maritbet girişmaritbet
Recep İvedik'in hasılatı nereye gitti?

Recep İvedik'in hasılatı nereye gitti?

"Recep İvedik 4" ün 25 milyon liralık hasılatını alamayan Şahan Gökbakar'ın şikayetiyle dağıtım şirketi ve factoring yöneticileri yargılanıyor.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, "Nitelikli dolandırıcılık" ve "Güveni kötüye kullanmak" suçlarından 3'er yıldan 14'er yıla kadar hapisleri istenen tutuksuz sanıklar Mustafa Şahan, Banu Torun, Nilgün Özlem Abalı ve Selim Efe Teoman hazır bulundu. Ünlü komedyen Şahan Gökbakar ve kardeşi Togan Gökbakar ise 'şikayetçi' sıfatıyla duruşmaya katıldı. 

Şahan Gökbakar, "Filmi yaptıktan sonra dağıtım şirketi olarak Tiglon ile bir anlaşma yaptık. Bu anlaşmada Tiglon, filmin ülke çapında gösterimini gerçekleştirecek, elde edilecek hasılatı da kendi komisyonunu kestikten sonra bize ödeyecekti. Yine bu sözleşmemizde biz herhangi bir temlik işlemi (alacağın devri) yapılmaması konusunda sözleşmeye maddeler ekledik. Daha sonra 'Recep İvedik 4' gösterime girdikten sonra Şubat ayı itibariyle hasılatın toplanıp bize ödenmesi gerekmekteydi. Ancak bu gerçekleştirilmedi. Daha sonra öğrendik ki, biz Tiglon ile sözleşme yapmadan önce Tiglon iki ayrı şirket ile paranın toplanması konusunda anlaşma yapmış. Bu anlaşma sebebiyle toplanan paralar bize ödenmedi. Bu yüzden bir zarar uğradık. Sanıklardan şikayetçiyim" dedi.

Togan Gökbakar da, Tiglon ile sözleşme imzalayan diğer iki firmanın bu durumdan haberdar olmamasının mümkün olmadığını belirterek, "Bilerek bu mağduriyete sebebiyet vermişlerdir. Şikayetçiyim" dedi. 

İki  factoring Şirketi'nin yöneticileri ise tahsil işlemlerinin sonunda ilgili firmalara ödemelerin yapıldığını savundu.
Duruşma sonunda Mahkeme, Tiglon firmasının sahibi sanık Murat Akdilek'in İstanbul 63. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı dava ile mahkemelerinde görülen dava arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğu gerekçesiyle birleştirilmesine karar verdi. Savunmalarını yapan sanıkların duruşmalardan vareste tutulmalarına karar veren mahkeme, dosya geldikten sonra sanık Murat Akdilek'in dinlenmesine hükmederek, duruşmayı erteledi. 

Murat Akdilek ile ilgili hazırlanan iddianamede "Recep İvedik 4" filminin gişe gelirlerini temlik yasağı olmasına rağmen kendisi yararına, alacakları ise başkasına devrettiği iddia edilerek, "Güveni kötüye kullanmak suçundan 1 yıldan 7 yıla kadar hapsi isteniyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Recep İvedik'in hasılatı nereye gitti?
  • 04.06.2015 23:57

Recep İvedik'in hasılatı nereye gitti?

"Recep İvedik 4" ün 25 milyon liralık hasılatını alamayan Şahan Gökbakar'ın şika ...