maritbet girişmaritbet
‘Raylı` üretimde çıta yükseldi

‘Raylı` üretimde çıta yükseldi

Türkiye’nin ilk yerli tramvayını üreterek tarihe geçen Bursa, metro vagonlarını da sürece dahil etti

Özel bir firma tarafından üretilen Türkiye'nin ilk metro vagonlarını inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “İnşallah hızlı treni de üreterek, Bursa'yı raylı sistemler alanında dünya ligine sokacağız” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, raylı sistemler alanında üretimler yapan Durmazlar Fabrikası'nı ziyaret etti. Başkan Altepe, burada Durmazlar Makine Raylı Sistemler Genel Müdürü Ahmet Civan'dan metro vagonu üretim bandında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tüm metropoliten kentlerin en önemli probleminin ulaşım olduğunu belirtti. Belediyeler olarak bütçenin yaklaşık 3'te 2'sini yaşanan ulaşım sıkıntısını gidermek için kullandıklarını ve bu uğurda ilk etapta kokusuz, dumansız ve gürültüsüz ulaşım şekli olan raylı sistemleri tercih ettiklerini belirten Başkan Altepe, Bursa'da Pazar payı yüksek tramvayın ardından metro vagonunun üretilmesinin sevindirici olduğunu kaydetti.

Önce tramvay

Büyükşehir Belediyesi'nin danışmanlığında Bursa'da Türkiye'nin ilk yerli tramvayının üretildiğini hatırlatan Başkan Altepe, “Bu araçlar, dünyada emsalleriyle yarışacak kalitede yapıldı. Şu anda başta Bursa olmak üzere kent caddelerinde başarıyla boy gösteriyor. Avrupa araçlarının giremediği eğimlerde bile hiçbir problem yaşamaksızın yol alıyor” diye konuştu.

Sonra metro

Başarılı tramvay uygulamasından sonra Bursa'nın yine aynı şekilde metro vagonlarını da üretmiş olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Bundan sonra inşallah metro araçlarımız da başta Bursaray olmak üzere tüm metro hatlarında görev yapabilecek. Gerek tramvay gerekse metro hatlarında yerli araçları kullanabileceğiz” şeklinde konuştu. 

Başkan Altepe, Durmazlar Fabrikası'nda üretimi yapılan metro vagonlarını inceledi. Türkiye'nin yerli metro vagonu üreten 6. ülke firmanın da 7. firma olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, “Şimdiden sonra metro vagonlarımız da istatistiklere dahil olmuş olacak. Bursa olarak bu başarıya imza atmanın onurunu yaşıyoruz. Emeği geçen, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bursa'ya ve ekonomimize hayırlı uğurlu olsun” açıklamasında bulundu

Hedef: Hızlı tren 

Başkan Altepe, fabrika ziyareti kapsamında üretimi yapılan yüksek teknolojiye sahip hızlı tren alt yapı taşıyıcı parçalarını da inceledi. Bursa'nın otomotivde önemli bir merkez olduğunu, tramvay üretimiyle dikkatleri üzerine çektiğini belirten Başkan Altepe, hızlı tren taşıyıcı alt parça üretiminin ‘Marka Kenti Bursa' imajına ciddi katkı sağladığını vurguladı. Hızlı tren taşıyıcı alt parçalarının Bursa'da üretimi yapılan yüksek teknolojili en önemli öğelerden biri olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “İnşallah adım adım hızlı trenin üretimi de burada gerçekleşiyor. Kısa zaman sonra artık hızlı trenin tamamı Bursa'da üretilebilir hale gelecek” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rolls-Royce en büyük test merkezini İngiltere'de açıyor!
  • 23.01.2021 11:24

Rolls-Royce en büyük test merkezini İngiltere'de açıyor!

Rolls-Royce, Birleşik Krallık’ın Derby şehrinde bulunan test merkezinin açılışın ...

Demet Şener, Nişantaşı'nda mağaza açacak!
  • 12.11.2020 09:47

Demet Şener, Nişantaşı'nda mağaza açacak!

Magazin dünyasının ünlü ismi Demet Şener, Nişantaşı'nda cadde mağazası açacak. ...

Bilecik'e 25 bin metrekarelik alana Millet Bahçesi yapılacak
  • 26.09.2020 10:59

Bilecik'e 25 bin metrekarelik alana Millet Bahçesi yapılacak

Bilecik'te 25 bin metrekare alana yapılması planlanan Millet Bahçesi projesi Çev ...

"5 yılda bitecek olan 13 raylı sistem projesi daha var"
  • 30.01.2019 09:21

"5 yılda bitecek olan 13 raylı sistem projesi daha var"

TBMM Başkanı ve AK Parti 2019 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Y ...

Ankara'nın metro ağına 100 kilometre ek yapılacak!
  • 13.01.2019 10:18

Ankara'nın metro ağına 100 kilometre ek yapılacak!

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, başkentin mevc ...

'Ulaşım yatırımlarının yarısını raylı sistemlere ayırıyoruz'
  • 22.11.2017 09:50

'Ulaşım yatırımlarının yarısını raylı sistemlere ayırıyoruz'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediyes ...