maritbet girişmaritbet
Regnum, Bodrum'daki 3.projesini Florida'dan esinlendi!

Regnum, Bodrum'daki 3.projesini Florida'dan esinlendi!

Regnum Onursal Başkanı, Öztürk Grup ve OPET Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı Fikret Öztürk, Golf&Country Bodrum’u 80 milyon euro yatırımla hayata geçirdi

Regnum, Bodrum'daki üçüncü projesinde Florida modelinden ilham aldı. Regnum Golf&Country Bodrum'u 80 milyon euro yatırımla hayata geçirdiklerini belirten Fikret Öztürk, “12 yıla yakın zamandır proje ve arazi için çalışmalar yürütüyoruz” dedi. 

Türkiye'nin 21'inci golf sahası geçtiğimiz hafta sonunda Regnum imzasıyla Bodrum'da açıldı. Öztürk Şirketler Grubu'nun gayrimenkul firması Regnum tarafından hayata geçirilen proje sadece golf sahası değil, tamamlandığında 300'e yakın villadan oluşacak bir yaşam merkezi olacak. Regnum Golf&Country Bodrum'un açılış töreni, üç gün süren Fikret Öztürk Başkanlık Turnuvası'na da adını verdi. Türkiye'nin en büyük golf organizasyonuna imza attıklarını belirten Regnum Onursal Başkanı, Öztürk Grup ve OPET Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı Fikret Öztürk, yatırımın detaylarını anlattı. 

Bodrum'un ihtiyacı vardı

Regnum Golf&Country Bodrum'un yatırım hikayesinin 15 yıl önce bireysel olarak golfe merak sarmasıyla başladığını anlatan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada Florida ve golfle öne çıkan diğer bölgelerdeki konsepti uygulamaya çalıştık. Oralara gider, neden bizde de olmadığını düşünürdük. Bodrum'da bu araziyi görünce aynı konsepti burada hayata geçirmeye karar verdik. Burası 1500 dönümlük bir alan. Yaklaşık 1.000 mülk sahibinden arazi aldık. Birtakım zorluklar nedeniyle yatırımdan vazgeçmiştim ama sonra belediye Başkanı Mehmet Kocadon,beni devam etmim için ikna etti.”

Bölge ekonomisine katkı

Projeye 60 milyonu bina ve golf sahasına ait olmakla birlikte toplam 80 milyon euro yatırım yaptıklarını vurgulayan Öztürk, bunun aynı zamanda Bodrum için de katma değer oluşturacağını ifade etti. Öztürk, “Bodrum'da bir değil 3-4 golf sahası olsa ve her biri için 100 kişi gelse, onlar Bodrum akşamlarına çıksa bölge ekonomisine ciddi katkı sağlar. Bizim projemizden de genellikle çevremizdeki insanlar, yurtdışında yaşayan Türkler ev satın aldı. Gelir düzeyi yüksek bir kitleden bahsediyoruz” dedi. 

Nihat Özdemir de bir ev aldı

Regnum Golf&Country Bodrum'da 55 villadan oluşan ilk etapta yaşam başladı. Ev alanlar arasında Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Tatil Sepeti'nin patronu Kaan Karayal gibi iş dünyasından isimler var. Güvercinlik'in Çamlık bölgesinde yer alan proje alanında uluslararası standartlarda 600 dönümlük 18 delikli bir golf sahası yer alıyor. Villaların tamamlanmasının ardından proje içine bir de ‘wellness' oteli yapılacak. 

Ankara'ya da golf projesi yapacak 

Regnum olarak Ankara'da da bir golf yatırımı planladıklarını belirten Fikret Öztürk, “Orada 2 bin dönümlük bir arazi var. Belediyeden ihaleyle satın almıştık. Sözleşmemiz gereği 2019'un altıncı ayına kadar golf sahasını tamamlamak durumundayım. Beş yıl sonra da binaları yapmaya başlarım. Önce sahayı bitireceğiz, çünkü golf bir bölgenin çehresini değiştiriyor” dedi.

Golf  kapasitesi %50 artacak 

Turnuva şampiyonlarına ödüllerini veren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da bakanlık olarak planlarını şöyle anlattı: “En önemli gündemimiz nitelikli, yani konaklama dışı harcamaları yüksek olan turisti ülkemize çekmek. Burada en etkili silahlarımızdan biri golf. Bu yüzden müjdeyi vereyim. Beş yılda golf sahası kapasitesini yüzde 50 artırmayı planlıyoruz.”

AKŞAM

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Regnum, Bodrum'daki 3.projesini Florida'dan esinlendi!
  • 25.07.2018 10:38

Regnum, Bodrum'daki 3.projesini Florida'dan esinlendi!

Regnum Onursal Başkanı, Öztürk Grup ve OPET Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı Fikret ...

Route İstanbul'da 60 ay vade farksız ödeme seçeneği!
  • 19.03.2018 10:24

Route İstanbul'da 60 ay vade farksız ödeme seçeneği!

Özyazıcı İnşaat - Regnum iş birliği ile hayata geçirilen ‘Route İstanbul’ projes ...

Regnum, başkentin en yüksek iş merkezine ismini verdi
  • 28.10.2014 11:50

Regnum, başkentin en yüksek iş merkezine ismini verdi

Uzaltaş AŞ ve Öztürk Group ortaklığı ile kurulan OP Grup’un Ankara’daki 150 metr ...

Regnum turizmde gelecek gördü, gayrimenkule ara verdi!
  • 25.12.2012 08:11

Regnum turizmde gelecek gördü, gayrimenkule ara verdi!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen firmalarından biri olan Regnum, yatırımlarını ...

REGNUM'A 3 ÖDÜL BİRDEN!
  • 28.09.2011 15:25

REGNUM'A 3 ÖDÜL BİRDEN!

Regnum, Avrupa’nın en prestijli gayrimenkul yarışmalarından biri olan ‘’European ...