maritbet girişmaritbet
Sadabat Vadisi'nin geçmişi ve geleceği masaya yatırıldı

Sadabat Vadisi'nin geçmişi ve geleceği masaya yatırıldı

TURYAP tarafından gerçekleştirilen 'TAM konuşmalar' toplantılarının ilki bugün gerçekleşti.

TURYAP tarafından gerçekleştirilen 'TAM konuşmalar' toplantılarının ilki bugün Kağıthane'deki DAP Z Ofis'te gerçekleşti. Konuşmacılar arasında Kağıthane E. Belediye Başkanı,Modern Sadabat Vadisinin Mimarı Fazlı Kılıç, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Turyap Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Sarıbay bulunuyor. Moderatörlüğü ise Hüseyin Gökçe üstlendi. 

Fazlı Kılıç: “Kamu alanıüretme ödülü aldık. Sanayi bölgesiydi yüzde 50 Eğitim, Bilim, Teknolojibinalarına imar verdik. Kalan yüzde 50'yi de konut ve ticarilere ayırdık.İstanbul'un ModasıKağıthane'den Takipedilirmiş… Boğazdan sonra İstanbul'un en önemli ikinci hava koridoru, Karadenizve ormanların havasını Haliç'e taşıyor. Mimar Emre Arolat tarafından havasirkülasyonu etüd edilerek yüksekbinalar genişlik ve derinliklerinin hava akımına engel olmadan yer aldı.Hasbahçe ve Sadabat Mesire alanları… İşlevine göre değişen Semt isimleri…Osmanlı belgelerindeki Kağıthane'nintarihi envanteri… Kağıthane Dolmabahçe tüneli ile 5 dakikada Beşiktaş.Algıyla değişen önemli lokal olma. Devlet arşivlerine ev sahipliği. E-5 ve E-6 yollarına direkt bağlanma. Yeni ‘Maslak'… Vadiyi toparlamak için sanayicileriziyarete gitmekle başladı her şey… Şişli, Ayazağa, Eyüp üçgenini 2004'te biraraya getirdik. Polisan'dan Pilsa'ya Rabak'tan diğerlerine hepsini ikna ettik…”

Prof Dr DoğanKuban'a göre ‘Kağıthane'nin tarihi İstanbul kadar eskidir.' Bizanslıların kağıtdeğirmenleriyle ünlü Pissa'sı, Osmanlı'nın batılılaşma serüvenininizleriyle ünlü coğrafyasına sahip Kağıthane, bostanları, mesire alanları vegününün modasına yön verenleri ağırlamış. 170'i aşan devlet yönetişininkonakları tarihi yapılarını barındırıken bir yandanda dönemininsanayi bölgesi olmuş. Son 20 yılda ise kent yöneticileri tarafından yönlendirilenimar süreci ile ‘Yeni Maslak' olarak anılan kentin yıldızı parlayan yeni ticariaksını ortaya çıkarmış.

  • Etiketler:

Yorum Yaz