maritbet girişmaritbet
Sapanca, konut ve turizmin gözdesi oldu!

Sapanca, konut ve turizmin gözdesi oldu!

Sapanca' yaz turizmine hazır. Ayrıca Araplar, bölgedeki konut yatırımlarına hızla devam ediyor.

Yeşili ve mavi doğasıyla tatilcilere güzel bir konaklama imkanı sunan, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere civar kentlere yakınlığı sebebiyle her yıl çok sayıda tatilciyi ağırlayan Sapanca, yazın yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya hazırlanıyor.

Son zamanlarda özellikle Arap turistlerin yoğun ilgisini çeken Sapanca, yeşilin her tonuyla yerli ve yabancı turistlerin gözdesi konumunda. Baştan aşağı yenilenen sahili, konaklama yerleri, dinlenme tesisleri, doğası ve gölüyle insanlara nezih bir ortamda tatil yapma imkanı sunan Sapanca'da yaz sezonu hazırlıkları bitmek üzere. 

Yemyeşil doğada trekking yapabilen, ATV ve bisiklete binerek keyif yaşayan turistler, bu yaz yeni yapılan seyir terasında Sapanca'nın ve doğanın keyfini çıkarabilecek, üstü açık nostaljik otobüsle şehir turu atabilecek. Doğası ve tarihi güzellikleriyle dizi ve filmlere de sahne olan Sapanca, bu yıl yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda turisti ağırlamak istiyor. 

"Kafamı dinlemek istiyorsam adres Sapanca"

Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz turizmine hizmet amacıyla çalışmaların tüm hızıyla sürdürüldüğünü söyledi.

Bu bağlamda vizyon projelerinden bir tanesi olan Sapanca seyir terasını hizmete sokacaklarını anlatan Yılmazer, Sakarya, Sapanca, yurtiçi ve yurtdışından gelen tüm misafirleri burada nezih bir ortamda ağırlayacaklarını kaydetti. 

Yılmazer, seyir terasının Kocaeli'yi görebilen, Sapanca'ya hakim olan bir noktada olduğuna işaret ederek, "Burada alkol hariç tüm yiyecek, içecekleri bulabileceksiniz. Söz, nişan, düğün ve tüm sosyal etkinliklere açık olan seyir terasımız ülkemize hayırlı olsun." dedi.

Sapanca'nın tüm doğal güzellikleri ve yeşillikleri gösterebilmek için yaza hazırlık bağlamında üstü açık nostaljik otobüsü kazandırdıklarını belirten Yılmazer, ilçeye gelen yerli ve yabancı turistleri gezdirmeyi amaçladıklarını söyledi. 

Sahilin de baştan aşağı yenilendiğini, 250 metre uzunluğunda yeni bir sahil kazandırdıklarını bildiren Aydın Yılmazer, şöyle konuştu: 

"Uzunkum Parkı'nı hayata geçirdik. Çok güzel bir ortamda, nezih bir alanda, yeşillik içerisinde insanlarımız gelip ücretsiz şekilde oturabiliyor, piknik yapabiliyor, oranın doğasından faydalanabilmekte. Ve bunun yanında Kırkpınar sahilini iyileştirdik, devam ediyoruz. Kısaca, Sapanca sınırları içerisinde olan tüm sahil kordonunu insanların kullanımına açıyoruz. Burada tabii temel ilkemiz, gölü kullanarak korumak ilkesi, buna çok dikkat ediyoruz. Diğer taraftan temizliğe çok önem verip ekibimizle bu aşamayı yerine getiriyoruz. Otel, konaklama yerleri, yiyecek içecek sektörü gerek iç gerekse dış turizme açık diyoruz. Eğer ben kafamı dinlemek istiyorsam adres Sapanca, 'bol doğal ve mineralli su içmek istiyorum' diyorsa adres Sapanca, yürüyüş, motor veya alabalık, et türleri, yiyecek alanında çok iddialıyız. Her türlü kültüre sahip yiyeceklerimizi Sapancamız'da bulabilir, gölden her türlü faydalanabilirsiniz. Hiçbir yerde bulamadığınız yeşilin 7 tonunu Sapancamız'da Allah'ın bir lütfu olarak bulabilirsiniz."

Yabancılara konut satışı artıyor

Yılmazer, Sapanca'nın artık Sakarya'nın bir incisi, markası haline geldiğini vurgulayarak, ilçenin güzelliğine güzellik kattıklarını dile getirdi.

"Sapancamız'ı güzelleştiriyoruz' dersek bu doğaya ihanet etmiş oluruz." diyen Yılmazer, "Çünkü Allah öyle bir doğa harikası nasip etmiş ki zaten kendiliğinden güzel. Biz sadece güzelliğine biraz güzellik katıyoruz. Ve filmlere, sinemalara konu olan bir ilçe Sapanca. Tüm yapımcıları ağırlamaktan, destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz." ifadesini kullandı. 

Sakarya'nın şubat ayında yabancılara yapılan konut satışlarında, İstanbul, Antalya ve Bursa'dan sonra dördüncü sırada yer aldığını anımsatan Aydın Yılmazer, Arap turistlerin son zamanlarda Sapanca'ya yoğun ilgisinin olduğuna işaret etti.

Yılmazer, turistlerin güvenli yer olarak gördükleri Sapanca'nın beklentilerinin tamamını karşıladığını ifade ederek, "Arap kardeşlerimiz veya yabancı turistler suyu istemektedir, su burada bol, yeşilliği, havadar yüksek yerleri istemektedir. Hepsi Sapanca'da beklentileri karşıladığı için aşırı bir akım ve istek var. Bizler de bunu planlı çerçevede yerine getiriyoruz." şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bayram tatilinin gözdesi Sapanca oldu!
  • 28.08.2017 13:54

Bayram tatilinin gözdesi Sapanca oldu!

2017 yılında 10 günlük Kurban Bayramı tatilinin gözdesi Sapanca oldu. ...

Sapanca, konut ve turizmin gözdesi oldu!
  • 01.05.2016 10:43

Sapanca, konut ve turizmin gözdesi oldu!

Sapanca' yaz turizmine hazır. Ayrıca Araplar, bölgedeki konut yatırımlarına hızl ...

Arap yatırımcılar Sapanca’ya 7 yıldızlı otel inşa edecek
  • 15.05.2014 08:35

Arap yatırımcılar Sapanca’ya 7 yıldızlı otel inşa edecek

Sapanca ilçesinde Arap yatırımcılarHazine'ye ait 29 dönümlük arazide inşa edeceğ ...