maritbet girişmaritbet
Sanayicinin Karasu’ya ilgisi yoğun!

Sanayicinin Karasu’ya ilgisi yoğun!

Karasu Belediyesi’ne birçok ilden yatırımcı gelerek arazi fiyatları hakkında bilgi alıyor.

Karasu Organize Sanayi Bölgesi'ne otomotiv sektörünün büyük ilgi göstermesi ile her gün kalabalık yatırımcı gurupları ilçeyi dolaşmaya geliyor. Bölgedeki arazi fiyatlarının değer kazanması bekleniyor.

Otomotiv İhtisas Bölgesi 

Karasu'da yaklaşık 222 hektarlık alanda Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi'nin kurulması Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanarak ilan edilmişti. Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi'nin faaliyete geçtiğinde yaklaşık 1,5–2 milyar dolarlık yatırım gerçekleşmesi ve 7–8 bin kişilik nitelikli istihdam sağlaması bekleniyor.

Yatırımcı akını yaşanıyor

Geçtiğimiz açılış için Sakarya'ya gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Karasu Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi'nin ilan edildiğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından Karasu'ya adeta yatırımcı yağdı. Bölgeye gelen birçok yatırımcı ilçeyi tanımak için ticaret odaları organizasyonunda bilgi alıyorlar. Gaziantep, Kayseri, Bursa ve Erzurum illerinin sanayicileri Karasu'ya yatırım yapmak için yoğun görüşmeler yürütüyor. 

Cazibe merkezi oluyor

Karasu'da devam eden birçok proje bölgeyi yatırımcılar için cazibe merkezi haline getiriyor. Karasu Liman projesinin tamamlanmak üzere olması, Sakarya-Karasu-Batın demiryolu projesi de eklenince bölgenin önemi daha da artıyor. Deniz, kara ve demiryolu bağlantısıyla stratejik önemini artıran bölgeye yatırımcıların ilgisi de yoğun oluyor. Karasu'nun Sakarya nehir taşımacılığı projesine tarihi ipek yolu ile Entegre olmuş olması da önemini artıyor. İstanbul'da sanayi arazisinin kalmaması da Karasu'yu sanayiciler için cazip hale getiriyor. 

Arazilerin değerleri arttı

Karasu bölgesinde arazi değerlerinin de artması bekleniyor. Bölgede arazi fiyatları da konumuna göre değişiyor.  Metrekaresi 25 bin olan da var 200-300 bin arasında olan da. Son gelişmeler sonrasında bölgede arazi taleplerinin çok yoğun olduğu gelen bilgiler arasında.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sanayicinin Karasu’ya ilgisi yoğun!
  • 20.06.2015 09:05

Sanayicinin Karasu’ya ilgisi yoğun!

Karasu Belediyesi’ne birçok ilden yatırımcı gelerek arazi fiyatları hakkında bil ...