maritbet girişmaritbet
Recep Altepe Fethiye Spor Kompleksi'ni hizmete açtı

Recep Altepe Fethiye Spor Kompleksi'ni hizmete açtı

Büyükşehir Belediyesi tarafından ´Bursa´yı sporda marka kent haline getirmek hedefiyle´ Nilüfer´de yaptırılan Fethiye Spor Kompleksi, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından hizmete açıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından ´Bursa´yı sporda marka kent haline getirmek hedefiyle´ Nilüfer´de yaptırılan Fethiye Spor Kompleksi, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından hizmete açıldı. Büyükşehir Belediyesi, kentin her köşesine yürüme mesafesinde ulaşılabilecek spor yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Nilüfer ilçe sınırları içerisinde bulunan Fethiye Mahallesi de ´bünyesinde 1600 metrekarelik kapalı spor salonu, 1420 metrekare yarı olimpik havuz, 585 metrekarelik idari bina, 420 metrekarelik kafeterya, 30x60 metre ebatlarında idman sahası, 70x105 metre ebatlarında müsabaka sahası, 4x600 metre ebatlarında koşu parkuru ve açık otoparkları bulunduran´ spor kompleksine kavuştu. Kompleksin açılışı nedeniyle düzenlenen törene; Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´nin yanı sıra AK Parti Bursa milletvekilleri İsmet Su, Canan Candemir Çelik ve Önder Matlı, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursaspor Kulübü Başkan Vekili İlhan Satık, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdai Yazıcı, Fethiye İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı Şenol Tosun, Fethiye Mahalle Muhtarı Hüseyin Ormanlı, Büyükşehir Belediyespor ile Fethiye Spor Kulübü oyuncuları ile vatandaşlar katıldı.

Tesislerin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Fethiye Spor Kompleksi´nin başta bölge halkı olmak üzere tüm Bursa´ya nayırlı olması dileğinde bulundu. Bundan 3 gün önce Osmangazi İlçesi Hürriyet Mahallesi´nde bir spor tesisini hizmete aldıklarını belirten Başkan Altepe, aynı hafta içerisinde Nilüfer İlçesi Fethiye Mahallesi´nde dev bir spor kompleksini açmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. İçerisinde futbol sahaları, kapalı yüzme havuzları, spor salonları, kafeteryalar ve sporun her branşının ihtiyaçlarını karşılayabilecek ekipmanlar bulunan tesisin başta bölge gençliği olmak üzere Bursa´daki tüm amatör spor kulüplerine hizmet vereceğini kaydeden Başkan Altepe, "Burası başta Fethiye, İhsaniye ve Ataevler semtlerimiz olmak üzere tüm gençliğimize, amatör sporumuza hizmet edecek. Amatör spor kulüplerinin idmanlarını gerçekleştirebileceği güzel bir tesis. Katkı koyan herkese teşekkür ediyorum." dedi. 

Göreve geldiklerinde Türkiye´de sporda ikinci kent olmayı hedef olarak belirlediklerini fakat yapılan yatırımların sonuçlarını alarak bu hedefi aştıklarını söyleyen Başkan Altepe, "4.5 yılda 107 tesisi hizmete soktuk. Bu oran dönem bitiminde inşallah 120´yi bulacak." diye konuştu. Açılan her tesisin farklı bir başarıyı getirdiğini, tesisi olan bölgelerin okullarıyla spor kulüplerinde büyük gelişmeler yaşandığını kaydeden Başkan Altepe, "Sonuçta öğrenci sporcu sayısında birinci olan İstanbul´u geçtik. Bu durum, hedeflerimizin ötesinde bir şeydi. Sonuçlarını inşallah önümüzdeki yıllarda çok daha iyi şekilde alacağız." şeklinde konuştu. 
 
Törende konuşan AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, yapılan tesislerin belki de Bursa´yı uluslararası spor müsabakalarında Türkiye´nin en önemli temsilcisi konumuna getireceğini söyledi. Bursa´yı ´sporcu fidanlığına´ benzeten Milletvekili Su, gerçekleştirdiği çalışmalar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´ye teşekkür etti. AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik ise, Türkiye´nin 81 iline bakıldığında her bir ilin farklı bir özelliğiyle insanların karşısına çıktığını, Bursa´nın ise başta spor olmak üzere birçok özelliğinin bulunduğunu ifade etti. ´Spor kenti Bursa´ hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmaların şehrin yüzakı olduğunu kaydeden Milletvekili Çelik, başarının mimarı olan Başkan Altepe´ye teşekkür etti. AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı da ´Yaşanabilir Çevre ve Marka Kent Bursa´ anlayışı doğrultusunda Türkiye´ye örnek çalışmalar gerçekleştiren Başkan Altepe´ye teşekkür etti Bursa´nın son 4.5 yılda yapılan çalışmalar nedeniyle ülke genelinde bir çığır açtığını vurgulayan Milletvekili Matlı, açılan tesislerin hayırlı olması dileğinde bulundu. 
 
Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar, yıllardır spor alanı olarak tasarlanan Fethiye´ye muhteşem bir tesis kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´ye teşekkür etti. Son 4.5 yılda şehrin her tarafına benzer tesislerin yapıldığını belirten Vardar, kompleksin ´Spor Şehri Bursa´ya´ büyük katkılar sağlayacağını ifade etti. Fethiye İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı Şenol Tosun ise, başta kendi kulübü olmak üzere tüm amatör spor kulüplerine hizmet verecek tesislerin bölgeye kazandırılması nedeniyle Başkan Altepe´ye teşekkür etti. Fethiye Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ormanlı da, spor kompleksinin normal aktivitelerin dışıında kültürel olarak da bölgeye ayrı heyecan getireceğini anlattı. 
 
Konuşmaların ardından Fethiye Spor Kompleksi, protokol üyelerinin kurdela kesimiyle resmen faaliyete geçti. Tesislerin açılmasının ardından Başkan Altepe, protokol üyeleriyle birlikte futbol sahasında penaltı atışı gerçekleştirdi. Başkan Altepe, daha sonra sırasıyla kapalı spor salonu, kapalı yüzme havuzu ve kafeteryada incelemelerde bulundu. Törende Fethiye idman Yurdu Spor Kulübü Başkanı Şenol Tosun, Başkan Altepe´ye plaket ile kulübün formasını takdim etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı
  • 22.03.2023 13:04

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı

Akıllı cihazlarını kullanıcılarla doğrudan buluşturan Togg, kullanıcıya daha yak ...

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı
  • 08.03.2023 13:42

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı

Fatih Sultan Mehmed'in hocalarından Molla Yegan'ın Bursa'da ders verdiği 6 asırl ...

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!
  • 15.02.2023 11:25

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin 222. saatinde, Kahramanm ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak
  • 16.07.2022 14:20

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak

Osmaneli-Bursa-Bandırma-Balıkesir Hızlı Tren Hattı T04 Tüneli Işık Görme Töreni ...