maritbet girişmaritbet
Şehir merkezindeki askeri alanların envanteri çıkarıldı

Şehir merkezindeki askeri alanların envanteri çıkarıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şehir merkezinde kalan askeri alanların envanterinin çıkarıldığını bildirdi.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası şehir merkezinde kalan askeri alanların şehir dışına çıkarılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklamalar doğrultusunda detaylı bir çalışma yaptıklarını belirtti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin "Hava İkmal Şehir Parkı" projesinin bu konuyla ilgili örnek bir çalışma olduğunu ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Bu projeyle ilgili Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile bir takım çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmaların sonuna yaklaştık. Dolayısıyla askeri bir tesisin şehir dışına taşınmasıyla ilgili izlenecek yol haritası konusunda mesafeler kat ettik ve deneyim sahibi olduk. Tüm askeri alanların şehir dışına taşınması ülkemiz gündemine girince, bu proje tüm Türkiye'ye model olacak bir çalışma haline geldi. Buradaki 3,5 milyon metrekare alanın 2 milyon metrekarelik kısmının yeşil alan olarak değerlendirilmesi, belli kısmının imara açılması ve oradan elde edilecek gelirle Hava İkmal Ana Bakım Merkez Komutanlığının taşınması projesine devam ediyoruz."

Şehir merkezinde 24 askeri alan

 Şehir merkezindeki askeri alanların tamamının envanterini çıkardıklarını belirten Çelik, çalışmayı şöyle anlattı:

"Hava İkmal, Köşk Kışla, Ana Tamir, Talas Jandarma, Esenyurt, Sancaktepe, Boztepe bölgesindeki cephanelik alanlar, Argıncık Jandarma, Erkilet Havaalanı, Askerlik Şubesi, Orduevi, Sümer Lojmanları, Forum Kayseri yanındaki askeri alan, eski terminal karşısındaki lojmanlar, eski hal karşısındaki lojmanlar, OSB ile Serbest Bölge altındaki sazlık alan, Gesi'deki askeri alan, Boğazköprü civarındaki askeri alanlar, Sivas Yolu üzerindeki askeri alan, Pastırmacılar Parkı yanındaki Jandarma, NATO Boru hattı, Talas Ali Dağı yanındaki askeri alan, Zincidere'deki askeri bölge ve Doğumevi yanındaki Merkez Komutanlığı. Bu alanların hangilerinin hangi usullerle taşınacağı kararı tabii ki Milli Savunma Bakanlığımızdadır ve tabii ki hükümetimizin vereceği bir karardır. Ancak biz de Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin gerçeklerini, imar durumunu en iyi bilen bir konumda olarak gerekli çalışmaları yapacağız."

Çelik, havaalanı, askerlik şubesi, orduevi ve lojmanların askeri birlik hüviyetinde olmadığını, bu nedenle buraların şehir içinde kalmalarında kendileri açısından bir sakınca bulunmadığını dile getirdi.

Şehir merkezinde kalmış bu alanların bir takım rant çevrelerinin iştahını kabarttığına dikkati çeken Çelik, bu alanların kesinlikle rant kaynağı haline gelmesine izin vermeyeceklerini vurguladı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

KUMSmall projesi görücüye çıktı
  • 28.06.2018 17:20

KUMSmall projesi görücüye çıktı

TOKİ tarafından yaptırılan Avrupa ve Türkiye’nin en büyük karma projesi KUMSmall ...

"Askeri alanların tamamı yeşil alan olacak"
  • 09.11.2017 11:14

"Askeri alanların tamamı yeşil alan olacak"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, gündeme ilişkin bir çok konuda açıkl ...

Taşınan askeri birlikler 'milim milim' tapuya kaydedildi!
  • 30.11.2016 13:55

Taşınan askeri birlikler 'milim milim' tapuya kaydedildi!

Askeri alanların taşınmasıyla, birliklerin yeni sınırları "milimetrik" hesaplarl ...

Şehirdeki askeri alanlar vatandaşın hizmetinde olacak!
  • 04.10.2016 15:42

Şehirdeki askeri alanlar vatandaşın hizmetinde olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, şehir içindeki askeri alanları yeşil alan v ...

İstanbul’da arazi mülkiyetinin yüzde 10’u askeri alanlar
  • 11.08.2016 17:30

İstanbul’da arazi mülkiyetinin yüzde 10’u askeri alanlar

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Sekreteri Akif Burak Atlar, "İstanbul ...

Mehmet Özhaseki askeri alanların geleceğini açıkladı
  • 11.08.2016 08:44

Mehmet Özhaseki askeri alanların geleceğini açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, askeri araziler için bakanlıkların ç ...