maritbet girişmaritbet
Samut: Kentsel dönüşümde turizm gözardı edilmemeli

Samut: Kentsel dönüşümde turizm gözardı edilmemeli

Hüseyin Samut, kentsel dönüşün uygulamalarında turizm gerçeğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

Samut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut, Antalya'nın turizm başkenti olduğunu, modern bir şehir yapılanması ve kentsel dönüşüm uygulamasına doğru hızla yürürken, turizm gerçeğinin gözardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

Samut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla Antalya'da düzenlenen 'Antalya Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar' kurultayında 'Kentsel Dönüşümün Turizme Etkileri' konulu sunum yaptı. Kente kazandırdıkları en lüks projelerde bile şehre uygun mimari seçimler yaptıklarını kaydeden Samut, depreme karşı önlemler aldıklarını Antalya'yı zenginleştiren modern işlere imza attıklarını ifade etti.

Antalya'nın bir turizm kenti olduğuna değinen Samut, hayata geçirilen kentsel dönüşümde deprem gerçeği ile tarihi ve doğal zenginliklerin korunmasına dikkati çekti. Hüseyin Samut, "6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası, Türkiye'nin dünya lideri bir ülke olma yolunda kalkınma alanındaki en büyük şanslarından biridir. Dünya hızla değişiyor ve gelişiyor. Gelişen dünya, yaşam kalitesi bakımından modern bir düzen istiyor. Kentsel modernizm; düzenli bir şehir yapılanması ve yeni dünya düzenine paralel kaliteli yaşam alanları istiyor" dedi.

Türkiye'nin bir turizm ülkesi, Antalya'nın ise ülkenin turizm başkenti olduğunu ifade eden Samut şöyle konuştu:
"Modern bir şehir yapılanması ve kentsel dönüşüm uygulamasına doğru hızla yürürken, turizm gerçeğini gözardı etmemek gerekiyor. Kaliteli yaşam alanları ve modern şehirler kurarken özellikle kentlerimizin turistik doğal alanları ve tarihi dokusu en azami titizlik ve dikkat ile korunmalıdır. Dünya insanlarının Antalya'yı tercih etmesindeki temel gerçeğin turizm olduğunu unutmadan arz edilen modern kentleşme hareketi gerçekleştirilecektir."

Antalya'da gerçekleşecek kentsel dönüşümün sadece kent halkını değil aynı zamanda yabancı misafirleri de etkileyeceğini belirten işadamı Samut, "Antalya'da başlatılan kentsel dönüşüm projesi sadece kent insanı için değil aynı zamanda Antalya'da yaşamaya başlayan ya da tatil amaçlı gelen yabancı uyruklu insanlar için de büyük önem taşıyor. 24 yıllık şirket kariyerimizde ilk projemizden son projelerimize kadar modern yapılaşma, kentin tarihi ve turistik dokusuna saygı gösteren mimariler ve kaliteli yaşam alanlarımızla kentsel dönüşüm projelerine katkıda bulunuyoruz" dedi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Samut: Kentsel dönüşümde turizm gözardı edilmemeli
  • 22.11.2017 17:00

Samut: Kentsel dönüşümde turizm gözardı edilmemeli

Hüseyin Samut, kentsel dönüşün uygulamalarında turizm gerçeğinin göz ardı edilme ...

'Her yıl 500 bin konutun dönüştürülmesi lazım'
  • 22.11.2017 09:19

'Her yıl 500 bin konutun dönüştürülmesi lazım'

Başbakan Yıldırım, Belek turizm merkezindeki Limak Atlantis Otel'de düzenlenen A ...

Samut İnşaat, Konyaaltı'nı Ruslar'ın cazibe merkezi yaptı!
  • 22.04.2013 15:10

Samut İnşaat, Konyaaltı'nı Ruslar'ın cazibe merkezi yaptı!

Antalya merkezli Samut Yatırım A.Ş., Ruslar'a yönelik geliştirdiği konut projele ...

Samut Konaklar projesi Antalya'yı dünya ligine taşıyor!
  • 06.01.2013 15:10

Samut Konaklar projesi Antalya'yı dünya ligine taşıyor!

Samut İnşaat'ın son projesi Samut Konaklar Antalya'nın dünyaya açılan kapısı: Sa ...