maritbet girişmaritbet
Şanlıurfa 5. Yapı-İnşaat ve Dekorasyon Fuarı açıldı

Şanlıurfa 5. Yapı-İnşaat ve Dekorasyon Fuarı açıldı

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa 5. Yapı-İnşaat ve Dekorasyon Fuarı hakkında bilgiler verdi.

Cazibe merkezleri programlarının açıklanması ile birlikte yoğun başvuru alan Şanlıurfa'da 5. Yapı-İnşaat ve Dekorasyon Fuarı, 120 firmanın katılımıyla açıldı.  

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, merkez Eyyübiye ilçesindeki eski hal pazarında düzenlenen fuarın açılışında, sektör temsilcilerinin yeni ürünlerini tanıtma imkanı bulacağını söyledi.

Türkiye genelinden iş adamlarının kentte yatırım yapmak için adeta bir biriyle yarıştığını belirten Tuna, ekonomik anlamda da turizm anlamında da iyi başlangıçlar yaptıklarını ve umutlu olduklarını dile getirdi.

Destek veren firmalara teşekkür eden Tuna, "Cazibe merkezleri programları açıklandı en çok başvuru Şanlıurfa'ya yapılıyor. İş adamlarımızın bu fuara olan ilgisi de bize bunu gösteriyor. Vatanı sevmek öyle lafla olmuyor, sıkıntılı zamanlarda herkesin kriz var deyip de hiçbir şey yapmadığı zamanlarda ortaya atılıp bir şey yapmak, böyle fuarlar düzenlemek, etkinlikler düzenlemek, yatırım yapmak işte asıl vatanseverlik budur. Bu şekilde davranan herkesten Allah razı olsun. İnşallah önümüz açık," diye konuştu.

"İstihdam seferberliğine destek veriyoruz"

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan da kentte düzenlenen fuara her yıl daha fazla ilgi gösterildiğini belirtti.

Daha önce 10 bin metrekarelik alanda yapılan fuarın kapasitesinin 2 kat artırıldığını vurgulayan Doğan, "15 Temmuz sonrası 'Üreten Türkiye'ye devam' diyen Sayın Cumhurbaşkanımızın 2 milyon istihdam seferberliğiyle ilgili projesine TÜMSİAD olarak ciddi destek veriyoruz. 16 Nisan öncesi piyasalardaki durgunluğa rağmen ve bu durgunluğun üzerine buraya gelip stant açarak organizasyona destek veren herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise bölgenin her ay bir sektörde fuar yapılabilecek kapasitesinin bulunduğunu söyledi.

Kalkınma Bakanlığı desteğiyle yaklaşık 22 milyon liralık yatırımla kente yeni bir fuar alanını kazandırmaya hazırlandıklarını bildiren Çiftçi, 80 bin metrekarelik bir alana fuarın temelini atacaklarını belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından fuar alanını gezen protokol üyelerine firma temsilcileri ürünlere ilişkin bilgi verdi.

Fuar, 2 Mart Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şanlıurfa 5. Yapı-İnşaat ve Dekorasyon Fuarı açıldı
  • 31.03.2017 09:55

Şanlıurfa 5. Yapı-İnşaat ve Dekorasyon Fuarı açıldı

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa 5. Yapı-İnşaat ve Dekorasyon Fuarı ...