maritbet girişmaritbet
Recep Altepe ‘Stratejik Plan Toplantısı’na katıldı

Recep Altepe ‘Stratejik Plan Toplantısı’na katıldı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Stratejik Plan Toplantısı’nda Bursa’nın yine örnek projeleri hayata geçireceğini söyledi

Bütünşehir uygulaması ile kentin her köşesindeki sorunların doğrudan kendilerini ilgilendirdiğini hatırlatan Başkan Altepe, “Bizim için önemli olan Bursa'nın kalite kenti olması. Bunun için de hızlı yol alalım, zaman kaybetmeyelim” dedi.

Yerel seçimler öncesi tüm ilçeleri tek tek gezip, mahalle ve köylerin tüm sorunlarını belirleyen Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçeyi de kapsayan istek ve taleplerin tek elde toplanması amacıyla 1100'ün üzerinde muhtarın katılımıyla ‘Stratejik Plan Toplantısı' düzenledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin katılımıyla Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, muhtarlara dağıtılan ‘Mahalle envanteri ve beklenti anketi' ile tüm sorunlar kayıt altına alınmış oldu. Toplantıda salonu dolduran muhtarlara seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2014 – 2019 döneminin tüm muhtarlara hayırlı olmasını diledi.

Artık zaman kaybı yok

İleri ülkelerin yerinden yönetim konusunda önemli bir mesafe kat ettiğini hatırlatan Başkan Altepe, son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerle Türkiye'de de yerel yönetimlerin yetkilerinin gün geçtikçe arttırıldığını kaydetti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan gelmesinin ve yerel yönetimi çok iyi bilmesinin kendileri için büyük bir avantaj olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Eskiden yapacağımız işlerin büyük kısmında Vali'den kaymakamdan izin alıyorduk. Okullara, camilere, spor kulüplerine yardım edemiyorduk. ‘Göreviniz değil' deniyordu. Artık bugünler geçmişte kaldı. Artık belediyecilik yol, su, kanalizasyon yapmanın çok ötesine geçti. Nereden bir talep varsa, hepsine cevap vermeye çalıştık, bundan sonra da devam edeceğiz. Şimdi sınırlarımızla birlikte yetkilerimiz de arttı. Eskiden köye yapılacak için bir gölet için Ankara'ya bile gitmeniz gerekiyordu. Artık Büyükşehir Belediyesi tek yetkili. Bize geleceksiniz. Biz talebinizi ilgili belediyeye ileteceğiz, yapılmazsa biz yapacağız. Sorumluluk alanımızda olmamasına rağmen geçen dönem bize gelen sorunların yüzde 98'ine biz çözüm ürettik. Bu dönem de ne gerekiyorsa yapacağız. Yeter ki hızlı yol alalım, zaman kaybetmeyelim” diye konuştu.

En iyi değerlendirmeyi halk yapar

Bir seçim dönemini daha geride bıraktıklarını ve Bursa'da iki dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilerek önemli bir başarı yakaladıklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Eğer siz başarılı olmazsanız, halk size gereken cevabı verir. Geçmişte yüzde 30'larla belediyeyi kazananlar, bir sonraki dönem yüzde 1'lerle gönderildi. Eğer biz de başarılı olmazsak, halk başarılı olacak kişileri göreve getirir. Önemli olan bizim kalıp, gitmemiz değil, görev yaptığımız süre içinde çocuklarımızın, torunlarımızın yaşayacağa kente kalıcı eserler bırakmak. Bursa'yı bir kalite kenti yapmak. Geçtiğimiz dönem 5 dönemde yapılan hizmetten fazlasını Bursa'ya kazandırdık ve 26 dalda Türkiye'ye örnek. Bu dönem çok daha fazla hizmete sizlerle birlikte katılımcı yönetim anlayışı içinde gerçekleştireceğiz” dedi.

Hedef bütün olarak kalkınma

Hizmet alanının genişlemesiyle birlikte Bursa'yı bir bütün olarak ele aldıklarını ve her bölgenin ekonomik, sosyal, tarımsal, tarihi ve doğal özelliklerine göre projeler geliştirdiklerini hatırlatan Başkan Altepe, bu sayede köyden kente göçü tersine çevirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Uludağ'dan sahillere, şelalelerden göllere, tarım ürünlerinden turizme kadar her alanda kalkınmanın sağlanacağını vurgulayan Başkan Altepe, “Cumhuriyet kurulduğunda kent merkezi nüfusu yüzde 25'ti. Gerisi kırsalda yaşıyordu. Şimdi merkez nüfusu yüzde 90'a ulaştı. Bizim bu oranı dengede tutmak hatta tersine çevirmek için çalışma yapmamız gerekir. Bunun için de halkımızı kırsal alanlarda da sosyal ve ekonomik açıdan mutlu etmemiz gerekir. Bunun için dağın başına süt tesisi kurduk. Şimdi de her bölgeye uygun yeni tesisler kuracağız. Tüm ilçelerimizde kapalı yüzde havuzları olacak. Kent merkezinde ne varsa kırsalda da olacak” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, ‘Mahalle envanteri ve beklenti anketi' hakkında muhtarları bilgilendirildi. Katılımcı yönetim anlayışının en güzel örneklerinden biri olan bu çalışma ile mahallelerdeki beklentileri kayıt altına alacaklarını hatırlatan Avşar, stratejik planın da muhtarların görüş ve önerileri doğrultusunda şekilleneceğini vurguladı.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni, Bursa'da gerçekleştirilecek
  • 24.07.2016 10:07

Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni, Bursa'da gerçekleştirilecek

Türkiye’de ilk kez yapılacak ‘Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni’ Bursa'da gerçek ...

Bursa sahilleri sağlıklı altyapıya kavuşuyor!
  • 27.03.2016 13:36

Bursa sahilleri sağlıklı altyapıya kavuşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik ve Mudanya sahillerini sağlıklı bir altyapıy ...

Bursa Nilüfer Sitesi'nde kentsel dönüşüm başladı!
  • 27.03.2016 10:51

Bursa Nilüfer Sitesi'nde kentsel dönüşüm başladı!

18 bin metrekare alanda 6 blok şeklinde tasarlanan dönüşüm projesinde hafriyat b ...

Muradiye Külliyesi’nde son rötuşlar yapılıyor
  • 06.12.2014 14:31

Muradiye Külliyesi’nde son rötuşlar yapılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tahsisi yapılan Muradiye Külliyesi’ndeki 2500 metre ...

“Demirtaş Köprülü Kavşağı Bursa’ya nefes aldıracak”
  • 15.11.2014 14:30

“Demirtaş Köprülü Kavşağı Bursa’ya nefes aldıracak”

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Ulaşılabilir Bursa’ hedefiyle projelendi ...

Bursa'nın şehir içi ulaşımında teleferik dönemi başladı!
  • 06.11.2014 12:58

Bursa'nın şehir içi ulaşımında teleferik dönemi başladı!

Büyükşehir Belediyesi, Uludağ’ın güney yamaçlarında yer alan mahallelerin ulaşım ...