maritbet girişmaritbet
Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu yapıldı

Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu yapıldı

Ağrı'da, AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığınca "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu" (ŞEB) düzenlendi.

İbrahim Çeçen Üniversitesi Konukevi'nde düzenlenen forumda partililerle bir araya gelen AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Türkiye'nin 2019'da önemli seçimler yapacağını hatırlattı.

Taşkesenlioğlu, ŞEB forumlarının Türkiye'nin 81 ilinde düzenleneceğini aktararak, "Şimdiye kadar 17 ilimizde bunu gerçekleştirmiş olduk. Bu hafta Çankırı, Karaman, Konya, Kütahya, Muş ve Ağrı'da bunu yapmış olacağız. Umuyorum bunu 81 ilimizde tamamladığımızda, hem Türkiye'nin makro ekonomisine hem şehirlerimizin yerel ekonomilerine yönelik hem de 2019 sürecini, ayrıca daha büyük hedeflerimiz olan 2023, 2053 ve 2071'e hazırlık olabilecek nitelikte verileri elde etmiş olacağız." dedi.

Türkiye'nin inşa ve ihya hareketinde 17 yılda her noktada çok şey başardıklarını vurgulayan Taşkesenlioğlu, "Halkın gönlüne girebildiğimizin en önemli belirtileri geçen ay tamamladığımız 16. bütçemiz oldu. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bir iktidar 16 yıl üst üste bütçesini gerçekleştirmiş oldu. Bu, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan her vatandaşımızın AK Parti'ye olan inanç ve güvencidir, aynı zamanda istikrarın bir belirtisidir. Ekonomi istikrar ve güven üzerine ilerler. " diye konuştu.

"Dünyanın en hızlı büyüyen üçüncü ülkesi haline geldik"

Taşkesenlioğlu, 2002'de 230 milyar olan bütçe rakamlarını 860 milyar dolara çıkardıklarını belirterek, partilerinin ülke yönetimine geldiği ilk dönemlerde ekonomik anlamda en büyük belirtinin büyüme rakamları olduğuna dikkati çekti. Taşkesenlioğlu, şöyle devam etti:

"O dönemde mevcut büyüme rakamları yüzde 1,5'i bulmuyordu. Hatta yüzde 1,5'i bulduğu dönemlerde biz, Türkiye'yi büyümüş olarak kabul ediyorduk. Elhamdülillah, geçtiğimiz 9 ayda büyüme yüzde 11,1 gerçekleşerek G-20 ülkeleri içerisinde birinci sıraya, Çin ve Hindistan'la beraber dünyanın en hızlı büyüyen üçüncü ülkesi haline geldik. 2017 yılı sonunda da yüzde 7,5'lik bir büyümeyi sağlayarak da aslında yine dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi haline geldik. Büyümeyi gerçekleştirirken ne yaptık? Ürettik ve bütün sektörlerle beraber üretmeye devam ettik, ürettikçe de ihracatımızı gerçekleştirdik."

Türkiye'nin bu süreçte tek bir sektör üzerinde büyümediğini anlatan Taşkesenlioğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Sadece 2017 yılı içerisinde inşaat sektöründeki büyüme yüzde 24 oldu. İnşaat sektörünün yan dallarında da yüzde 24'lük büyüme gerçekleştirdik. Turizm ve hizmet sektöründe yüzde 25'lerin üzerinde büyüdük. Aklıevvellerin özellikle Rusya veya farklı ülkelerle meydana getirmeye çalıştıkları krize rağmen ülkemiz hala turizm destinasyonunda öncü ve lider ülke olmaya devam ediyor. Makine sektöründe büyüdük. Makina sektöründe büyümek birçok sektöründe aslında önemli habercisiydi. İmalat sanayinde yüzde yüzde 18'lik bir büyüme gerçekleştirdik. Gururla söylemek gerekir ki 2017 yılı sonu itibarıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci büyük ihracat rakamlarını elde ettik,157 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirdik."

FETÖ ve  PKK ile mücadele ederken üretim ve büyümenin sürdüğünü dile getiren Taşkesenlioğlu, "İstihdam dostu büyümeye gayret ettik. 2017 yılı içerisinde sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliğinin sonucu olarak 1 milyon 233 bin yeni istihdam meydana getirdik. Son 1 yılda 1 milyon 233 bin yeni çalışanımız iş dünyasına merhaba demiş oldu." değerlendirmesinde bulundu. 

PKK ve FETÖ ile mücadele

Taşkesenlioğlu, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda önemli başarı sağlandığının ve bu mücadelenin kararlılıkla süreceğinin altını çizdi. 

40 yıldır bu ülkeye, özellikle bu bölgeye musallat edilen PKK terör örgütünü inlerine gömdüklerini dile getiren Taşkesenlioğlu, şöyle konuştu:

"Terör örgütünün bu bölgeye verdiği zarar 3 önemli şekilde ifade edilebilir. Bölgemizi terör yuvası haline getirip ekonomik anlamda istikrarsızlaştırmaya çalıştılar. İstanbul, Ankara ve Bursa'dan bir yatırımcı bugün buraya gelse ya tehdit ettiler ya iş makinelerini yakıp yıktılar ya da bir süre sonra sanayicimiz 'Ben oraya gelmeyeyim' algısına kapılmak zorunda kaldı. Aynı zamanda insan kaynağımızı, Türkiye'nin geleceğini sahiplenecek gençlerimizi dağda kendilerine yem ettiler."

"Bu topraklarda esameleri okunmayacak"

Taşkesenlioğlu, bölgede terör örgütüne ağır darbe vurulduğunu belirterek, konuşmasını şöyle tamamladı:

 "Bugün içeride sırtını PKK'ya dayamış insanlar, kendi çocukları kolejlerde okurken, bu bölgemizdeki yavrularımızı kendi heva ve hevesleri için harcamaktan çekinmediler. Bu bize, bölgeye yapılmış hainliğin ta kendisiydi. Ama unuttukları bir şey vardı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kudreti onların akıllarını değil başlarını gövdelerinden koparmaya yeter. Bugün sadece başları, vücutları değil bu topraklarda esameleri okunmayacak. Bir daha burunlarını dışarı çıkardıkları an, neredelerse oraya gömüleceklerini biliyorlar. Çok şükür son bir senede bu bölgede hem birliğimizi ve dirliğimizi tehdit eden unsurlar tamamıyla temizlenmiş oldu, hem de bizim bu bölgelerimiz ekonomik anlamda yeniden arzu edilen seviyelere geldi."

Foruma, AK Parti Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın ve AK Parti'nin merkez ve ilçedeki yöneticileri katıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu yapıldı
  • 06.01.2018 16:01

Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu yapıldı

Ağrı'da, AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığınca "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri ...