maritbet girişmaritbet
Recep Tayyip Erdoğan Haliç Metro Geçiş Köprüsü Açılışı'nda konuşuyor

Recep Tayyip Erdoğan Haliç Metro Geçiş Köprüsü Açılışı'nda konuşuyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şişhane-Haliç Metro Geçiş Köprüsü - Yenikapı Metro Hattı açılış töreninde halka hitap ediyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Haliç Metro Geçiş Köprüsü açılışında şu açıklamalarda bulundu: 
Sevgili İstanbullular, bugün açılışını yapacağımız Şişhane-Haliç Metro Geçiş Köprüsü - Yenikapı Metro Hattı'nın hayırlı olmasını diliyorum. Bu hatta İstanbul'un ulaşımında tarihi bir adım daha atıyor, Haliç üzerinden Şişhane'yi Yenikapı'ya bağlıyoruz. Bu köprüyle Hacıosman, 4. Levent, Taksim ve diğer birçok istasyonu bugün Göztepe'ye Maltepe'ye Üsküdar'a bağlıyoruz. Artık Taksim - Yenikapı arası 7 dakika. Taksim - Kadıköy arası 24,5 dakika. İstanbul'un güzelliğine güzellik katacak bir köprüyü de Haliç üzerinde inşa ettik. Laf üretmiyoruz. Eser üretiyoruz. Farkımız bu. Bu hat inşa edilirken İstanbul'un tarihi de değişti. İstanbul'un tarihinin 8500 yıl öncesine dayandığı ortaya çıktı. Hattın gecikmesini göze alarak 77 milyon harcama yaparak tarihi eserleri de ortaya çıkardık. Aslında bu hat 4,5 yıl önce açılacaktı. Tarihi eserlere karşı hassasiyetimiz nedeniyle bu gecikti. Demir ağlarlar ördük var ya 10. Yıl marşında. Kim örmüş… Bu CHP mi? Gazi Mustafa Kemal'den sonra raylı sistemde tek bir atım atılmadı. Tüm çalışmalar bizim iktidarımızda başladı.

Açılıştan sonra bugün Marmaray'ı ilk kez kullandım. Hamdolsun Rabbim bize bunu nasip etti. Dünya Marmaray'ı konuşuyor. Hamdolsun. İnşallah şimdi de Haliç'teki köprüyü konuşacak. Tüm vatandaşlarımızın hem Marmaray'ı hem de köprüyü tecrübe etmesini istiyorum.

Biz iktidara gelmeden önce İstanbul'da çöplükten geçilmiyordu hatırlayın. Bugünün 20-25 yaşındaki gençleri bilmez. Ben o gençlere sesleniyorum, işte biz sizlere böyle bir İstanbul hazırladık.

Uluslararası bir gazeteye röportaj vermiş Türkiye kurulduğu tarihten itibaren 1071'den bu yana yüzünü Medeniyete çevirmiştir. Türkiye 1071'de mi kuruldu? Şimdi bizi Ortadoğu ülkesi yapmaya çalışıyorlar bu kabul edilemez diyor şimdi bunun neresini düzelteceksin. CHP'nin başında Türkiye'nin 1071'de kurulduğunu sanan biri var. Cehalet diz boyu! Bizi Ortadoğu ülkesi yapmaya çalışıyorlar diyerek aklınca bazı ülkeleri aşağılıyor. Bunda tarih bilgisi sıfır, coğrafya sıfır, siyaset zaten sıfır, özgüven sıfırın da altında… 

94'te İstanbul'da 2002'de Türkiye'de biz bu zihniyetten kurtulduk. Ben İstanbul'u bu CHP'den aldım. İstanbul çöptü, pislikti. İşte CHP'nin zihniyeti de çöp. 'Türkiye'nin nasıl yüksek hızlı treni olur, burası Almanya mı?' diyerek yüksek hızlı treni engellemeye çalışıyorlar. 

Dün 17 aralık operasyonunda tahliyeler oldu. Paralel yapının borazanları rahatsız oldular. Neymiş yargı bitmiş. 17 Aralık'ta siz neredeydiniz? Her şey bir senaryoydu ve bu senaryonun aktörleri, aktrisleri vardı. Bunların içinde AK Parti'nin kapatılmasını isteyecek kadar demokrasiden nasibini almamış olanlar da vardı.
Kabataş'ta yavrusuyla birlikte saldırıya uğrayan kızımızla ilgili de yeni iddialar ortaya çıktı. Yazık yazık medya dünyasında amiral diye geçinenlere söylüyorum. Bunun altında boğulacaksınız. Sizler Adli Tıp raporlarını nereye sokacaksınız. Bütün görüntüleri koyun bir kenara, adli tıp raporunu ne yapacaksınız? Aradan 8 ay geçti, şimdi kendilerine göre yeni yeni senaryo hazırlıyorlar. Benim milletim bunları yutmaz. Savcının tespitleri ortada. Altında boğuldunuz şimdi kurtulmaya çalışıyorsunuz. Ama kurtulamayacaksınız. Tarih sizi affetmeyecek.

30 Mart bir dönüşüm olacak. İleri demokrasinin bir kırılma noktası olacak. Durmadan bir olarak bu yolda gayretle kapı kapı dolaşarak bu yola devam etmelerini özellikle isttiyorum. Bunlar şimdi her işbirliğine girerler. AK Parti güçlenerek yoluna devam edecek.

Haberler.com 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri 1 Ocak'ta ücretsiz olacak
  • 29.12.2022 09:57

Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri 1 Ocak'ta ücretsiz olacak

Başkentray, Marmaray ve İZBAN, yeni yılın ilk günü ücretsiz hizmet verecek. ...

Marmaray'ın taşıdığı yolcu sayısı 9 yılda 784 milyona ulaştı
  • 28.10.2022 13:30

Marmaray'ın taşıdığı yolcu sayısı 9 yılda 784 milyona ulaştı

Asya ve Avrupa yakalarını deniz altından birleştiren Marmaray, hizmete girmesind ...

Marmaray, Başkentray ve İzban 1 milyar 663 milyon yolcu taşıdı!
  • 26.09.2022 16:30

Marmaray, Başkentray ve İzban 1 milyar 663 milyon yolcu taşıdı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, üç büyükşehirde Marmaray, Başkentray ve İzban il ...

Marmaray seferleri uzatıldı, yolcu rekoru kırılacak!
  • 25.08.2022 14:56

Marmaray seferleri uzatıldı, yolcu rekoru kırılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bu yıl Marmaray ile yaklaşık 157 milyon yolcu ta ...