maritbet girişmaritbet
Rashed Alamiri, Van’daki depremzedelere evlerini teslim etti!

Rashed Alamiri, Van’daki depremzedelere evlerini teslim etti!

Van'da yaşanan depremlerde evsiz kalan 64 ailenin konutları teslim edildi

Kuveyt'in desteğiyle İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından, Van'da yaşanan depremlerde evsiz kalan 64 aile için yaptırılan konutların teslimi amacıyla kente gelen Alamiri, beraberindeki heyetle Van Valisi Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret etti.

Vali Doğan tarafından kapıda karşılanan Alamiri, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra yaptığı açıklamada, heyetiyle konutların teslim töreni için kente geldiklerini anımsatarak, insanların mutlu günlerinde yanlarında olmayı istediklerini bildirdi. 

Kentte 2011 yılında yaşanan depremlerin ardından Emirlerinin verdiği talimat doğrultusunda zaman kaybetmeden Van'a geldiklerini belirten Alamiri, deprem olur olmaz Van'daki kuruluşlarla yapabilecekleri çalışmaları değerlendirdiklerini ifade etti.

Alamiri, depremde çok büyük açıların yaşandığını, insanların evsiz kaldığını hatırlatarak şunları söyledi:
"Depremin ardından buraya geldiğimizde gördük ki insanların ihtiyaçları olan şey kalacak yer çünkü insanlar mevcut yerlerini kaybetmişti. Biz de kalacakları yer konusunda hemen çalışma başlattık. Sonra da İHH ile görüşerek 200'ü konteyner olmak üzere 250 evin yapılmasına karar verdik. Hemen 200 konteyner kent hızlı şekilde tamamlanarak teslim edildi. Elhamdülillah insanlara bu evleri verdiğimizde insanların yüzlerindeki mutluluğa biz tanıklık ettik. Kuveyt devleti olarak insani bir ihtiyaç olduğunda bizler direkt o insanların ihtiyaçlarına yönelik çalışma başlatıyor ve yardımlarımızı esirgememeye çalışıyoruz."

Van'da olduğu gibi İHH ile hem Pakistan'da hem de Suriye sınırında çalışma yürüttüklerini dile getiren Alamiri, bu çalışmaların neticeye ulaştırılmasındaki hızlılığın büyük bir ekip çalışmasıyla gerçekleştirildiğini ve bunun mutluluk verici olduğunu ifade etti. 

Vali Doğan ise 2011 yılında meydana gelen depremlerin ardından Van'a çok büyük yardımların gönderildiğini, özellikle sivil toplum kuruluşlarının desteğinin kendileri için çok anlamlı olduğunu kaydetti. 

İHH'nın da bu anlamda kente destek veren etkili sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu aktaran Doğan, "İlk günden itibaren vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanmasında çok önemli rol oynadılar hem de uzun dönemli ikamet problemlerinin halledilmesi için konteyner kent hazırladılar. Biliyoruz ki İHH'nın bu organizasyonun arkasında sizlerin de çok büyük etkisi var. Sizin kuruluşunuz da baştan sonra bu afetin kolaylıkla atlatılması konusunda Vanlılara hep destek verdiler" diye konuştu. 

Kuveyt ve İHH organizasyonuyla yapılan konutların yarın hak sahiplerine törenle teslim edileceğini dile getiren Doğan, kente yaptıkları hizmetlerden dolayı ilgililere teşekkür etti. 

Eski Kuveyt Bakanları Ahmad Almaatouq, Abdullah Almaatouq, Kuveytin Ankara Büyükelçisi Abdullah Al-Duwaıkh, İHH Başkanı Bülent Yıldırım'ın da katıldığı ziyaret konuşmaların, ardından basına kapalı olarak devam etti. 

AA

Yorum Yaz