maritbet girişmaritbet
Saros Körfezi'nde dalış sezonu başladı

Saros Körfezi'nde dalış sezonu başladı

Özellikle İstanbul'dan hafta sonları kendi kendini temizleme özelliği olan körfeze gelenler yoğunluk oluşturuyor

Doğal akvaryum olarak nitelendirilen ve dünyada kendi kendini temizleyebilen ender körfezlerden Saros Körfezi'nde dalış yapmak ve buradaki deniz canlılarını görmek isteyen çok sayıda dalgıç için sezon başladı.

İbrice Dalış Merkezi Eğitmeni Oktay Biçersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 5 yıldır Saros Körfezi'nde dalış yaptığını belirtti.

Saros Körfezi'nin Trakya'nın en iyi suyunun ve balıklarının bulunduğu yer olması dolayısıyla tercih edildiğini ifade eden Biçersoy, "Arkadaşların bir kısmı bir yıldız, bir kısmı 2 yıldız, 3 yıldız. Yeni başlayan arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlara deniz altındaki güzellikleri tanıtmaya çalışıyoruz. Birçok dalış merkezi burayı tercih ediyor ve burada dalış yapıyoruz. İstanbul'dan hafta sonları müthiş bir rağbet var. Diğer yerlerden yörelerden de var ama İstanbullu yakın olması dolayısıyla nefes almaya Saros'a geliyor" diye konuştu.

Körfeze Sakarya'dan dalış yapmak için geldiğini belirten Necip Ali Baş, su altı canlısı ve görüntü açısından buranın inanılmaz güzellikte olduğunu vurguladı.

İstanbul'dan dalış için Saros'u seçen Günnaz Sürücü, dalmanın sağlık açısından belli bir yaştan sonra faydalı olduğunu ifade ederek, "Burası çok güzel. Minik minik rengarenk balıklar var. Ahtapotla göz göze geldik. Epey bakıştık birbirimizle sonra kaçtı. Böcek var, antenleri çok güzel, rengarenk onlarla oynadık. Çok keyifli balıklar var aşağıda" ifadelerini kullandı.

Dalgıçlar, Saros Körfezi'nde alt ve üst su akıntılarının karışmasıyla çok zengin bir denizsel yaşamı olduğunu belirtiyor. Saros'ta sezon, su sıcaklığının soğumaya başladığı ekim ayı ortalarına kadar sürüyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Saros Körfezi'nde dalış sezonu başladı
  • 02.05.2015 10:55

Saros Körfezi'nde dalış sezonu başladı

Özellikle İstanbul'dan hafta sonları kendi kendini temizleme özelliği olan körfe ...