maritbet girişmaritbet
Rize-Artvin Havalimanı'nın temeli atıldı

Rize-Artvin Havalimanı'nın temeli atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önünde düzenlenen toplu açılış törenine katılarak, vatandaşlara hitap etti.

Yapımı süren güney çevre yolu ile Salara Tüneli ve bağlantı yollarını gelecek yıl tamamlayacaklarını belirten Erdoğan, İyidere'ye lojistik limanı yapmak için kolları sıvadıklarını, toplam maliyetinin 260 milyon lira olduğunu ifade etti.

Erdoğan, Rize ve Artvin'e hizmet verecek havalimanının tüm hazırlıklarının bittiğini, ihalesinin yapıldığını ve inşasına başlayacaklarını söyledi. Yeşilköy ile Pazar arasında yapılacak havalimanını yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli planladıklarını anlatan Erdoğan, proje bedelinin 1 milyar 350 milyon lira olduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu projenin, Ordu-Giresun Havalimanı'ndan sonra deniz doldurularak yapılan Türkiye'deki ikinci, dünyada ise üçüncü havalimanı olacağını belirterek, havalimanının en geç 2021 sonunda tamamlanacağını bildirdi. Erdoğan, "Havalimanıyla birlikte Rize'nin önünde, turizmde, ticarette, her alanda yeni bir dönem başlıyor. Biz bugüne kadar hep yatırımlarımızla, eserlerimizle, büyük projelerimizle konuştuk. Birileri lafla peynir gemisini yürütmeye çalışırken, biz, hep hizmet etmenin, insanımızın derdine derman olmanın peşinde koştuk." diye konuştu.

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde ne varsa, aynısını, hatta daha iyisini millete kazandırmaya gayret ettiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun için Türkiye'yi dev adımlarla buluşturduklarını, eğitimde 270 bin derslik yaptıklarını, 560 bin yeni öğretmenle yola devam ettiklerini, 81 ilin tamamında 181 üniversite açtıklarını anlattı.

"İrfan ve hikmet sahibi nesil istiyoruz"

"İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır." diyen Erdoğan, irfan ve hikmet sahibi bir nesil, bir gençlik istediklerini söyledi.

Alandakilere, "Şimdi, devrim niteliğinde bir reform, bir halk oylamasına gidiyoruz. Gençler buna hazır mısınız? Parlamentoya girmeye hazır mısınız?" sorularını yönelten Erdoğan, "evet" yanıtını alınca, "Birisi çıkmış diyor ki 'Parlamentoyu çocuklarla mı dolduracağız?' 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 yaşındaki gençlerimize bu şekilde yaklaşım bir hakarettir. Bu hakareti biz asla kabul etmiyoruz." karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7,5 milyon gencin oy kullanacağını, bunların parlamentoya girmesinin en doğal hak olduğunu vurgulayarak, "Bizim dedelerimiz, Fatih 21 yaşında bir çağ kapatıp, bir çağ açtı. Öyleyse Fatih'in torunları onun arkasından, izinden giderek niçin parlamentoya girmesin? Dinamik, genç bir parlamento istiyoruz." ifadesini kullandı.

Vatandaşlara, "Bunu başarmaya var mıyız? Şu kalan 14 günde kapı kapı doluşmaya var mıyız?" sorularını yönelten Erdoğan, "evet" cevabını alınca "Öyleyse durmak yok." dedi.

"Yeni bir destan yazmaya var mıyız"

Karadeniz'in, özellikle de Rize'nin özgürlüğün, bağımsızlığın kıymetini çok iyi bildiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"İşte bunun için Rize, mesele vatan olduğunda gözünü kırpmadan şahadete koşan yiğitlerin memleketidir. Çanakkale'de, Sarıkamış'ta dedesi şehit olmuş bir vatan evladı olarak, Yemen'de, Kurtuluş Savaşı'nda nice genç fidanlar, binlerce Rizeli Mehmetçik şehit, gazi olmuştur. 'Asker ettiler beni, kuram çıktı Yemen'e, sol taraftan vuruldum, kanım aktı çimene, tüfeğimde beş fişek olduk, Yemen'e direk, ağlasın analar millet için ölürsek.' Biz böyle bir ecdadın torunlarıyız. Rizeli işte böyle diyerek devleti ne derse oraya gitmiş, vazifesini en iyi şekilde yerine getirmiş. 'Orayı beğenmedim, burayı beğenmedim.' dememiş. Dün olduğu gibi bugün de Rize'nin kahraman evlatları vatan müdafaasında en ön saflarda yer alıyor. Bayrağımız inmesin, ezanımız dinmesin, ülkemiz bölünmesin diye Rizeli aslanlar her tarafta destan yazıyor. Yeni bir destan yazmaya var mıyız?"

Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele operasyonlarında Rize'nin asker ve polis şehitlerinin olduğunu, 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında, FETÖ'cü hainlerin kurşunlarıyla Ankara ve İstanbul'da 12 Rizelinin şahadete yürüdüğünü anımsatarak, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diledi.

"Nazizmin torunlarına cevabı verin"

"Rize böyle sağlam durduğu müddetçe evelallah kimse bu aziz vatanın namusuna, mahremine el uzatamayacaktır." diyen Erdoğan, "Rize mücadeleyi bırakmadığı sürece hiç kimse bu vatanı bölemeyecek, milletimizin bin yıllık kardeşliğine halel getiremeyecektir. Sizlerin desteğiyle hainlerin tuzaklarını başlarına geçirmeye devam edeceğiz. Artık şunu bütün dünya biliyor, bu milletin iradesine gem vurulmaz. Bu millet sadece rükuda eğilir, secdede diz çöker, başka kimsenin önünde boyun eğmez." diye konuştu.

Mehmet Akif Ersoy'un "Zulmü Alkışlayamam" şiirini okuyan Erdoğan, "Bu kararlılıkla üç beş Avrupalı faşistin, üç beş kendini bilmezin bu ülkenin onurunu, gururunu incitmesine asla rıza göstermeyiz. Batı'da bazı liderler istisna ama bazılarına sözüm var, sizler Türk milletini sindiremeyeceksiniz ve Avrupa'da oy kullanan kardeşlerimizi ne kadar engellerseniz engelleyin, Avrupa'da bile sandıkları Allah'ın izniyle oradaki kardeşlerimiz patlayacaklar." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışında vatandaşların geçen yıla göre daha fazla oy kullandığını belirterek, "Daha fazla olsun ve sandıklardan evetle, inşallah bu faşist baskıları uygulayan bu Nazizmin torunlarına cevabı verin diyorum." dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"
  • 29.01.2024 17:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-G ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Amacımız, İstanbul'da 5 yılda acil dönüşüm gerektiren binaları yenilemektir"
  • 07.12.2023 15:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Amacımız, İstanbul'da 5 yılda acil dönüşüm gerektiren binaları yenilemektir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Dönüşüm çalışmalarında, pazartesi günü 5,1 ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"
  • 07.12.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiç kimsenin ülkemizi depreme haz ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yıl bitmeden 46 bin deprem konutu ve köy evini teslim etmeyi planlıyoruz"
  • 29.11.2023 16:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yıl bitmeden 46 bin deprem konutu ve köy evini teslim etmeyi planlıyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katıldı. ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sene sonuna kadar 41 bin konut ve 5 bin köy evinin teslimini planlıyoruz."
  • 01.11.2023 14:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sene sonuna kadar 41 bin konut ve 5 bin köy evinin teslimini planlıyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Topl ...