maritbet girişmaritbet
Recep Altepe 'Türkiye büyüyor, Bursa gelişiyor'

Recep Altepe 'Türkiye büyüyor, Bursa gelişiyor'

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşalı muhtarlar ile bir araya gelerek Bursa'da yapılan ve yapılacak projelerden bahsetti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ‘Daha yaşanabilir Bursa' hedefiyle sürdürdüğü çalışmalar kapsamında, Mustafakemalpaşa İlçesi'ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşalı muhtarlarla bir araya gelerek, hem ilçede yaşanan değişim ve gelişimi anlattı, hem de ülkenin geleceğine ışık tuttu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa İlçesi'nde, önce Kirmasti'ye kazandırılacak 3. köprünün temel atma törenine katıldı, ardından Mustafakemalpaşalı muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Başkan Altepe, Mustafakemalpaşa Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle ilçede yaşanan değişim ve gelişimi anlatırken, ülkenin geleceğine de ışık tuttu.

Büyükşehir Belediyesi'nin her zaman Mustafakemalpaşa'nın yanında olduğunu söyleyen Başkan Altepe, “Mustafakemalpaşa'da yıllardır söylenip yapılamayanlar birer birer yapılıyor. Bu anlamda gerçekten güzel bir dönem yaşıyoruz. Milletvekillerimizle birkaç konuyu gündeme getirdiğimiz bir toplantı yaptık. Orada bir milletvekilimiz dedi ki; “Ne kadar güzel bir döneme geldik. Ne kadar büyük projeleri, hemen nasıl kabul edebiliyoruz ve kısa zamanda başlatıp bitirebiliyoruz” dedi. Allah'a ne kadar şükretsek az… Her zaman söylüyoruz. Bu güzel dönem, bunların kıymetini bilmek lazım… İşte bunlar, bu büyük milletle birlikte gerçekleşiyor. Yapılamayanlar artık gerçekleşiyor” diye konuştu.

Büyükşehir ile hizmete devam

Başkan Altepe, dünyanın diğer ülkelerini gördükçe Türkiye'nin, Bursa'nın ve Mustafakemalpaşa'nın kıymetinin çok daha iyi anlaşıldığını söyledi. Uzun yıllardır beklenen köprülerin, 25 senedir yapılamayan, hatta çalışmaları başlayıp sonra çürüyen spor tesisinin ve altyapıların ilçeye zaman kaybettirdiğine işaret eden Başkan Altepe, “Geçtiğimiz dönem birlik beraberlik olmamış, Mustafakemalpaşa da bu işlere erken başlayamamış. O zaman başlansaydı şimdi bitmişti. Artık bu açıklar kapatılmaya uğraşılıyor. Diğer bölgelerde olmayan, yüzlerce trilyonluk hizmetler yapılıyor. İşte Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı'nın projesini getirdiği Kule Kafe'yi ilçeye kazandırıyoruz. Çünkü Mustafakemalpaşa'ya bunlar lazım. Mustafakemalpaşa'nın gerçek anlamda, çağdaş bir kent merkezi olması için ilçeye daha güzel toplanma alanları, spor tesisleri, harabe olmayan tarihi eserler, altyapılar, hizmet binaları, kırsal hizmetler ve yollar gibi pek çok ihtiyaç kazandırılmalı. İlçeye her alanda destek verilmesi ancak Büyükşehir ile birlikte gerçekleşiyor” diye konuştu.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerde de eksikliklerin giderilmesi için yoğun programla çalıştıklarını kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonuyla ülkeyi kalkındıran önemli yatırımların gerçekleştiğini dile getiren Başkan Altepe, “İnşallah, Türkiye'yi daha da geleceğe taşıyacak olan önemli kararlar da alınacak. Şu anda bunun eşiğindeyiz. Türkiye büyüyor, Bursa gelişiyor. Mustafakemalpaşa'da şu ana kadar başlayıp devam eden ve bitmek üzere olan 170 milyon TL'ye yaklaşmış proje var. Mustafakemalpaşa bunu kaç yılda yapar? Böyle bir şeyin yarısına kalkışsa, borcu ömür boyu bitmez. Çünkü onun faizini ödeyemez, 100 yıl da geçse borcu bitmez. Şu anda sadece altyapıda ilave 200 milyon TL hazırlamışız, şimdi onlar başlıyor. Aynı zamanda pazaryerleri, meydanlar, otoparklar, köprüler de bitecek” diyerek, ilçeye hizmetlerin devam edeceğini sözlerine ekledi.
Bu çalışmaların yakın zamana kadar yapılamadığına işaret eden Başkan Altepe, “İnşallah daha da güzel olacak. Yeter ki Türkiye gelişsin ve kalkınsın… Türkiye'deki bu istikrar ortamı devam etsin” dedi.

“Mustafakemalpaşa'da özlenen hizmetler gerçekleşecek”

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da Büyükşehir Belediyesi'nin desteğinin Mustafakemalpaşa'da hissedildiğini vurgulayarak, “Biz Mustafakemalpaşa'mıza, Bursa'mıza ve Türkiye'mize ne katarız diye düşündüğümüzde 3 şeyi öğrendik. Önce kavga etmemeyi, fikirlerimizi ortaya koyup, farklı fikirleri bir arada oluşturup doğruyu bulmayı öğrendik. İkincisi bu fikirleri yapacak kudrette insanları bulmayı öğrendik. Üçüncüsü de onlara yürekten, her yerde, sokakta, fabrikada, sandıkta destek vermeyi öğrendik. Üçü bir araya gelince de ilçemize değer katan hizmetler oluştu. Mustafakemalpaşa'da özlenen hizmetler gerçekleşecek” diye konuştu.

İlçede yapılacak hizmetlerden örnekler veren Kurtulan, günden güne ekonomik gücü artan Mustafakemalpaşa'da altı otopark ve üst katı da düğün salonu olan mekan ile projesi hazırlanan ilçe terminalinin yakında temelinin atılacağını sözlerine ekledi.

“Her yerde Bursa Büyükşehir'in izi var”

İlçede 680 kilometrelik ulaşım ağı olduğunu söyleyen Kurtulan, Bursa'ya ulaşımda önemli bir nokta olan Söğütalan'dan Akçalar'a uzanan yolun alternatif olarak planlanması için çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, “Alacaat'dan Kumköy'e, Killik'ten Söğütalan'a, Taşpınar'dan Taşköprü'ye kadar her yerde Bursa Büyükşehir'in izi var… Türkiye'nin zaman kaybetmeye tahammülü yok, Mustafakemalpaşa'nın da yok. 2009'dan bu yana Büyükşehir'le, merkezi hükümetle el ele vererek bu güzellikleri ilçemize getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bizden istenen hizmetlerin gerçekleşmesi boynumuzun borcudur” ifadesiyle, birlik ve beraberliğin devam etmesi çağrısında bulundu. Başkan Altepe ve Kurtulan, toplantının ardından Mustafakemalpaşa'da çarşıyı gezerek esnafları da ziyaret etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı
  • 22.03.2023 13:04

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı

Akıllı cihazlarını kullanıcılarla doğrudan buluşturan Togg, kullanıcıya daha yak ...

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı
  • 08.03.2023 13:42

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı

Fatih Sultan Mehmed'in hocalarından Molla Yegan'ın Bursa'da ders verdiği 6 asırl ...

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!
  • 15.02.2023 11:25

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin 222. saatinde, Kahramanm ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak
  • 16.07.2022 14:20

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak

Osmaneli-Bursa-Bandırma-Balıkesir Hızlı Tren Hattı T04 Tüneli Işık Görme Töreni ...

Togg Gemlik fabrikası inşaatı havadan görüntülendi!
  • 29.12.2021 12:21

Togg Gemlik fabrikası inşaatı havadan görüntülendi!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (Togg) Bursa'nın Gemlik ilçesindeki üret ...