maritbet girişmaritbet
Tokat Yeni Havalimanı ihale edildi!

Tokat Yeni Havalimanı ihale edildi!

Tokat'ta yapımı devam eden havalimanı projesi toplam 210 milyon liraya ihale edildi.

Tokat'ta yapımı devam eden havalimanı projesinde  pist, apron ve taksiyolu yapımı 115 milyon liraya,  iç ve dış hatlar terminali ile diğer birimler ise 95 milyon liraya, toplam 210 milyon liraya ihale edildi.

Tokat'ın yeni havalimanı projesinin ihalesi düzenlendi. Pist, apron ve taksiyolu yapımı 115 milyon liraya,  iç ve dış hatlar terminali ile diğer birimler ise 95 milyon liraya ihale edildi. 

Tokat Havalimanı'na büyük büyük gövdeli uçakların inememesi nedeniyle hayata geçirilecek Yeni Havalimanı projesine başlandı. Söngüt Köyü'nde hayata geçirilecek projede ekipler çalışmalara başladı.

Toplam 45 metre genişliğinde 2,7 kilometre uzunluğunda olacak pistin 700 günde tamamlanması planlanıyor. TAV İnşaat Proje Direktörü Erdoğan Karabacak projenin daha erken bitirilmesi için çalıştıklarını söyledi.  Karabacak, “50 kamyon, 5 ekskavatör ve silindir araçları mevcut. İşi hızlandırabilmek için bu sayıları artırmak istiyoruz. Amacımız hava şartları nedeni ile çalışılamayan Kasım, Aralık ve Ocak aylarında da çalışmak için gerekli tedbirleri alıp biran önce bu projeyi hızlı bir şekilde bitirip hizmete almak” açıklamasında bulundu.

Yeni Tokat Havalima'nın Tokat'ın uzun yıllar yolcu trafiğini karşılayacağını söyleyen Karabacak, “Beton kaplama yapılacak olan pistte gerekli seyrüsefer cihazları olacak. Tokat Havalimanı son yıllarda yapılan modern havalimanlarından birisi olacak” dedi.

Proje kapsamında  Hisar İnşaat tarafından yapımı üstlenilen ve ihale bedeli yaklaşık 95 milyon TL olan diğer etapta ise 2 milyon yolcu/yıl kapasiteli iç ve dış hatlar yeni terminal binası, otoparklar, itfaiye garaj binası, kule ve teknik blok, ısı ve güç merkez binası, nizamiye binası yapılacak. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rize-Artvin Havalimanı’ndan ilk yurt dışı uçuş Mekke'ye yapıldı!
  • 28.06.2022 09:38

Rize-Artvin Havalimanı’ndan ilk yurt dışı uçuş Mekke'ye yapıldı!

Rizeli hacı adayları Mekke’ye kutsal topraklara yeni havalimanı Rize-Artvin Hava ...

Rize-Artvin Havalimanı çalışmalarından kareler
  • 26.09.2018 11:23

Rize-Artvin Havalimanı çalışmalarından kareler

Deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen Rize-Artvin Havaalanında 25 milyon ton ...

THY'nin 'Miles&Smiles' uygulamasında dijital kart dönemi!
  • 17.02.2021 16:31

THY'nin 'Miles&Smiles' uygulamasında dijital kart dönemi!

Türk Hava Yolları (THY), "Miles&Smiles" programında dijital kart döneminin başla ...