maritbet girişmaritbet
Rize'de 60 ev tehlike altında!

Rize'de 60 ev tehlike altında!

Rize'nin Çayeli İlçesi Yenice Köyü’nde 3 hafta önceki şiddetli yağışlar sonrası yollarda ve tarım arazilerinde çökmeler meydana geldi.

İlçeye 27 kilometre uzaklıktaki Yenice Köyü'nde 3 hafta önce etkili olan şiddetli yağış sonrası heyelanlar meydana geldi. Yolu ulaşıma kapan 110 haneli köyde 4 ev boşaltıldı, 60'a yakın ev de yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Tarım arazileri de büyük zarar gören köyün yolu, önceki gün ulaşıma açılabildi. Yaşananların ardından 3 hafta geçmesine rağmen hala daha evlerine dolan çamuru temizlemeye çalışan az sayıda köy sakin dışında, köyde kimse kalmadı. Heyelan tehlikesi yaşayan köylülerin terk ettiği köy sessizliğe büründü.

HAVADAN GÖRÜNTÜLEDİLER

Köylerindeki heyelan tehlikesini anlatabilmek için drone kiralayan köylüler, havadan çekilen görüntüleri AFAD ekiplerine sundu. Görüntülerde köyde hemen her yerde heyelan yaşandığı da kayıtlara girdi.

rizedeki köyde kayan evler

EVİNİN DÖRT BİR YANI KAYDI

Evinin dört bir yanı kayan köy sakinlerinden Yaşar Sarıahmetoğlu, büyük bir heyelan ile büyük korku yaşadıklarını belirterek, "Evimi kurtarmaya çalışıyorum. Evin içi çamur dolu.  Eşyalarımı kurtarmak istiyorum. Yüzyılın afeti oldu. Daha önce hiç kayma olmayan yerler kaydı. Büyük tehlike altındayız" dedi.

MUHTAR: HERKES KORKUDAN KÖYÜ TERK ETTİ

Yenice Köyü Muhtarı Ekrem Yalçın da, köyün tamamına yakınının heyelan maruz kaldığını belirterek, "Köy dik bir alanda kurulu. Her yer kayıyor. Tedirginlik duyuyoruz. Köyde kimse kalmadı. Korkudan herkes ilçedeki evlerine ya da yakınlarının yanına gitti. Bir an önce önlem almazsak köy kayıp gidecek" diye dert yandı.

Bu arada Yenice Köyü'ne komşu Ormancık Köyü'nde de heyelanlar nedeniyle hasar meydana geldi. Köyde bazı evler heyelan tehlikesine karşı boşaltıldı.

Yorum Yaz