maritbet girişmaritbet
Renault, Bursa'dan çekiliyor mu?

Renault, Bursa'dan çekiliyor mu?

Renault Avrasya Bölge Başkanı Jean Christophe Kugler, OYAK Renault Bursa Fabrikası'nda yaşanan eylemin problem teşkil ettiğini söyledi.

Renault Avrasya Bölge Başkanı Jean Christophe Kugler, OYAK Renault'nun Bursa fabrikasındaki işçilerin iş bırakma eyleminin Türkiye açısından bir tehdit olduğunu belirtti.

Kugler, "Bu konu, tedarikçi tabanımıza güvenerek ilerleyebilmemiz açısından bir problem teşkil ediyor. Böyle bir durum ederse, uzun vadeli yatırım planlarımızı gözden geçirebiliriz" dedi.

''SADECE RENAULT'NUN MESELESİ DEĞİL''

Bunun sadece Renault'nun meselesi olmadığını ifade eden Kugler, Türkiye'ye bir tehdit olması açısından bu konunun önemli olduğunu dile getirdi.

Bir ülkeye yatırım için olmazsa olmazların istikrar, sosyal barış ve yüksek potansiyel olduğuna işaret eden Kugler, şunları söyledi:

"Biz Türkiye'ye çok fazla yatırımla ve taahhütle bağlanmış durumdayız ve hep uzun süreli bir operasyon düşünüyoruz. Ama bu mesele sadece Bursa tesisi için değil Türkiye için bir risk aslında. Türkiye'deki tedarikçiler, yurt dışına tedarik edemezse burada bir risk ortaya çıkar. Bu konu, tedarikçi tabanımıza güvenerek ilerleyebilmemiz açısından bir problem teşkil ediyor. Böyle bir durum devam ederse, uzun vadeli yatırım planlarımızı gözden geçirebiliriz. Çünkü bu bir tehdit; istikrar ortamını ve sosyal barışı değiştiren bir durum."

Coşkunöz'de işbaşı yaptılar

Bursa'da, OYAK Renault ve TOFAŞ ile iki yan sanayi kuruluşunda üretimi durduran eylemler sürerken, otomotiv yan sanayi firmalarından Coşkunöz'de işçiler yeniden işbaşı yaptı.

Coşkunöz firmasının yetkililerinden alınan bilgiye göre, işveren ile işçi temsilcileri arasında yapılan görüşmelerin ardından anlaşma sağlandı. Bunun üzerine işçiler yeniden üretime başladı. Konuya ilişkin kapsamlı bir açıklama daha sonra yapılacak.

Bursa'da, 15 Mayıs'ta OYAK Renault'ta üretimin durdurulmasıyla başlayan eylemler, TOFAŞ, Mako ve Ototrim'de de sürüyor. Otomotiv işçileri, haklarını savunmadıklarını iddia ettikleri Türk-İş'e bağlı Türk Metal Sendikasının yöneticileri ile işverenlerini protesto ediyor. OYAK Renault ve TOFAŞ'ta eylem yapan işçilerden bazılarına dün Cumhuriyet Başsavcılığınca tebligat gönderilmişti.

NTV

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa Renault fabrikasındaki eylem bitti, mesai başladı!
  • 27.05.2015 10:38

Bursa Renault fabrikasındaki eylem bitti, mesai başladı!

15 Mayıs'ta Renault fabrikasında başlayan ve diğer kuruluşlara sıçrayan işçi eyl ...

Renault, Bursa'dan çekiliyor mu?
  • 21.05.2015 16:03

Renault, Bursa'dan çekiliyor mu?

Renault Avrasya Bölge Başkanı Jean Christophe Kugler, OYAK Renault Bursa Fabrika ...