maritbet girişmaritbet
Ressam Emine Kutluca boş duvarlara hayat veriyor

Ressam Emine Kutluca boş duvarlara hayat veriyor

Emine Kutluca, 20 metre yüksekliğindeki bir binanın tepesine bile hiç korkmadan tırmanarak, boş duvarları adeta birer sanat eserine çeviriyor

Emine Kutluca, bir ressam. 4 çocuk annesi ve aynı zamanda Türkiye'de ilk kez elektrik trafolarının üzerine yağlıboya ile resim yapan kişi. Yaklaşık 20 yıldır binaların iç ve dış cephelerine resimler yapıyor. 20 metre yükseliğindeki bir binanın tepesine bile hiç korkmadan sepet yardımıyla tırmanarak, boş duvarları adeta birer sanat eserine çeviriyor. 

Şu sıralar Esenler Belediyesi'nin Menderes Mahallesi 330. Sokak'ta hayata geçirmeyi planladığı Anne Çocuk Merkezi'nin dış cephelerini boyayan Ressam Emine Kutluca, merkezin duvarlarına çocuklara özel çizimler yapıyor. 
İşini büyük bir özveriyle yapan Kutluca, sabah erken saatlerde kolları sıvayarak, çalışmaya başlıyor ve hava kararana kadar büyük bir azimle duvarları boyuyor. Duvarlara çocukların sevdiği masal kahramanları olan Nasrettin hoca, Şirinler gibi karakterleri resmeden Kutluca, kendisini seyreden etrafındaki meraklı vatandaşlara aldırış etmeden işini büyük bir ustalıkla yapıyor. 

Bu işin kadını erkeği yok

Duvarlara adeta can veren Kutluca, işini büyük bir aşkla ve severek yaptığını söylüyor. “ Yolda yürür gibi  iş yapabiliyorum,  rahatım” diyen Kutluca, “Sevdiğim işi yapıyorum. İşimi seviyorum. Güzel bir şeyler ortaya çıkarabiliyorsam ne mutlu bana” diye konuşuyor. Kadın olmasının yaptığı işe bir sıkıntı oluşturmadığını belirten Kutluca, “Bu işin kadını erkeği yok. Benim kadın olmam, hiç bir şeyi değiştirmiyor. İşimi zorlanmadan yapabiliyorum. Yeteneklerimi sergiliyorum. Önemli olan işinizi severek yapmak” diyor. 

Eşine de işi öğretmiş

Kendisine en büyük desteği eşi Metin Kutluca'nın verdiğini dile getiren Kutluca, “Eşim bana çok yardımcı oluyor. Ona da bu işi öğrettim. Birlikte çalışıyoruz. O duvarların alt zeminlerini boyuyor, ben de detaylarla çalışıp, çizimleri yapıyorum.”  diye konuşuyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ressam Emine Kutluca boş duvarlara hayat veriyor
  • 18.06.2014 17:36

Ressam Emine Kutluca boş duvarlara hayat veriyor

Emine Kutluca, 20 metre yüksekliğindeki bir binanın tepesine bile hiç korkmadan ...