maritbet girişmaritbet
Sarıkamış Dramı’nı okudu, bölgeye otel yaptı!

Sarıkamış Dramı’nı okudu, bölgeye otel yaptı!

Kürşat Gemalmaz, Alptekin Müderrisoğlu’nun yazdığı Sarıkamış Dramı adlı kitabını okuduktan sonra bu bölgeye otel inşa etti.

Uzun yıllar İzmir'de çeşitli firmalarda yöneticilik yaptıktan sonra emekli olan Kürşat Gemalmaz'ın hayatını okuduğu bir kitap değiştirdi. Alptekin Müderrisoğlu'nun yazdığı Sarıkamış Dramı adlı kitabını okuduktan sonra Sarıkamış'ı görme isteği uyanan Gemalmaz, çok etkilendiği bu bölgeye yatırım kararı aldı. Sarıkamış'ın kristal toz karlarının üzerinde yükselen Sarıkamış Habitat Otel, Eylül ayında açılacak.

Sarıkamış Dramı adlı kitabı okumasıyla başlayan yolculuğunun yatırım kararı ile sonuçlandığını söyleyen Sarıkamış Habitat Otel Sahibi Kürşat Gemalmaz, “Arsayı 7-8 yıl önce aldık. Teşvik belgesinin çıkması yatırım kararımızı öne çekti. Temeli 2013 Eylül'ünde attık. 5.5 milyon TL'ye malolan otelimizde Haziran  ayından itibaren rezervasyon almaya başlayacağız. Açılışı Eylül ayında planlıyoruz. 4 yıldız standardındaki otelimizde kayak odası, kapalı yüzme havuzu, SPA, hamam, sauna ve masaj salonu, açık büfe restaurant, oyun ve toplantı salonları, çocuk kulübü bulunuyor. Kış turizmine yönelik bir otel. Amacımız misafirlerimizin Türkiye'de benzeri olmayan Sarıkamış'ın kristal toz kar pistlerinde sorunsuz kayak yapmalarını sağlamak. Otelimizin en değerli bölümü olarak kayak odasını belirledik. Otelimiz 48 oda ve 120 yatak kapasitesine sahip. Odalar genelde standard ama çocuklu aileler için 2+1 ve 2+2 odalarımız da olacak” dedi. 

Gemalmaz, çocuklu ailelerin rahat bir şekilde kayak yapabilmesini teminen otelde  pedagoji formasyonuna sahip öğretmenlerin gözetiminde çocuk kulübü olacağını, bu şekilde otellerinde kalan ebeveynlerin, çocuklarından bağımsız olarak kayak yapabileceğini dile getirdi.  Otelin  pistlere sıfır konumunda olduğunu vurgulayan Gemalmaz, “Kayaklarını takan bir misafirimiz, sadece 40 metre ilerdeki telesiyeje kayarak gidebilecek, dönerken de direkt kayak odasına kayarak gelecek. Sezonda toplam 30 kişiye istihdam sağlayacağız. Hem yurtiçinden hem de yurtdışından turist ağırlamayı hedefliyoruz. Özellikle Rusya, İran ve Azerbaycan'dan turist bekliyoruz” diye konuştu.

Bir kitap okudu, hayatı değişti

İzmir'de uzun yıllar çeşitli şirketlerde yöneticilik yaptıktan sonra emekli olduğunu vurgulayan Gemalmaz, “O zamana kadar Sarıkamış ile ilgim yoktu. 2004'te Alptekin Müderrisoğlu'nun Sarıkamış Dramı adlı kitabını hem ben, hem de eşim Gülsüm hanım büyük bir hüzün ve ıstırap ile okuduk. 480 sayfalık kitabı iki günde okuyup bitirdiğimde gözlerimdeki yaşlara engel olamıyordum. Yaklaşık bir hafta boyunca bu kitapta yazanlar dışında bir şey düşünemedim. Hayatın ne kadar basit ve anlamsız olduğunu hissettim. O tarihe kadar kayak için Uludağ, Davraz, Kartalkaya gibi değişik kayak merkezlerine gitmiştik. Sarıkamış Dramı'nı okuduktan sonra bizde Sarıkamış'a gidip, o şehitlerimizin canlarını tereddüt etmeden verdikleri o toprakları özellikle de bu dramın yaşandığı kış mevsiminde ziyaret etmek adeta bir saplantı haline geldi” dedi. 

O tarihlerde Sarıkamış'ta bir kayak merkezi olduğunu bilmediklerini belirten Gemalmaz, “Burada bir kayak tesisi olduğunu öğrendiğimizde kararımızı verdik ve Şubat ayında Sarıkamış'a ilk seyahatimizi yaptık. Burası kristal karları ile bizi adeta büyüledi. Bu tarihten sonra bizim için tek kayak merkezi Sarıkamış oldu. Doğal güzelliği, kristal karların meydana getirdiği harika pistleri ile çok farklı yapıya sahip bu bölgede doğa ile uyumlu, doğal yaşam alanı olabilecek, insanların evlerinde ve doğadaki kadar rahat edebilecekleri bir otel oluşturma fikri doğdu. Hemen arayışlara girip, şu anki otelimizin olduğu arsayı satın aldık. 2013'ün Eylül ayında da inşaatımızın temelini attık. Hem şehitlerimizin ruhuna değecek bir eser,  ayrıca Serhat ilimiz Kars'a ekonomik olarak mütevazi bir katkıda bulunabileceğimiz otelimiz bir hayal olmaktan çıkıp, gerçeğe büründü. Artık hayatımızın çok önemli bir parçası haline gelen otelimizi bitirip açmak en önemli amacımız oldu. Tam da Orhan Pamuk'un dediği gibi bir kitap okumuş ve hayatımız değişmişti.”

Dünya 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sarıkamış Dramı’nı okudu, bölgeye otel yaptı!
  • 10.04.2015 16:50

Sarıkamış Dramı’nı okudu, bölgeye otel yaptı!

Kürşat Gemalmaz, Alptekin Müderrisoğlu’nun yazdığı Sarıkamış Dramı adlı kitabın ...