maritbet girişmaritbet
Şanlıurfa'nın Kuyulu Evi restore ediliyor

Şanlıurfa'nın Kuyulu Evi restore ediliyor

Şanlıurfa'nın geleneksel mimari eserlerinden biir olan Kuyulu Ev'de restorasyon çalışması yapılacak.

Şanlıurfa'da geleneksel mimari eserleri arasında yer alan, yıkılmaya yüz tutan ve halk arasında kuyulu ev olarak bilinen konut, (ŞURKAV) tarafından satın alınarak restorasyon çalışmalarına başlandı.

Şanlıurfa Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV), Kadıoğlu Mahallesi'nde bulunan yöreye özgü taş işçiliğiyle yapılan ancak bakımsızlık nedeniyle yıkılmaya yüz tutan kuyulu evi (ŞURKAV) bu konutu satın alınarak restorasyon çalışmalarına başladı.

Kuyulu evin restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen ŞURKAV 2'nci Başkanı Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, geleneksel Urfa mimarisinin izlerini taşıyan 8 odası, 1 eyvanı, 1 tescili kuyusu 2 kileri ve mutfağı bulunan evin aslına uygun olarak restore edileceğini ifade ederek şunları söyledi:

"Bu tarihi yapının restore edilmesi hem kültür adına, hem de turizme kazandırılması bizler için büyük anlam kazanıyor. Bu kültürel mirasın yenileme çalışmaları için yaklaşık 727 bin lira harcanacaktır. Buranın korunmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şanlıurfa'nın Kuyulu Evi restore ediliyor
  • 21.03.2018 17:04

Şanlıurfa'nın Kuyulu Evi restore ediliyor

Şanlıurfa'nın geleneksel mimari eserlerinden biir olan Kuyulu Ev'de restorasyon ...