maritbet girişmaritbet
Seçim sonuçları 2. el araç satışlarını uçurdu!

Seçim sonuçları 2. el araç satışlarını uçurdu!

1 Kasım seçimlerinin ardından hareketlenen ekonomi piyasaları 2. el oto pazarında da doping etkisi yarattı.

Türkiye'nin en büyük oto pazarı İstanbul Park Oto Pazarı (İPOP) Satış ve Pazarlama Direktörü Cevat Kabataş, emlaktasondakika.com'a özel açıklamalarda bulundu. Kabataş, “Seçim öncesi piyasaların gidişatından rahatsız olan tüketici güçlü bir hükümet seçeneğinin sandıktan çıktığını görünce ertelediği otomobil alımlarını gerçekleştirdi” dedi.

İstanbul Park Oto Pazarı (İPOP)  Satış ve Pazarlama Direktörü Cevat Kabataş

‘REKOR SATIŞLARA DOĞRU GİDİYORUZ'

Seçim sonuçlarının hemen ertesi sabah etkisini gösterdiğini vurgulayan Kabataş, “7 Haziran seçimlerinden sonra piyasalarda yaratılan olumsuz etki tüketicinin alım refleksini düşürmüştü. Kurların artışı ve piyasalardaki belirsiz, otomotiv sektörünü olumsuz yönde etkilemişti. 1 Kasım seçimlerinde sandıktan tek parti iktidarın çıkması ekonomi piyasalarını olumlu yönde etkiledi. Bu hareketlilik anında otomotiv pazarına yansıdı.  Bizler bu istikrarın pazara olumlu bir etki yaratacağını düşünüyorduk ama bu kadar hızlı gelişeceğini düşünmemiştik.  Ekim ayında 1 haftada yaptığımız satışları, seçimden sonra bir günde gerçekleştirdik” dedi.

İstanbul Park Oto Pazarı (İPOP)

PAZAR YÜZDE 25 BÜYÜYECEK

Seçim sonucunun tüketicinin kredibilitesini de olumlu yönde etkilediğine vurgu yapan Kabataş, Seçim sonuçları ile tekrar belirli bir seviyeye gerilemeye başlayan kurların, tüketicilerin bankalar ile olan ilişkilerini de güçlendirecektir. Bankalar ise kredi verme konusunda daha esnek ve istekli davranacaktır. Tüm bu faktörleri göz önüne aldığımızda piyasalarda büyük bir hareketliliği beraberinde getirecektir. Bu gelişmeler ışığında 2015 yılını 2. el otomotiv pazarının yüzde 25 oranında bir büyüyeceğini öngörüyoruz ” dedi.

2. EL LÜKS ARAÇLARDA YÜZDE 10'A VARAN İNDİRİM

Döviz kurlarındaki yükselişle birlikte artan 0 araç fiyatları tüketicileri 2 el otomotiv pazarına yöneltiyor. Pazardaki bu hareketlilikten payını almak isteyen 2 el otomotiv satıcıları ise her geçen gün yeni bir kampanya ile tüketicinin karşısına çıkıyor. İstanbul Park Oto Pazarı Satış ve Pazarlama Direktörü Cevat Kabataş, “Özellikle kurların yükselmesi 0 araçların fiyatlarını çok yükseltti.  Üst segmente hitap eden araçların fiyatları 1 yıl öncesine göre yüzde 30'luk bir atış gösterdi. Bu süreç Tüketiciyi ikinci el otomotiv pazarına yöneltti.  Artık pazarlarda her kesime hitap eden araç bulmak mümkündür.  Pazardaki bu hareketlilik kurumsal anlamda ikinci el satışı yapan firmaları kampanya yapmaya zorladı. Bizde İPOP'ta satılan lüks araçlarda yüzde 10'a varan indirimler uygulamaya başladık. Bu büyük bir fırsat. Örneğin geçen hafta 145 bin 500 TL etiket fiyatlı bir aracı bugün 133 bin 500 TL'den satıyoruz'' açıklamasını yaptı.

İstanbul Park Oto Pazarı (İPOP)

İPOP'TA OTOMOBİLLER AVRUPA'YA UÇURUYOR!

Kabataş, “İPOP olarak sektöre girerken birçok alanda farklılıklar yaratacağımızı iddia etmiştik. Sektörde yine bir ilke imza atıyoruz. Çekiliş yok, kura yok. 31 Aralık 2015'e kadar araç alan herkes 1 yıl boyunca herhangi bir tarihte 2 kişilik Avrupa seyahati kazanacak. Üstelik bu seyahatlerin konforlu geçmesi konusunda da çalışmalarımız var. Yapılacak olan rezervasyonların  yüzde 90'ı Star Alliance üyesi havayolları ile gerçekleştirilecek” diye konuştu.

ARAÇLARDA FİYAT SINIRLAMASI YOK

İPOP'ta müşterileri için bundan sonrada pek çok sürpriz kampanyaya imza atacağının altını çizen Cevat Kabataş, “Amacımız ve ilk hedefimiz müşterilerimizin buradan mutlu ayrılması. Bu amaçla da bu ve benzeri kampanyalar yıl boyunca devam edecek. Bu kampanyanın en güzel tarafı ise marka, fiyat, model gibi sınırlamalarla müşterilerin kısıtlanmaması. Biz herkese eşit mesafede duruyoruz. En lüks aracı alan da en uygun fiyatlı aracı alan da bu kampanyadan faydalanacak” dedi.

Merve N. Güreş/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Seçim sonuçları 2. el araç satışlarını uçurdu!
  • 11.11.2015 13:37

Seçim sonuçları 2. el araç satışlarını uçurdu!

1 Kasım seçimlerinin ardından hareketlenen ekonomi piyasaları 2. el oto pazarınd ...

‘2. el oto almanın tam zamanı’
  • 11.10.2015 13:43

‘2. el oto almanın tam zamanı’

İstanbul Park Oto Pazarı Satış ve Pazarlama Direktörü Cevat Kabataş: Şu anda 2. ...

İstanbul Park artık oto pazarı oldu!
  • 02.09.2015 15:04

İstanbul Park artık oto pazarı oldu!

İstanbul Park Oto Pazarı (İPOP) 9 Eylül’de kapılarını açıyor. İlk güne özel yüzd ...