maritbet girişmaritbet
Salı Pazarı şimdi de Merdivenköy’e taşınıyor

Salı Pazarı şimdi de Merdivenköy’e taşınıyor

İstanbul Kadıköy Kuşdili’ndeki yerinden, ‘Kentsel tasarım’ projesi kapsamındaki Hasanpaşa’ya taşınan ‘Salı Pazarı’ 2’nci kez yer değiştiriyor.

İstanbul'un alışveriş için gözde pazarlarından Kadıköy'deki Salı Pazarı, 6 yılda 2'inci kez  taşınıyor. 2009 yılında Kadıköy Kuşdili'nden “Kültür ve Rekreasyon Merkezi Kentsel Tasarım Projesi” kapsamında Hasanpaşa'ya taşınan Salı Pazar'ı şimdi de pazar yeri ve otopark inşaatı için geçici olarak Merdivenköy'e taşınıyor.

13 TEMMUZ'DA İHALEYE ÇIKIYOR 

İBB Meclisi tarafından onaylanan Kadıköy Hasanpaşa Pazaryeri ve Zeminaltı Otopark Projesi 13 Temmuz'da ihaleye çıkacak. İhaleyi alan firma 360 gün sonra pazarı ve otoparkı teslim edecek. 

Salı Pazarı ilk olarak Kuşdili'nde yaygın ve dağınık bir halde konuşlanıyordu. Bunun önüne geçmek ve otopark ihtiyacını karşılamak için 2008 İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) karar alındı. 117 yıllık tarihi Salı Pazarı Kadıköy Hasanpaşa'ya taşındı. Salı Pazarı'nın yeri de “Kuşdili Çayırı Sabit Pazar, Kültür ve Rekreasyon Merkezi Kentsel Tasarım Projesi” kapsamına alındı.

24 BİN METREKARE OTOPARK YAPILACAK

Salı Pazarı'nın yeni büyüklüğü 32 bin 300 metrekare, otoparkının büyüklüğü ise 24 bin metrekare olacak. Salı Pazarı inşaat süresince Merdivenköy'de, E-5 ile Kurbağalıdere arasındaki Medeniyet Üniversitesi'ne ait alana kurulacak. Yeni pazar yerinin etrafında 3 metre genişliğindeki bant bisiklet yolu ve koşu bandı olarak düzenlendi. Bu güzergâhın devamında yer alan İncirli Bostan Camisi'ne bitişik alan da parka ayrıldı. Parkta çocuk oyun alanı, fitness aletleri ve dinlenme alanları bulunuyor. Kurbağalı Dere tarafından pazar alanına ulaşımın sağlanabilmesi için de 2 çelik köprü yapıldı.

HER ŞEY OTOMATİK SİSTEMLE KONTROL EDİLECEK 

Kapalı otoparklar, iniş rampalarından park alanındaki iniş ve çıkış rampasının elektrikli ısıtıcı ile donmaya karşı korunacak. Projede mescit de yer alıyor. Bina yerleşkesindeki tüm yeşil alanların, ağaç adalarının sulaması otomatik sistemle yapılacak. Sistem elektrik enerjisiyle çalıştırılıp kontrol edilecek. Pilli sistem kullanılmayacak.

KAR VE BUZLANMAYA KARŞI SİSTEM YAPILACAK 

Binaların dış mekanlarında kar ve birikimini engelleme sistemi olacak. Sistem kurulacağı alanlardaki kar ve buz birikimi engellemek amacıyla tam otomatik çalışacak şekilde tasarlanacak. Bu maksatla, ilgili alanda yerde beton içine döşenecek ısıtma kabloları, termostat ve bunlara bağlı çalışan dijital sensörler vasıtasıyla hava koşullarının değişiklik gösterdiği durumlarda devreye girecek ve görevini tamamlamasını takiben yine otomatik olarak devreden çıkacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Salı Pazarı şimdi de Merdivenköy’e taşınıyor
  • 04.07.2015 11:35

Salı Pazarı şimdi de Merdivenköy’e taşınıyor

İstanbul Kadıköy Kuşdili’ndeki yerinden, ‘Kentsel tasarım’ projesi kapsamındaki ...

Erdoğan Bayraktar: Kadıköy Salı Pazarı’ndaki AVM'yi tamamen iptal ettik!
  • 22.05.2013 14:01

Erdoğan Bayraktar: Kadıköy Salı Pazarı’ndaki AVM'yi tamamen iptal ettik!

İstanbul’da düzenlenen ‘Uluslararası Katı Atık Su ve Atıksu Kongresi’ne katılan ...