maritbet girişmaritbet
Rizeli kardeşler paylaşamadıkları evi ikiye böldü!

Rizeli kardeşler paylaşamadıkları evi ikiye böldü!

Rize'nin İkizdere İlçesine bağlı Çiçekli köyünde babalarından miras kalan evi paylaşamayan iki kardeş evi motorlu testereyle ikiye böldü.

Rize'de iki kardeş, babadan miras kalan ahşap evi paylaşamayınca çareyi evi ortadan ikiye bölmekte buldu. İstanbul'da yaşayan Ali ve Ahmet Kangel kardeşlerin babaları yıllar önce yaşamını yitirdi. Miras olarak ise yaylada ahşap bir ev kaldı. Ahmet Kangel evin yıkılmamasını, ahşap şekliyle korunarak onarılmasını isterken, Ali Kangel yıkımda ısrar etti. 

Rize'de testereyle ikiye bölünen ahşap ev

ORTAYA İLGİNÇ BİR GÖRÜNTÜ ÇIKTI 

Bu anlaşmazlık bir türlü çözüme kavuşmayınca devreye köyün muhtarı ve ihtiyar heyeti girdi. Ev eşit oranda pay edilecekti. Yaklaşık 150 metrekarelik evde ölçüm yapıldı. Sonrasında motorlu testereyle ikiye bölündü. Ali Kangel kendi payına düşen 75 metre karelik eski evi yıkarak yerine diğer eve bitişik yeni bir ahşap ev inşa etti. Ahmet Kangel ise henüz daha çalışmalara başlamadı ancak ortaya ilginç bir görüntü çıktı. 

Rize'de ikiye bölünen ev

İŞ İNADA BİNİNCE...

Yaz aylarında geldiklerinde yayla evinde kalan kardeşlerden Ali Kangel "İş inada binince böyle bir karar alındı. Evet, ilginç bir görüntü ancak mecburiyetten" derken, Ahmet Kangel, "Eskiyi koruyarak yaşatmak en güzeliydi. O evde hatıralarımız vardı. Şimdi yarısı gitti. Ama ben diğer yarısını koruyacağım" dedi. İki kardeşin akrabası Aslan Kangel de "Biz ikna etmek için çok uğraştık ama olmadı. Bütün köy böyle olmasını uygun gördü. Onlar da uydular" diye konuştu.

Yorum Yaz