maritbet girişmaritbet
Ravago Petrokimya 25 yıllık Tekpol'ü satın aldı

Ravago Petrokimya 25 yıllık Tekpol'ü satın aldı

Belçika merkezli dünya petrokimya devi Ravago, bölgedeki üretim üssü olarak seçtiği Türkiye’de yatırımlarına devam ediyor

Ravago'nun Türkiye'de faaliyet gösteren firmaları; Eastchem, Enplast ve Ravago Kimya'nın 2014 başında birleşmesi ile oluşan Ravago Petrokimya Üretim A.Ş, Poliüretan Sistem Evi ürünleri alanında faaliyet gösteren, Türkiye'nin köklü kuruluşlardan Tekpol AŞ'yi satın aldı. Poliüretan ürün gruplarında Türkiye'de geliştirdiği kendi teknolojisiyle termoplastik poliüretan (TPU) üretimini 2 yıl önce faaliyete geçirerek bir ilke imza atan Ravago Petrokimya Üretim A.Ş., söz konusu satın almayı 36 milyon Euro'ya gerçekleştirdi. Hem termoplastik (TPU) hem de termoset poliüretan gruplarından olmak üzere 300'den fazla poliüretan sistemin üretimini gerçekleştiren Tekpol'ü satın alarak, büyümeyi sürdürdüklerini aktaran Ravago Türkiye Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Onur, şöyle konuştu: “Hedeflediğimiz poliüretan portföyü açısından, ideal bir yatırım olarak gördüğümüz Tekpol'ü satın almamızın sonucunda, pazar payımızı katlayarak artırmayı hedefliyoruz. Diğer taraftan tüm segmentlerde yaygınlaşmasını planladığımız bir markalaşma sürecine de girmiş bulunuyoruz. Satın alma ile birlikte Ortadoğu, Rusya ve Körfez ülkelerinde poliüretanı pazarlamanın yanında, üretime yönelik yatırım çalışmaları için görüşmelere de başladık.”

Ravago-Türkiye'nin dünya çapında benzeri yok
Tekpol'ün 2014 yılı ciro hedefinin 60 milyon Euro olduğunu da sözlerine ekleyen Onur, şu bilgileri verdi: “Tekpol rigid ve esnek poliüretanlar dışında; yapıştırıcı, yalıtım, ayakkabı, sünger ve hızla büyüyen bir pazar olan poliüretan kaplama segmentlerine 300'ün üzerinde ürün üreterek pazarlıyor. Ravago Türkiye Grubu bu satın alma ile, üretim ve dağıtımda plastik, kauçuk, elastomer ve kimyasalların yanı sıra yalıtım gruplarında taşyününden membran ve yalıtım levhalarına kadar uzanan binlerce çeşit üründen oluşan bir portföyle, grupta dünya çapında benzeri olmayan bir yapı haline gelmiştir.”

Türkiye'yi en stratejik ülke konumuna getirdi
Türkiye'deki ilk plastik yatırımını, 15 yıl önce Resinex - BMY AŞ'yi kurarak, hammadde dağıtım alanında gerçekleştiren Ravago, bugün plastik hammadde üretim ve tedariği alanında lider firma konumunda bulunuyor. Türkiye pazarında faaliyet gösteren 8 grup firmasının, Ravago'nun global cirosu içindeki payı %10 olan Ravago Türkiye Grubu, bu başarısıyla ülkemizi Ravago'nun en stratejik bölgesi haline getirdi. Ravago geçen yıl içinde yaptığı 70 milyon Euro'yu geçen şirket alımı ve doğrudan yatırımlarının yanı sıra,  toplamda 800 kişiye istihdam sağlamasıyla da Türkiye'ye ciddi ölçüde önem verdiğini gösteriyor.  

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor
  • 11.10.2023 14:17

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesi ...

Dikkat! Çizgi Roman Yolu
  • 08.07.2015 10:13

Dikkat! Çizgi Roman Yolu

Belçika’daki ‘Çizgi Roman Yolu’ görenleri kendine hayran bırakıyor. Tenten’den Ş ...

Ebabil kuşları için Galata Kulesi’nde iskeleler söküldü
  • 22.07.2020 09:45

Ebabil kuşları için Galata Kulesi’nde iskeleler söküldü

Galata Kulesi'ndeki restorasyona ebabil kuşlarının göç zamanına kadar ara verild ...

İşte Brüksel’deki inanılmaz ‘Çizgi Roman Yolu’
  • 08.07.2015 10:22

İşte Brüksel’deki inanılmaz ‘Çizgi Roman Yolu’

Çikolatasıyla meşhur olan Belçika bir diğer özelliği ise unutulmaz çizgi romanla ...

Ravago Petrokimya 25 yıllık Tekpol'ü satın aldı
  • 11.02.2014 10:39

Ravago Petrokimya 25 yıllık Tekpol'ü satın aldı

Belçika merkezli dünya petrokimya devi Ravago, bölgedeki üretim üssü olarak seçt ...

Belçika, 2013’te iflas rekoru kırdı
  • 02.01.2014 16:07

Belçika, 2013’te iflas rekoru kırdı

Belçika’da iflas eden şirketlerin sayısı 2013’te bir önceki yıla oranla yüzde 11 ...