maritbet girişmaritbet
Sakarya Karaköy’de sevindiren kanal çalışması!

Sakarya Karaköy’de sevindiren kanal çalışması!

Sık Sık yağmur sularının baskınına uğrayan Karaköy’de belediye kanal yapım çalışması başlattı.

Adapazarı İlçe Merkezi'ne sadece 4 Kilometre uzaklıkta olan ve Sakarya Nehri set altında yer alan Karaköy'de 3 ay önce 15 ev su altında kalmıştı. 

Akşam Haberleri Gündeme getirmişti

Karaköy'de yaşanan su baskınını ve köy halkının sıkıntılarını Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi'nin gündeme taşıması sonrasında belediye kanal çalışması için harekete geçti. Son yağan kar ve yağmur sonrası 200 hanenin bulunduğu Karaköy Setaltı Mahallesi'nde kot düşüklüğü nedeni ile 15 hane yağmur suların baskınına uğramış ve bölge sakinleri zor günler geçirmişti. 

karaköy
Bu hale gelmişti.

Cemal Babalı öncülük etti

SASKİ Daire Başkanı Cemal Babalı'nın yoğun çabaları sonrasında Karaköy'de kanal yapım çalışması başlatıldı. Karaköy Muhtarı Haşim Satılmış çalışmaları yakından izlerken köydeki yolların yağmur sularının da kanala bağlanacak şekilde yapıldığını ifade etti.  Muhtar Satılmış, SASKİ Daire Başkanı Cemal Babalı'ya da çabaları nedeniyle teşekkür etti.

kanal çalışması

Toçoğlu ve Dişli'ye teşekkür

Karaköy Muhtarı Haşim Satılmış, ”Mahallenin en önemli sorunuydu. Su baskınları ile en az 15-20 ev ile hayvan ahırları etkileniyor, köy yolları da su altında kalıyordu. Aylar sonra SASKİ Daire Başkanı Kemal Babalı'nın gayretleri ile kanal çalışması başladı. Köydeki düşük kotlu yerde biriken yağmur suyu, kanal marifeti ile Sakarya nehrine bağlanacak. Böylece yılardır çekilen sorun çözüm bulacak. Belediye Başkanımız Sayın Toçoğlu ve Dişli'ye çok teşekkür ediyorum” dedi. 

sakarya karaköy kanal çalışması

Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi üç ay önce sorunu gündeme taşımıştı. Karaköy Muhtarı Haşim Satılmış, yağmur tahliye kanalı yapılmasını talep etmiş; “Kanal sayesinde su, nehre akacak ve sorun çözülebilecek hiç kimse çile çekmeyecek. Çözümü aslında çok kolay ama maliyetini fazla gösteriyorlar, 20 gündür çocuklar su baskını nedeni ile okula gidemiyor” ifadelerini kullanmıştı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sakarya Karaköy’de sevindiren kanal çalışması!
  • 09.06.2015 11:34

Sakarya Karaköy’de sevindiren kanal çalışması!

Sık Sık yağmur sularının baskınına uğrayan Karaköy’de belediye kanal yapım çalış ...