maritbet girişmaritbet
Recep Altepe: İznik bu dönemde 'Altın Şehir' olacak

Recep Altepe: İznik bu dönemde 'Altın Şehir' olacak

Recep Altepe, ‘Bütünşehir’ uygulaması kapsamında Büyükşehir sınırlarına dahil olan İznik ve Orhangazi’nin Altın Şehir olacağını söyledi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Bütünşehir' uygulaması kapsamında Büyükşehir sınırlarına dahil olan İznik ve Orhangazi ilçelerinde, Büyükşehir'in gücünün kısa zamanda görüleceğini ve ihtiyaçların artık çözümünü bulacağını söyledi.

Bursa'ya hizmetleriyle vizyon kazandıran Büyükşehir Belediyesi, ‘Bütünşehir' uygulaması kapsamında Büyükşehir sınırlarına katılan ilçelerde de varlığını hissettirmeye başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte İznik ve Orhangazi'de incelemelerde bulundu, bölgedeki ihtiyaçların tespitini yaptı.
Büyükşehir Belediyesi'nin artık her ilçeye daha rahat ulaşacağını söyleyen Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Yeni Bursa' ve ‘Bütünşehir' ile ilgili tüm bölgelerdeki taramalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye'nin 5. büyük gölü olan İznik gölü, İznik ve Orhangazi için çok önemli. Bu bölge ve çevresi, Bursa'nın da en büyük değerlerinden. İznik ve Orhangazi'de yapılması gerekenlerin tespiti için çalışmalara başladık” dedi.

Orhangazi sahillerine sosyal tesis müjdesi

İznik Gölü'nün Orhangazi sahiliyle incelemelerine başlayan Başkan Altepe, bu bölgeye Orhangazi, İznik ve Bursa halkı başta olmak üzere çevre illerden de vatandaşların kullanacağı tesislerin yapılacağını söyledi. Bölgede hedeflenen çalışmaları anlatan Başkan Altepe, “İznik Gölü Orhangazi bölgesindeki sahiller başta olmak üzere tüm sahillerin düzenlenmesi, piknik alanlarının, plajların, spor alanlarının ve kamp yerlerinin yapılması çalışmalarımız var. Başta Orhangazi olmak üzere bu sahillerde güzel bir tesis oluşturacağız. Daha önce planlanmış ancak yapılamamış olan bu projeyi gerçekleştirerek, bölgeye çok güzel bir sosyal tesis kazandıracağız” diye konuştu.
Başkan Altepe, yapılacak aktivite alanında gölün de kullanılmasını istediklerini belirterek, “Göle gezilerin yapılacağı, iskele önünde su kayağı gibi tesislerin kurulacağı bir mekan olacak. Orhangazi, İznik ve Bursa kazanacak. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bu güzel alanlar da değerlendirilmiş olacak” dedi.“İznik değerine kavuşacak”

Başkan Altepe, İznik, Orhangazi, Sölöz, Göllüce ve Keramet gibi bölgelerde yaptığı inceleme kapsamında İznik sahillerinin de yenileceğini söyleyerek, “Büyükşehir Belediyesi olarak tarih başkenti İznik'e de hak ettiği değeri kazandırmak için çalışmalar yapacağız. İznik'te de sahillerden altyapıya, sosyal alanlardan göle kadar her alanda acil çözüm bekleyen sorunlara el atıyoruz. İznik'in tarihine yönelik gereken adımları da atıyoruz. İznik'te yaklaşık 1 ay içinde tüm bu çalışmalarımıza başlayacağız. İznik'e de Büyükşehir eli değecek. İznik, bu dönemde ‘Altın Şehir' olacak” şeklinde konuştu.

Altepe'ye destek teşekkürü

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye İznik'e verdiği değerden dolayı teşekkür ederek, “Medeniyetler kenti İznik, tarihi boyunca, ‘Altın Şehir' ve ‘Alimler Şehri' diye anıldı. İznik'te yıllardır bekleyen sorunlar Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle artık çözüme kavuşacak. Başkan Recep Altepe ile İznik tarihte hak ettiği yere gelecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

İznik'ten Cittaslow adımı!
  • 25.08.2021 15:36

İznik'ten Cittaslow adımı!

Merkezi İtalya’da bulunan Uluslararası Sakin Şehirler (Cittaslow) Ağına üyelik d ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...