maritbet girişmaritbet
Recep Tayyip Erdoğan şehir hastanelerinin tanıtım programına katıldı!

Recep Tayyip Erdoğan şehir hastanelerinin tanıtım programına katıldı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanlığı Kamu Özel İşbirliği Şehir Hastaneleri'nin tanıtım programına katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanlığı Kamu Özel İşbirliği Şehir Hastaneleri'nin tanıtım programı ve imza töreninde yaptığı konuşmada, artık çok daha hızlı yol alacak şehir hastaneleri projelerinin ülkeye, millete, insanlara hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ettiğini belirterek, "Yargıda zaman zaman çok ciddi sıkıntılar çekildi. Aylarımız, senelerimiz ne yazık ki bu inşaatları başlatamamakla geçti. Bunları başlatabilseldik, şu anda bunlar bitmiş olacak ve halkımıza hizmet veriyor olacaktı. Fakat çok çok böyle engellenen bu yatırımlar, vatanımıza, milletimize, insanımıza zarar verdi. Bunlar hakkında benim söyleyebileceğim başka bir şey yok" dedi.

Yapılacak eserlerin insanın kendisine olan güvenini artıracak eserler olduğunu belirten Erdoğan, "Bu hastanelere gelen vatandaşım, 'Evet ben insanım. Bana insan olduğum için değer veren bir devletim, iktidarım var' diyerek, inanıyorum ki devlet, millet kaynaşmasının en büyük ispatı bu eserler olacaktır. Burada tabii 15 şehir hastanesiyle, Ankara'da kurulacak Halk Sağlığı Kurumu Binası'nın imzalarını atacağız. Adana, Ankara, Bursa, Elazığ, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mersin ve Yozgat illerimiz için verdiğimiz sözü tutuyor, bu şehirlerimizi çok büyük sağlık kampüsleriyle buluşturuyoruz. Kamu, özel işbirliği nedir, bunu ispat ediyoruz" diye konuştu.

Eserlerin aynı zamanda kaynakların çeşitlendirilmesi noktasında atılan en önemli adımlardan biri olduğunu dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Şimdi burada 14 şehir hastanesinin, yani 24 bin 407 hasta yatağı kapasiteli 79 hastane ve bir halk sağlığı kurumumuzun inşasına aynı anda start veriyoruz. Bu 14 ilimizde kurulacak hastaneler sadece bu şehirlerimize değil, çevrelerindeki diğer hastanelere de hizmet verecek. Bunların özelliği bu. Bunların genelinde çok tartışmalar yapıldı. Arkadaşlarıma hep bunu söyledim. Bizzat bunlara şehir hastanesi adını vereceğiz. Şehir hastanesi adını verirken de bunların bir işlevi olacak. Aynı zamanda çevre illere de inşallah hizmet verecek. Bunlara bölge hastaneleri de diyebiliriz. Fakat inşallah zaman içerisinde bu şehir hastaneleri, çevresinde doğuracağı etkilerle oralardaki hastanelerin de bu hale dönüşmesine vesile olacak. 14 ile yapılacak şehir hastanelerinden 24 il istifade edecek."

Şehir hastaneleri 11 yıl önceki hayalimdi

Kentsel dönüşümde olduğu gibi sağlıkta da yeni ve tarihi bir dönüşümü gerçekleştirdiklerini vurgulayan Erdoğan, "Bizlere ilkleri yapmak yaraşır. Biz bugüne kadar hep ilklerleydik. Çünkü AK Parti, iktidar olarak da hep ilklerin temsilcisi olmuştur. İşte bu sebeple Türkiye'de sağlık hizmeti anlayışını değiştiriyoruz. Hastane kavramına artık yeni bir boyut kazandırıyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, 11 yıl önce göreve başladığında şehir hastanelerinin en önemli hayallerinden biri olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Aslında olay sadece sağlıkta değil. Eğitimde de bu hedefimiz vardı ama eğitimde bu işi maalesef başaramadık. Hep şunun özlemi içerisinde olduk. Biz AK Parti olarak ilkokul, orta, lise, üniversite. Niçin buralarda kamu özel iş birliğini gerçekleştiremedik. Ben buradan müteahhitlerimize yine sesleniyorum. Gelin bize okullar yapın. Güzel, şık okullar yapın. Biz sizden hizmet alımıyla bunları kiralayalım. 25 yıllığına kiralayalım. 30 yıllığına kiralayalım. Bu okulları sizlerden kiralamak suretiyle hem sizler için bir yatırım alanı gerçekleştirmiş olalım hem de biz yatırım noktasında kendimiz için yeni bir finansman kaynağı oluşturmuş olalım. Yavrularımız aynı anda müteahhitlerimizin ülkemizin dört bir yanında üretecekleri bu okullarla okul sahibi olsun, Okul açığımızı kapatalım. Üniversite açığımızı kapatalım. Böylece artık Türkiye'de yavrularımız eğitimde de sağlıkta da bu açıklarını gidermiş olsunlar."

Başbakan Erdoğan, 11 yıl boyunca hükümet olarak kaydettikleri başarıları, milletten gördükleri teveccühü, kömüre, makarnaya, bir torba pirince bağlayanlar olduğunu ifade ederek, "Milletten teveccüh göremeyenler, milletin takdirine mazhar olamayanlar, milleti tahkir ederek kendilerini avutuyorlar. Bunlar, çalışmak yerine, gayret etmek yerine, üretmek yerine, çalışanı, üreteni, hizmet götüreni taşlamayı marifet zannediyorlar. Bu millet, oyunu satmayacak kadar, oyunu kömüre, makarnaya, bir torba pirince vermeyecek kadar asil bir millettir, onurlu bir millettir, şerefli bir millettir" diye konuştu.

Müezzinoğlu: Sözümüzü yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da yapılacak şehir hastanelerinin önemine işaret ederek, "Hamdolsun ki Sağlık Bakanlığı olarak güçlü Türkiye'ye yakışan ve 2023 vizyonuna uygun projelere imza atarak, milletimize verdiğimizi sözü yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"
  • 29.01.2024 17:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-G ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Amacımız, İstanbul'da 5 yılda acil dönüşüm gerektiren binaları yenilemektir"
  • 07.12.2023 15:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Amacımız, İstanbul'da 5 yılda acil dönüşüm gerektiren binaları yenilemektir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Dönüşüm çalışmalarında, pazartesi günü 5,1 ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"
  • 07.12.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiç kimsenin ülkemizi depreme haz ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yıl bitmeden 46 bin deprem konutu ve köy evini teslim etmeyi planlıyoruz"
  • 29.11.2023 16:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yıl bitmeden 46 bin deprem konutu ve köy evini teslim etmeyi planlıyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katıldı. ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sene sonuna kadar 41 bin konut ve 5 bin köy evinin teslimini planlıyoruz."
  • 01.11.2023 14:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sene sonuna kadar 41 bin konut ve 5 bin köy evinin teslimini planlıyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Topl ...