel türk tipi kremalı pastalardan uzaklaşarak, sektörü keskin köşeli, yüksek ve şık doğum günü pastalarıyla tanıştırmış ve bu yenilikle sektörde pastacılara öncülük etme başarısını yakalamıştır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şeker ustası Carlos Lischetti, İstanbul’a geliyor!
  • 07.04.2015 16:06

Şeker ustası Carlos Lischetti, İstanbul’a geliyor!

Dünyaca ünlü şekerden figür sanatçısı Carlos Lischetti, İstanbul'a geliyor. ...