maritbet girişmaritbet
Rıza Sarraf'ın yalı davasına zorla getirilecek!

Rıza Sarraf'ın yalı davasına zorla getirilecek!

Kanlıca'daki iki yalıya kaçak kat eklemekle suçlanan Rıza Sarraf, davaya zorla getirilecek.

Biri eşi Ebru Gündeş'e diğeri kendisine ait iki yalıya kaçak kat ekleyip dışarıdan asansör yaptırmakla suçlanan Rıza Sarraf duruşmaya mazeretsiz gelmeyince hakim ‘zorla getirme' kararı verdi.  

Kanlıca'da, biri kendisine, biri de eşi Ebru Gündeş'e ait ikiz yalılarda kaçak kat ekleyip, dışarıdan asansör yaptırdığı iddiasıyla, “Kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanununa muhalefet” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Rıza Sarraf (Reza Zarrab) hakkında, duruşmaya mazeretsiz gelmediği için zorla getirme kararı çıkarıldı. Ebru Gündeş'in Batum konseri ise mazeret sayıldı. Duruşmaya müşteki olarak katılan CHP'li İBB Meclis Üyesi Hakkı Sağlam'ın ifadesine, 17 Aralık soruşturmasıyla başlamasına ise hakimden itiraz geldi. Hakim, ihbarcı Sağlam'ı, “Konumuzun dışında konuşmayın. Yalı ile ilgili şikayetlerinizi dile getirin” diye uyardı

Rıza Sarraf ve sanatçı eşi Ebru Gündeş hakkında Kanlıca'daki tarihi Mehmet Arif Bey yalılarında mevzuata ve koruma ilkelerine aykırı biçimde tadilat yaptıkları iddiasıyla açılan davanın ilk duruşmasına CHP'lilerin yoğun ilgisi vardı. Gündeş, Batum konserini mazeret gösterip duruşmaya katılmazken, Sarraf'ın hasta olduğu için duruşmaya gelemediği avukatı tarafından hakime bildirildi. Beykoz 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma CHP milletvekili Mahmut Tanal ve CHP'li İBB meclis üyeleri ve yalıların tadilat iznini alan diğer sanık inşaat mühendisi Hakkı Süha Gökdemir katıldı. Gökdemir savunmasında, yalıların tadilatı için Rıza Sarraf ile görüştüğünü ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü'ne başvurarak tadilat izni aldığını vurguladı. 

‘EŞİM YAPTIRDI DEDİ'

Hakkı Sağlam ile diğer şikayetçi meclis üyesi Hüseyin Sağ, “Ebru Gündeş ile Rıza Sarraf bu suçu bilerek ve isteyerek işlemişlerdir” dediler. Hüseyin Sağ, Sarraf'ın başka bir yalısı için de aynı suçu işlediğini ve bu konuda da ihbarda bulunduğunu ileri sürerek, “Ebru Gündeş bile savcılıkta verdiği ifadede yalılardaki bu işlemleri eşinin yaptığını söylemiştir” dedi. Dinlenen tanıkların ardından mahkeme hakimi, Batum'da konseri olan Ebru Gündeş'in mazeretini kabul ederek bir sonraki celseye çağrılmasına karar verdi. Hakim, hastalığı ile ilgili rapor sunmayan Rıza Sarraf'ın ise bir sonraki celseye zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

‘MEYDAN OKURCASINA...'

 Duruşmaya müşteki olarak katılan CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hakkı Sağlam, adliye önünde yaptığı açıklamada, “Biz bu duruşmadan umutla ayrılmak istiyoruz. Ülkemize umut vaat etmek istiyoruz. Biz burada hakimlerin var olduğunu ve kararlarıyla da konuşacağını biliyoruz. Rıza Sarraf, bilerek ve isteyerek hepimizin ortak malı olan, bize atalarımızdan miras kalan bu tarihi eserlere zarar vermiştir. Biz her ne pahasına olursa olsun bu davayı sonuna kadar takip edeceğiz” dedi. 

Çivi bile çakılması yasak...

Kanlıca'da, Osmanlı Dönemi'nde inşa edilen ve 1970 yılında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Envanterine ‘2. Derece Tarihi Eser' olarak işlenen tarihi Kanlıca Mehmet Arif Bey Yalısı'ndaki tadilatla ilgili soruşturmayı yürüten Beykoz Cumhuriyet Savcılığı, Reza Zarrab, Ebru Gündeş ve inşaat mühendisi Hakkı Süha Gökdemir hakkında, “Kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanununa muhalefet” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ebru Gündeş, Beykoz Konakları'na taşınmaktan vazgeçti!
  • 11.01.2021 09:16

Ebru Gündeş, Beykoz Konakları'na taşınmaktan vazgeçti!

Ebru Gündeş, Beykoz Konakları'nda kiraladığı villa için 75 bin TL kapora verdi. ...

''Kentsel dönüşümle dayanıksız yapıları yeniliyoruz''
  • 31.10.2020 10:19

''Kentsel dönüşümle dayanıksız yapıları yeniliyoruz''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir depremi sonrasında kentsel dönüşümle b ...

Ceyda Düvenci, Bodrum'a taşındı!
  • 23.09.2020 09:19

Ceyda Düvenci, Bodrum'a taşındı!

Ünlü oyuncu Ceyda Düvenci, eşi Bülent Şakrak'ın işleri nedeniyle Bodrum'a taşınd ...

AVM’lerde koronavirüse karşı yeni dönem
  • 09.09.2020 14:42

AVM’lerde koronavirüse karşı yeni dönem

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Dern ...